Tuna: " Cennete girmek bedava değil!"

Demokrasi nöbetinin 18'inci gününde yüzlerce vatandaş yeniden Cumhuriyet Meydanında bir araya gelirken, diğer günlerin aksine Bingöl'de şehit düşen 7 polisimiz için Kuran okutularak dua edildi.

Çerkezköy 2.08.2016 19:57:00 0
Tuna:

Program da konuşan İlçe Müftüsü Yusuf Tuna Cennete girmenin bedava olmadığını ifade ederek, “Cenneti kazanmak için cihat etmek gerekiyor. Gayret ve sarf ederek meydanlara çıkmak gerekiyor. Vatana millete sahip çıkmak gerekiyor. Fesatçı ve münafıklar hep aynı şeyi yaptılar. Fitnecilere fesatçılara aldanmayın. Allahın izniyle cenabı hak hiçbir kirli insanı emeline ulaştırmamıştır ulaştırmayacaktır da” dedi.

 

YÜZLERCE VATANDAŞ DURMAKSIZIN NÖBETE DEVAM EDİYOR

 

Yatsı namazından sonra başlayan programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Çerkezköy Belediye Eski Başkanı Ali Ertem, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna ve yüzlerce vatandaş katıldı. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlçe Müftüsü Yusuf Tuna yatığı konuşmada, “Vatan millet için kendi canını feda eden şehitlerimiz bu vatanın kurtuluşuna sebep olmuştur. Cenabı hak şehitlerimizden ve milletimizden razı olsun. Bu meydanları bırakmayan değerli Çerkezköylüler cenabı hak ayeti kelime de buyuruyor ki, ‘iman edenleri günahlarından arındırmak, inkarcıları ise yok etmek ister’ Allah içinden cihat edenleri, sabredenleri ortaya çıkarmadan cennete gireceğinizi mi zannediyorsunuz buyurur. Allah iman edenleri günahlarından arındırmak istiyor. Vatanı milleti için meydana dökülenleri, şehit olanları belli etmek istiyor. Sabredenleri ortaya çıkarmak ve sonrasında da cennet var diyor” dedi.

 

FİTNECİLERE FESATÇILARA ALDANMAYIN

 

Cennete gitmenin bedava olmadığını dile getiren Tuna, “Cenneti kazanmak için cihat etmek gerekiyor. Gayret ve sarf ederek meydanlara çıkmak gerekiyor. Vatana millete sahip çıkmak gerekiyor. Fesatçı ve münafıklar hep aynı şeyi yaptılar. Kuranı kerimde de fesatçı ve münafıklarla ilgili pek çok ayeti kelimeler vardır. Fitnecilere fesatçılara aldanmayın. Onlardan uzak durmak gerekiyor. Allahın izniyle cenabı hak hiçbir kirli insanı emeline ulaştırmamıştır ulaştırmayacaktır da” diye konuştu.

 

MİLLETİMİZ ÇOK İMTİHANLARDAN GEÇTİ

 

Müftü Yusuf Tuna konuşmasının sonunda ise, “Sizin bu davaya, vatana ve millete sahip çıkmak suretiyle meydanlara döküldüğünüz gibi bir daha böyle Allah korusun bir durum meydana geldiğinde zaten bir tatbikat oldu hemen şehit olmak için meydana çıkmak için Allahın izniyle hiçbir tehlikeyle bu milletimiz karşılaşmayacaktır. Milletimiz çok imtihanlardan geçti. Dün Çanakkale de geçilmez dedi, Kurtuluş savaşında vatan bölünme dedik. 15 Temmuzda da milletimiz bir destan yazdı ve düşmanların önüne büyük bir engel çıkarak vatanımızı milletimizi korudu. Allah hepinizden razı olsun” ifadelerine yer verdi.

 

ŞEHİTLERİMİZ İÇİN KURAN OKUNDU

 

İlçe Müftüsü Yusuf Tuna’nın konuşmasını tamamlamasının ardından sahneye gelen cami imamları Bingöl de şehit düşen 7 polisimiz için kuran okuyarak dua ettiler. Meydana gelen kanlı saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimiz anısında demokrasi nöbetinde başka konuşma yapılmazken, nöbet gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN 


0282 726 91 91
0282 747 65 10