Öğe'den açık davet

Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Demokrasi Nöbetinin 19'uncu gününde yaptığı konuşmada Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP İlçe Başkanı Engin Camcı ve

Çerkezköy 2.08.2016 23:43:00 0
Öğe

Demokrasi nöbetinin 19’uncu gününde yüzlerce vatandaş her akşam olduğu gibi yine Cumhuriyet meydanını hınca hınç doldurdu. Yatsı namazından sonra başlayan programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Çerkezköy Belediye Eski Başkanı Ali Ertem, İlim Yayma Cemiyeti Çorlu Başkanı Kurtuluş Ay ve yüzlerce vatandaş katıldı.

BU MEYDAN BİRÇOK DERS ALDIĞIMIZ BİR MEYDANDIR

Kuran Tilaveti ile başlayan programın devamında İstiklal marşımız okundu. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, “19’uncu gecemiz ve her gece sizlerle birlikteyiz. Sizlere hitap ederken rabbim bize bir güç veriyor. Bizler bu gücü Allahın izniyle siz değerli milletimizden alıyorum Allah hepinizden razı olsun. Bu meydanları dolduran siz aziz millet, bu meydanlar demokrasi nöbetinin tutulduğu, milletimizin vatan nöbeti tuttuğu aynı zamanda tatbikat yaptığımız ve birçok ders aldığımız meydanlarımızdır. Bu meydan sadece Çerkezköy’de olan bir meydan değil. İsmi öyle Cumhuriyet meydanı ama aynı zamanda bir Uhud, bir Kurtuluş ve bir Çanakkale meydanıdır. O zamanlarda hangi ruh varsa bugünde burada aynı ruh var” dedi.

ŞANLI BİR TARİHİMİZ VAR

Türkü, kürdü, Alevisi, Sünnisi, Çerkeziyle birlikte meydanlarda olduklarını ifade eden Öğe, “İnancımızdan gelen o ruhu bugün acizane Çerkezköy de bu meydanda birlikte yaşatıyoruz. Şanlı tarihimizde altın harflerle yazılmış atalarımızın dedelerimiz bizlere bıraktığı şerefli bir Çanakkale tarihimiz var. Çanakkale de olan ruh burada da var dedik. Çanakkale de önce 16-17 yaşında çocuklarının başlarına kına yakarak askere gönderen, bir tane daha olsa hiç gözünü kırmadan gönderen annelerimiz aynı ruh sizlerde de var” açıklamasında bulundu.

BU MEYDAN SİYASET MEYDANI DEĞİLDİR

Konuşmasına hadisi şeriflerden örnek vererek devam eden Abdullah Öğe, “Gerçek anlamda iman etmedikçe cennete giremezsiniz ve birbirinizi sevmedikçe de gerçek anlamda da iman etmiş sayılmazsınız. Bizler birbirimizi seveceğiz bu meydan ders meydanı dedik. Bu meydan da birliğimizi beraberliğimiz herkes görecek. Darbe girişimde alçaklık yapanlar görecekler. Bu meydan siyaset meydanı değil, nöbet tuttuğumuz demokrasi meydanıdır” diye konuştu.

GELİN MİLLETİMİZLE BİRLİKTE OLALIM

Öğe, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı ve MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel’e açık davette bulunduğunu ifade ederek, “ Bu meydan da hiç polis barikatı yok millet var, millete ve halka açık bir meydan. Buranın sahipleri burada ki millettir ve günlerce bu meydanlarda beraber sabahlıyoruz. Reisimiz meydanlardan ayrılmayın dedi ve boş bırakmadık. Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP İlçe Başkanı Engin Camcı ve MHP İlçe Başkanı Koray Önsel sizleri halkımızla beraber olma adına bu programa davet ediyorum. Emin olun burası milletin meydanı. Bu millet çok nazik ve kibardır. Burada nasıl davranacağını, nasıl konuşacağını ve nasıl ağırlanacağını çok iyi biliyor. Gelin burada hep birlikte bu aziz milletin önünde birlikte çıkıp sevgi ve saygımızı hep birlikte gösterelim. Burada toplanan aziz milletin hakkı asla ödenmez. Sizlerden ricam burada bu milletin gerçek duruşunu hep birlikte göstereceğiz ve birlikte olacağız. Biz davetimizi yaptık ve bu meydan kimseye kapalı değil dedik. Burada siyaset polemiği yapmadık. Şahsım olarak da bir kere olsun siyaset yapmadım. Gelin milletimizle birlikte olalım” dedi.

HALKIMIZ HER TÜRLÜ HAKSIZLIĞA KARŞI ÇIKTI

Abdullah Öğe’nin konuşmasını tamamlamasının ardından kürsüye gelen İlim Yayma Cemiyeti Çorlu Başkanı Kurtuluş Ay, “ Bu millet 15 Temmuz günü hep beraber her türlü darbeye hukuksuzluğa karşı meydanlara çıktı. Onlar her şeyi hesap ettiler tanklarını uçaklarını bombalarını hesap ettiler ama bir tek milletimizi hesap edemediler. Onların bir hesabı ardı ama en büyük hesabı yapan Allah’ında bir hesabı vardı. 15 Temmuz günü bu aziz millet evlatlarına torunlarına çok büyük bir miras bıraktı. Bu mirasta başkomutanımız emir verdiği anda hep beraber abdestlerini alarak sokağa çıktılar. Her türlü haksızlığa karşı çıktılar. Hepinizden Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

İKTİSADİ BAĞIMSIZLIĞIMIZI KAZANACAĞIZ

Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak ise yaptığı konuşmada, “Biz kamu çalışanları olarak mesai yapıyoruz ama en anlamlı mesai akşam yaptığımız bu mesai ve burada tuttuğumuz nöbetlerdir. Sizlerle bir arada olmak bizler için büyük bir mutluluktur. 18 gün önce Türkiye de bir devrim oldu. Halk devrimi yaşadı. Kitaplarda televizyonlarda, dergilerde Fransız devrimi şöyle güzeldi, İngiltere’de devrim böyle yapıldı, demokrasi Amerika da işte şöyle yerleşti deniliyor. Ama Batı medyasında hiç duymuyorum 15 Temmuz 2016 tarihinde yapılan devrimi kimse söylemiyor. Büyük bir devrim oldu ve sizler yaptınız. Büyük Türkiye için büyük halk harekatı 15 Temmuz tarihinde başladı. Kurtuluş savaşında biz siyasi bağımsızlığımızı kazandık. Atatürk sayesinde biz kurtuluş savaşını kazandık. Ama bizlere bir şey söylendi iktisadi bağımsızlığı kazanacağız” açıklamasında bulundu.

HALKIMIZDAN ALDIĞIMIZ GÜÇLE HALKIMIZIN EMRİNDEYİZ

Türkiye’nin iktisadi bağımsızlığı kazanırken başımıza gelenlerin ortada olduğunu sözlerine ekleyen Kızıltoprak, “17-25 Aralık operasyonu, akabinde gezi eylemleri ve sonunda da 15 Temmuz’da darbeyi başımıza geçirmek istediler. Buna karşı duran halk oldu. Artık Türkiye gelişmiş kalkınma yolunda ilelebet ilerleyecektir. Bunun ilk hareketini de 15 Temmuz da gerçekleştirdik. Bizleri büyüten annelerimiz babalarımız, hocalarımız bizlere hep ‘evladım vatana millete hep hizmet et’ diye söylerlerdi. Ben bunu anlıyordum ama şu 15 Temmuzdan sonra öyle bir anladım ki bizler hiçbir gruba hiçbir bölgeye hizmet etmeyeceğiz. Bizler vatana millete ülkeye bu bayrağa hizmet edeceğiz. Mülki idare olarak halkın hizmetindeyiz. En önemli güç halkın gücüdür. Halk bizim yanımızdaysa biz daha büyük güç göremiyoruz. Darbeye karşı bu darbeyi yenen halkın gücüydü. Halkımızdan aldığımız güçle halkımızın emrindeyiz” dedi.

HEPİNİZLE GURUR DUYUYORUM

Demokrasi nöbetinde son olarak konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ise, “15 Temmuz hain darbe girişiminden beri vatanına milletine devletine Cumhurbaşkanımıza ve bayrağımıza sahip çıktığını için hepinizle çok gurur duyuyorum. Bu vatan ve millet düşmanı paralel devlet yapılanmasını şiddetle kınıyor bir kez daha lanetliyorum. Hain darbe girişimi sırasında hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allahtan rahmet gazilerimize de bir kez daha acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

BAĞIŞTA BULUNANLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Kaymakam Kubilay konuşmasının sonunda Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve Başbakanlık koordinesinde hayata geçirilen kampanya hakkında da konuşarak, “15 Temmuz Şehit ve Gazileri için bir dayanışma kampanyası düzenlendi. Gururla ifade ediyorum ki sadece iki iş gününde ilçemizde 125 bin TL bu kampanyaya destek olunmuştur. Bu bağlamda da herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Haber: Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10