Şoförlerden birliktelik mesajı

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, yakın zamanda kurulan Tekirdağ S ve J Plakalı Servisçiler Derneği'ne hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.  Ziyarette birliktelik mesajla

Çerkezköy 26.07.2016 20:01:00 0
Şoförlerden birliktelik mesajı

“TÜM ENERJİMİZLE MÜCADELE EDECEĞİZ”

Yakın zamanda faaliyete başlayan Tekirdağ S ve J Plakalı Servisçiler Derneği’ni ziyarette bulunan Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As hayırlı olsun dileklerinde bulunurken, korsan araçlar ile etkin bir mücadele içinde olacaklarını aktardı. Ziyaret esnasında konuşan Başkan As, “Öncelikle yakın zamanda faaliyete başlayan derneğimize hayırlı olsun demek istiyorum. Hepimizin öncelikle önem vermesi gereken konulardan biri olan korsan servis araçları ile mücadele konusunda etkin bir şekilde tüm enerjimizle mücadele edeceğimizi belirtmek istiyorum. Korsan plakalı servis araçlarının görüldüğü yerde polis ve jandarma ekiplerine bildirilmesini vatandaşlarımızdan rica ediyoruz. “ ifadelerini kullandı.

 

SORUNLARINIZ ORTAK SORUNLARMIZDIR

Bölgesellik kuralına uymayan araç sürücülerinin Çerkezköy esnafının iş yapamamasına sebep olduğunu dile getiren Başkan As, “Bölgesellik kuralına uymayan servis araç sürücüleri çevre il veya ilçelerden gelerek Çerkezköy, Kapaklı ve Karaağaç şoför esnafının iş yapamamasına sebep oluyor. Bölgesellik çalışma şartlarına uymayan araç sürücülerine gerekli cezai işlem yapılacaktır. Sorunlarınız ortak sorunlarımızdır. Sorunlarımızı birlikte hareket ederek ortak çözümlere kavuşturmamız gerekiyor.

 

“ORTAK HAREKET EDECEĞİMİZDEN KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN”

Başkan Mustafa As’ın gerçekleştirdiği ziyaretten son derece memnun olduğunu belirten Tekirdağ S ve J Plakalı Servisçiler Derneği Başkanı Aşkın Gündoğdu yaptığı açıklamada, “Şahsım ve yönetim kurulumuz adına gerçekleştirmiş olduğunuz ziyaret dolayısıyla teşekkür ediyorum. Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ile her zaman ortak hareket edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Kuruluş amacımız servis şoförü olan esnaflarımızın daha eşit şartlarda çalışabilmeleri ve hepimizin ortak sorunu olan korsan ticari araçların önüne geçmektir. Tekirdağ’ın genelinde servis şoförlüğü yapan esnafımızın tek bir çatı altında bir araya gelebilmesi için derneğimizi kurduk ve merkezimizin Çerkezköy’de olmasındaki ana etken ise sanayi bölgesinin geniş olması sebebiyle servis yoğunluğunun yüksek seviyelerde olmasıdır.”dedi.

 

“BÖLGESELLİK BELGESİ ALMAYANLARA CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK”

Bölgesellik çalışma koşullarına uymayan servis aracı sürücülerinin Çerkezköylü esnafın kanayan yarası haline geldiğini aktaran Gündoğdu, “Korsan araçlar ile personel taşıyan servislerin yanı sıra bölgesellik çalışmalarına uymayan servis şoförlerinin plakalarını tescil ettirerek gerekli belgeyi almaları gerekiyor, aksi takdirdi kendileri için cezai işlem uygulanacaktır. Çevre il ve ilçelerden gelerek Çerkezköy’de korsan yollarla çalışan servis araçları sebebiyle Çerkezköy esnafı iş yapamaz oldu.” İfadelerini kullandı.

 

“KORSAN ARAÇLAR ÇERKEZKÖY ESNAFINA ZARAR VERİYOR”

Bölgesellik çalışma belgelerinin kolluk kuvvetleri tarafından yapılan uygulamalarda araç sürücülerinden talep edilmediğini öne süren Başkan Gündoğdu,  “Kolluk kuvvetlerimizin karayollarında yapmış olduğu uygulamalarda servis araçlarından “Bölgesellik Belgesi” istenmiyor. Bu şoför esnafının kanayan yarası halini aldı. Korsan araçlarının bölgemizde iş yapıyor olması Çerkezköy esnafına zarar veriyor.” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Sibel BAL


0282 726 91 91
0282 747 65 10