Çin'den Türkiye'ye Destek Ziyareti

Dışişleri Bakanlığı, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Çin Dışişleri Bakan yardımcısı Zhang Ming'in Türkiye'ye geleceğini duyurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet

4.08.2016 17:10:00 0
Çin

Eski 4 Bakan Hakkında FETÖ Suçlaması

 

Avukat Burak Bekiroğlu, eski bakanlar Bülent Arınç, Hüseyin Çelik, Suat Kılıç ve Sadullah Ergin hakkında FETÖ ile bağlantılı olup olmadıklarının tespiti için ayrıntılı soruşturma yapılmasını talep etti. Bekiroğlu, savcılık tarafından kabul edilen dilekçesinde, eski 4 bakanın örgüt mensuplarını darbeye zemin hazırlamak için devletin kademelerine yerleştirilmesini sağladıklarını iddia etti.

 

Fuat Avni’nin’’ Çakması’’ Yakalandı

 

‘’14 Ağustos’ta tekrar darbe yapılabilir mi’’ şeklinde yorumlar yapılmasına neden olan ve Fuat Avni hesabını yönettiği iddia edilen Başbakanlık Uzmanı Mustafa Koçyiğit’e ait olduğu düşünülen twitter hesabının sahte olduğu,“14.08.2016'da tekrar görüşmek dileğiyle, hoşçakalın” tweetinin Kahramanmaraş’tan F.Ü tarafından atıldığı ortaya çıktı. F.Ü, tweetleri kendisinin attığını kabul etti.

 

Gülerce Darbenin 1 Numarasını Açıkladı

 

Yıllardır Gülen cemaatine yakın olarak bilinen Hüseyin Gülerce, bir televizyon programına katılarak, FETÖ darbe girişiminin 1 numarasının Adil Öksüz olduğunu söyledi. Gülerce, "Adil Öksüz’ün o gece Akıncılar Üssü'nde görüntüleri olduğu söyleniyor. Varsa diye konuşuyorum. O zaman Öksüz darbe girişiminin kesinlikle 1 numarasıdır. Kesin.’’  şeklinde konuştu.

 

Öğrenim Kredisi Borcu Olanlara Yapılandırılma Müjdesi!

 

‘’Bazı Borçların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Teklifi’’nin TBMM’de kabul edilmesiyle, 30 Haziran’dan önce tahakkuk etmiş “YURT-KUR öğrenim ve katkı kredisi alacakları” yeniden yapılandırılacak. Devlet borçları tamamen silmese de borçlar yeniden yapılandırılacak ve borçların gecikme zammının yerine, yurt içi ÜFE esas alınarak ödeme yapılacak.

 

Erdoğan Kılıçdaroğlu’nu Yenikapı’da Görmek İstiyor

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün katıldığı Oda ve Borsa Başkanları İstişare Toplantısı’nda Yenikapı mitingine heyet göndereceğini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu’nu, mitingte görmek istediğini söyledi. Erdoğan, ‘’Ben aslında Sayın Kılıçdaroğlu'nun da orada olmasını istiyorum. Öyle zannediyorum ki durumu tekrar gözden geçirir ve onlar da Pazar günü Yenikapı'da olma kararını verirler." dedi.

 

Başbakan Vergi Cezalarının Kaldırılacağını Açıkladı

 

Başbakan Binali Yıldırım ,dün, Çankaya Köşkü’nde yaptığı konuşmasında vergi ve gecikme cezalarının kaldırıldığını açıkladı.  Birikmiş vergi cezalarının kaldırılarak geçmişe sünger çekileceğini söyleyen Yıldırım,’’ Vergi ve prim borçlarını 36 aya kadar taksitlendiriyoruz. Vergiyle ilgili dava ortadan kalkıyor. Bütün dosyalarda el sıkışıp uzlaşacağız. Oturacaksınız maliye ile uzlaşacaksınız’’ dedi.

 

Üniversitesi Kapatılan Öğrenciler Ne Yapacak?

 

Yükseköğretim Kurulu, (YÖK) kapatılan vakıf üniversitelerinde öğrenim gören öğrencilerin durumları  hakkında açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, sorunların tüm taraflar açısından en az zarar görecek şekilde çözümlenmesine çalışıldığı belirtilerek, ‘’Bu öğrencilerin üniversiteye girmiş oldukları yıl aldıkları puanlar esas alınarak yerleştirilmelerine karar verilmiştir.’’ şeklinde açıklama yapıldı.

 

Kılıçdaroğlu’nun Koruma Sayısı 22 Oldu

 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Başbakan Binali Yıldırım’ın suikast olabilir uyarısında bulunmasından sonra koruma polis sayısını 12’den 22’ye çıkardığı öğrenildi. Bir şehit cenazesinde önüne kurşun bırakılan Kılıçdaroğlu’nun koruma ekibi, evinin önündeki geniş park alanından gelebilecek saldırılar için de uyarıldı. Kılıçdaroğlu daha önce yumruklu bir saldırıya uğramıştı.

 

Ömer Çelik’ten Avusturya’ya Cevap

 

Avusturya Başbakanı Christian Kern’in Türkiye'nin AB üyelik görüşmelerinin sonlandırılması için bir diyalog başlatacağıyla ilgili açıklamalarına AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik’ten cevap geldi. Çelik, ‘’ Bu tip yaklaşımları, Avrupa’daki aşırı sağın yaklaşımlarıyla bu kadar yakın benzerlik göstermesini son derece rahatsız edici buluyorum’’ şeklinde konuştu.

 

Türkiye 100 Ülkeyi Uyardı

 

Akp’nin Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, FETÖ’ye ait okulların bulunduğu 100 ülkeyi, bu okullarla ilgili gerekli işlemleri yapmaları konusunda uyardı. Eker, ‘’Bu örgütün 100 civarında ülkede700’den fazla okulu bulunmaktadır. Okulların bulunduğu ülkeleri şimdiden uyarmamız insanlık borcudur.15-20 sene sonra bizim gibi bir tecrübe yaşayabilirler’’ dedi

 

TFF 9 İstifayı Daha Kabul Etti

 

Türk Futbol Federasyonu’nun kendi bünyesine FETÖ/PDY’nin sızıp sızmadığının tespit edilmesi için tüm kurul başkan ve üyelerinin istifasını istemesinin ardından, 105 kişinin istifası kabul edilmiş ve MHK’nın başına Yusuf Namoğlu getirilmişti. Federasyon dün internet sitesinden yaptığı açıklamada Sağlık Kurulları’ndan 9 üyenin daha istifasının kabul edildiğini açıkladı.


0282 726 91 91
0282 747 65 10