Burnumuzun direği kırıldı

Çerkezköy'de Yıldırım Beyazıt Mahallesi sakinleri, yıllardır kötü kokudan ve kirlilikten muzdarip olan Kavakdere ile ilgili bugüne kadar hiçbir çalışma yapılmamasına isyan etti. Çerkezköy O

Çerkezköy 5.08.2016 20:03:00 0
Burnumuzun direği kırıldı

ÇOSB ÜZERİNE DÜŞENİ YAPTI
 

Yıllardır kaderine terk edilen, şiddetli yağışlarda taşkın riski ile karşı karşıya kalan, fabrika ve evsel atıklar nedeniyle pis koku yayan ve hastalıklara sebebiyet veren Kavak Dere, Yıldırım Beyazıt Mahallesi sakinlerinin kabusu oldu. Derenin Çerkezköy OSB Müdürlüğü sorumluluğunda kalan kısmı ıslah edilirken; Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda kalan kısmında ise herhangi bir çalışma yapılmadı.

 

ÇOCUKLARIMIZ HASTALIK RİSKİ İLE KARŞI KARŞIYA

 

Kavak Dere’nin uzun süredir kötü koku ve kirlilikten muzdarip olduğunu belirten vatandaşlar, “Kokudan burada duramıyoruz. Bu sorundan tüm mahalle halkı rahatsız. Pis kokudan evlerimizde duramıyoruz. Çocuklarımız her an hastalık riski ile karşı karşıya. Yıllardır bizim bu çilemiz görmezden gelindi ve hala bir çözüm bulunamadı. Derenin yarısı Çerkezköy OSB Müdürlüğü’nce ıslah edildi. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Fakat bizi asıl ilgilendiren diğer yarısında tablo hala aynı. Fabrika atıkları, evsel atıklar hep bu dereye akıtılıyor. Bu bize reva mı?” ifadelerini kullandı.

 

BELEDİYE SORUMLULUĞUNDA DEĞİL

 

Kavak Dere’de ıslah çalışmalarının yapılıp yapılmayacağı; yapılacaksa da ne zaman yapılacağı hakkında sorulan sorulara Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden, “Bahsi geçen konu, Belediye kapsamında değil, Tekirdağ Devlet Su İşleri Müdürlüğü kapsamındadır” şeklinde cevap geldi.

 

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10