Dokuzuncu günde Mehteran sahne aldı

Türk Silahlı Kuvvetlerinde bir grup tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından demokrasi nöbetleri aralıksız devam ediyor. Demokrasi nöbetinin dokuzuncu günün de Atatürk anıtında sahne alan Mehte

Çerkezköy 24.07.2016 19:23:00 0
Dokuzuncu günde Mehteran sahne aldı

YÜZLERCE TÜRK BAYRAĞI DAĞITILDI

Demokrasi nöbetinin dokuzuncu gününde yine yüzlerce vatandaş Cumhuriyet meydanını doldurdu. Yediden yetmişe elline Türk bayrağını alarak Demokrasine nöbetine katılan vatandaşlar attıkları sloganlarla da yaşanan olaylara tepki gösterdiler. Ak Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı tarafından da vatandaşlara yüzlerce Türk bayrağı dağıtıldı.

 

BU İMANIN KARŞISINDA KİMSE DURAMAZ

Saat 21.30’da başlayan Demokrasi nöbetinde konuşan Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, “Allah hepinizden razı olsun. Değerli Çerkezköylüler şair dizelerinde ‘Asımın nesli’ diye bahsettiği işte burada. Şair bundan bahsederken bu meydanları görmüş, bu günleri görmüş ve bu neslin karşısında hangi güç durabilir. Bu imanın karşısında hangi güç durabilir. Elhamdülillah yine meydanlarda toplandık, yine nöbetimizi tutuyoruz. İlk gün ki aşla şevkle yine meydanlardayız. Bu gücün, bu imanın karşısında hiç kimse duramaz” dedi.

 

MEHTER TAKIMI DUYGU DOLU ANLAR YAŞATTI

Abdullah Öğe’nin konuşmasını tamamlamasının ardından Kuran Tilaveti yapıldı. Son olarak yapılan duaların ardından da Mehter takımı sahne aldı. Atatürk anıtında sahne alan Mehteran takımı seslendirdiği marşlarla yüzlerce insana duygu dolu anlar yaşattı. Demokrasi nöbeti coşkulu bir şekilde ilerleyen saatlere kadar devam etti.

 

SATEKS FABRİKASI ÇALIŞANLARI YAKLAŞIK 8 KİLOMETRE YOL YÜRÜDÜ

Diğer yandan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Sateks fabrikası çalışanları da yaşanan kalkışma olayına tepkilerini gösterdi. 08.00-16.00 ve 08.00-18.00 vardiya çalışanı yaklaşık 200 kişilik çalışan 250 metre uzunluğunda ki Türk bayrağı ile fabrika önünden yürüyüşe geçtiler. İşçilerin yürüyüşüne yaklaşık 30 araçta eşlik etti. Fabrika önünden başlayan yürüyüş ÇOSB müdürlüğü önünden devam ederek Çerkezköy’e kadar sürdü. Yılmadan usanmadan yaklaşık 8 kilometre yol kat eden Sateks fabrikası çalışanları Cumhuriyet meydanında devam eden Demokrasi nöbetine destek verdiler.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10