Düzmece raporla elde etmişler

FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz gecesi gerçekleştirdiği darbe girişiminin ardından örgütle yakınlığı olduğu iddia edilen ve bir süre önce Kayyum atanan İffet Kız Öğrenci Yurduâ€??

Çerkezköy 28.07.2016 13:16:00 0
Düzmece raporla elde etmişler

 2013 YILINDA AÇILMIŞTI

İffet Kız Öğrenci Yurdu’nun bulunduğu alan 2008 yılında vatana millete hayırlı nesiller yetiştirilmesi amacıyla hayırsever Lütfiye Güveniş tarafından Çerkezköy Özel Eğitim Öğretim Hizmetleri şirketine bağışlanmıştı. Yapılan bağışın ardından Ağustos 2012’de inşaatına başlanan ve 8 ay gibi kısa sürede yapımı tamamlanan yurt 12 Mart 2013 tarihinde düzenlenen törenle hizmete açılmıştı. Temmuz 2015 tarihinde hayırsever Lütfiye Güveniş’in hayatını kaybetmesinin ardından, merhumun mal varlığı mirasçılar arasında pay edildi. Varisçiler mal paylaşımı sırasında incelenen tapu kayıtları ve banka hesaplarında hayırsever Lütfiye Güveniş’in yurt yapılan alanı sanki 57 bin Lira karşılığında satmış gibi gösterildiğini fark etti.

 

HAYIRSEVER KADIN OLARAK LANSE EDİLMİŞTİ

Varisçilerin konuyla ilgili yaptığı araştırmada, bağışı yaptığı sırada 81 yaşında olan Lütfiye Güveniş’in tam teşekküllü bir hastaneden alması gereken sağlık raporunun, 19 Ağustos 2008 tarihinde 2 Nolu Sağlık Ocağı’nda görevli Dr. Ahmet İ. tarafından düzenlendiği tespit edildi. 11 Ağustos 2008 tarihinde Çerkezköy Özel Eğitim Kurumları adına Çerkezköy 2. Noterliğinc e Ömer Omaç adına düzenlenen imza sirküsü ile 81 yaşındaki Lütfiye Güveniş’in bağışladığı GOP Mahallesi 581 ada 7 parsel üzerindeki 404 metrekarelik arsa, sanki bu eğitim kurumuna 57 bin Lira karşılığı satılmış olarak gösterildi. Oysaki o dönem gerek binanın temelinin atılışı, gerekse açılışında hayatta olan Lütfiye Güveniş, kamuoyuna hayırsever kadın olarak lanse edilmişti.

 

KOORDİNE EDEN FABRİKATÖR FİRARDA

Varisçiler, darbe girişiminden bir gün önce saat 15.00 sıralarında Devlet tarafından atanan Kayyum’a  durumu izah etti. Kayyum yetkilisi, 18 Temmuz Pazartesi gününe varisçilere randevu verdi. Fakat 15 Temmuz gecesi yaşanan kanlı darbe girişimi nedeniyle bu görüşme gerçekleşemedi. Bahse konu bina dün saat 11.00 sıralarında Kayyum yetkilisi Mesut A. tarafından Gelir İdaresi Başkanlığı yetkililerine teslim edildi. Binaya gelen memurlar kapının kilitli olduğunu görünce kapı üzerinde bulunan 0 545 841 .. .. nolu telefonla yetkililere ulaşmaya çalıştı. Yetkililere ulaşılamayınca kapı çilingir yardımıyla açıldı ve Gelir İdaresi Başkanlığı memurları bina içindeki demirbaşları tek tek kayıt altına alarak, hileli satışla inşa edilen yurda el koydu. Varisçiler ise bu satışın hileli satış olduğunu öne sürüyor. Öte yandan bu satışı koordine eden bir fabrikatörün ise halen firarda olduğu iddia edildi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10