Cami Bombalamaktan ''Generalliğe''

İçişleri Bakanlığı tarihte ilk defa Jandarma Genel Komutanlığı'nda 3 generali bir üst rütbeye, 11 albayı da generalliğe terfi ettirdi. Terfi edenlerden biri de Balyoz Davası'nda Fatih, Beyazıt, Ey

1.08.2016 23:21:00 0
Cami Bombalamaktan

Firari 11 Darbeci Asker Yakalandı

 

15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı otele saldırı düzenledikten sonra kaçan darbeci askerlerin 11’i Muğla’nın Ula İlçesi’nde yakalandı. Bir vatandaşın kaçan darbeci askerlerden 5’ini bir su kanalında gördüğünü ihbar etmesi sonucunda yakalanan firari askerlerin küp şeker, erik, kayısı, olgunlaşmamış portakal ve mandalina tüketerek hayatta kaldıkları ortaya çıktı.

 

7 Ağustos’a Kadar Nöbete Devam

 

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 15 Temmuz gecesinden itibaren tüm Türkiye’de devam eden demokrasi nöbetinin 7 Ağustos’ta sona ereceğini açıkladı. Önceki akşamTaksim Meydanı’ndaki demokrasi nöbetine katılan Kurtulmuş, ‘’ Yaşanan olaylardan sonra meydanlarda toplanarak el ele tutuştunuz, kalpten kalbe bir bağ kurdunuz. Allah’ın izniyle 7 Ağustos’ta bu nöbet son bulacak. ‘’ dedi.

 

HDP Dışındaki Davalar Geri Çekildi

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın, Erdoğan’ın “Şu ana kadar şahsıma her türlü saygısızlığı, hakareti yapanları bir kereye mahsus affediyorum, davaları geri çekiyorum” sözlerinin ardından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye karşı açılan davaların geri çekildiğini, HDP ile ilgili davaların ise geri çekilmeyeceğini  açıkladı.

 

Kırgızistan’dan Darbe İddialarına Yanıt

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, Kırgızistan’da FETÖ tarafından darbe yapılabileceği yönündeki iddialarına Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev’den cevap geldi. Atambayev, iddianın absürt olduğunu belirterek, ‘’ Şayet kendileri bu kadar akıllıysa, o zaman neden kendi ülkelerindeki darbeyi zamanında fark edemediler?’’ şeklinde cevap verdi.

 

Başbakan Binali Yıldırım Kılıçdaroğlu’nu Ziyaret Etti

 

Başbakan Binali Yıldırım, dün CHP Genel Merkezi’ne giderek Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. Görüşmenin ardından yapılan ortak açıklamada Kılıçdaroğlu verimli bir toplantı gerçekleştirildiğini söylerken,  Başbakan Yıldırım ‘’ OHAL başladığından bu yana çıkarılan KHK’lar hakkında kendisini bilgilendirdim ve bu konudaki bazı hassasiyetlerini, düşüncelerini bizimle paylaştı’’ dedi.

 

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Türkiye’ye Gelecek

 

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjörn Jagland çarşamba günü Türkiye’ye gelecek. Jagland, Ankara’ya sadece Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeye gitmediğini, bakanlar ve parlamentodaki siyasi partilerin liderleri ile de görüşeceğini belirterek, ‘’ Darbe girişimine katılanlara Avrupa Sözleşmesi’nde yer alan kurallar çerçevesinde davranılmalı” şeklinde konuştu.

 

Sigortacılar Tüm Zararları Karşılayacak

 

15 Temmuz darbe girişiminin ardından sigortacılar aldıkları ortak bir kararla, yaşanan olayların sigorta kapsamında olmamasına rağmen tüm zararların karşılanacağını, başta otomobil olmak üzere konut, işyeri, sağlık sigortaları kapsamında 10 milyon liralık hasar ödeneceğini açıkladı. 10 milyonluk hasarın büyük bir kısmı otomobil hasarlarından,  geri kalanı da konut ve işyeri zararlarından kaynaklanıyor.

 

Hamaney ABD’yi İşaret Etti

 

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, darbe girişiminin sorumlusu olarak ABD’yi gösterdi. ABD’nin İslam ve İslami hareketlere karşı olduğunu ve İslami hareketlerin olduğu Türkiye'de darbe girişimine başvurduğunu söyleyen Hamaney, "Türkiye'deki darbenin ABD tarafından tasarlanıp hazırlandığına dair güçlü şüpheler var. Bu ispat edilirse ABD adına büyük bir rezalet olacak" dedi.

 

Askeri Öğrenciler #Haketmedik Dedi

 

15 Temmuz darbe girişiminden sonra çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan askeri okulların öğrencileri, Twitter’da  ‘’#haketmedik’’ hashtagi açarak tepkilerini dile getirdiler. Bir veda videosu hazırlayarak Harbiye Marşı’nı okuyan öğrenciler, ‘’Sen hiç gecenin ayazında 2 saat şanlı Türk sancağının başında kıpırdamadan nöbet tutan vatan haini gördün mü? Soruyorum’’ gibi twitler attı.

 

Gülerce: ‘’Şike Operasyonunu Fethullah Gülen Başlattı’’

 

Bir dönem adı Fethullah Gülen cemaati ile anılan Star gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce bir televizyon programına katılarak Fenerbahçe’nin şike davası hakkında konuştu. Gülerce, Fethullah Gülen’in, Aziz Yıldırım'ın kendisi ile ilgili olumsuz düşüncelerinden rahatsız olduğu için şike operasyonu yaptığını, şike davasının cemaatin işi olduğunu ve Aziz Yıldırım’ı tasfiye etmek için başlatıldığını söyledi.

 

Aziz Yıldırım’ın Sözleri Tişört Oldu

 

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın 2012 yılında FETÖ için kullandığı ‘’Ne şikesi, memleket elden gidiyor’’ sözleri simgeleşiyor. Fenerium Genel Müdürü Mümtaz Karakaya bu sözlerden yola çıkarak, üzerinde Yıldırım’ın bu konuşmayı yaptığı 14.02.2012 tarihi ve “Ne şikesi, memleket elden gidiyor” sözlerinin yazılı olduğu bir tişört hazırladı. Fenerbahçe bu tişörtlerden rekor satış bekliyor.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10