Sahadan çekildiler

27 Haziran 2015 tarihinde Çerkezköy'de caddelerde otopark ücreti toplamaya başlayan Tekpark, dün itibariyle sahadan çekildi. Tekpark A.Ş.'nin geçici olarak yol üstünde Danıştay'dan gelecek olan kar

Tekirdağ 26.07.2016 20:08:00 0
Sahadan çekildiler

İPTAL KARARI VERİLMİŞTİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan ve Tekirdağ ile ilçelerinin caddelerinden otopark ücreti toplayan Tekpark'a tepkiler çığ gibi büyümüş ve bir vatandaşın şikayeti üzerine de Tekirdağ İdare Mahkemesi'nden, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Tekpark AŞ.’nin otopark ücreti almasına iptal kararı çıkmıştı.

 

SAHADAN ÇEKİLDİLER

Tekpark uygulamalarının kanun ve yönetmeliklere aykırı olduğunu belirten Tekirdağ İdare Mahkemesi ‘Tekirdağ'da bazı cadde ve yolların otopark olarak kullanılmasının şehircilik ilkeleri ile kamu yararına aykırı olduğu’ gerekçesiyle 3 üyenin 2 oya 1 oy çokluğu ile iptal kararı vermesinin ardından dün de Çerkezköy’de ki Tekpark çalışanları sahadan çekildi.

 

27 HAZİRAN TARİHİNDE SAHAYA İNMİŞLERDİ

Konu hakkında bilgi aldığımız Tekpark yetkilileri, “Danıştay’dan gelecek olan karara kadar Tekpark olarak sahadan geçici olarak çekildik. Tır Parkı, Uğur Mumcu caddesinde ki açık otopark ve kapalı otoparkta araçlardan ücret almaya devam edeceğiz. Bu süre zarfında açık ve kapalı otoparkta 14 personel ile hizmet vereceğiz. Çerkezköy’de 27 Haziran 2015 tarihinde sahaya inerken, dün itibariyle de sahadan çekildik” denildi.

 

HAK EDİLEN HAKLAR ÖDENECEK

Diğer yandan Tekpark çalışanlarının paralarını alamayacağına yönelik çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten yetkililer, tüm çalışanların paralarını almaları adına yönetim kurulunun gerekli imzayı attığı ve hak edilen hakların tamamının ödeneceği ifade edildi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10