TÜRKİYE AYAKTA

Tarihi Demokrasi ve Şehitleri Anma Mitingi kapsamında, milyonlarca insan İstanbul Yenikapı'ya akın ederken; onbinlerce vatandaş da Tekirdağ Valiliği önünde toplandı. Ellerinde Türk Bayrakları ile miting alanÄ

7.08.2016 20:21:00 0
TÜRKİYE AYAKTA

MUHTEŞEM TABLO

 

Tarihi bir buluşmaya ev sahipliği yapan İstanbul Yenikapı’da gerçekleştirilen Demokrasi ve Şehitleri Anma Mitingi’nde, alanı dolduran milyonlarca vatandaş attıkları sloganlarla FETÖ’ye lanet yağdırdı. Ellerindeki Türk bayrakları ile vatandaşların muhteşem bir tablo oluşturduğu Yenikapı’da, gökyüzüne salınan milyonlarca kırmızı beyaz renkli balon gökyüzünü süsledi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Kuran tilavetinin ardından milyonlarca vatandaş Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez eşliğinde dualar etti.

 

FETÖ’YÜ LANETLEDİLER

 

Yapılan duaların ardından gerek Yenikapı miting alanındaki milyonlarca vatandaşa, gerekse canlı yayınla bağlanılan şehir meydanlarına hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hain terör örgütü FETÖ mensuplarının kanlı darbe girişimini lanetleyerek, milletin Milli İradeye ve Demokrasiye sahip çıktığını ifade etti. Demokrasi ve Şehitler Mitingine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdulah Gül, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Bakanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar, kuvvet komutanları, siyasiler, iş adamları ve sanatçıların yanı sıra yaklaşık 5 milyon vatandaş katıldı. Miting alanında hiçbir siyasi parti bayrağının olmaması dikkatlerden kaçmadı.

 

ÇERKEZKÖY’DEN 11 OTOBÜS KALKTI

 

İstanbul’daki milyonlarca vatandaşın coşkusu, her biri 12 metrekare olan dev led ekranlarla Tekirdağ Valiliği önündeki meydana yansıtıldı. Demokrasi ve Şehitleri Anma Mitingi kapsamında Çerkezköy’den 6’sı Hükümet Konağı, 5’i de AK Parti İlçe Başkanlığı olmak üzere toplam 11 otobüs saat 15.00’da Tekirdağ’a hareket etti. Çerkezköy Belediyesi tarafından gönderilen 20 koli su, yüzlerce şapka ve Türk bayrağı vatandaşlara dağıttı.  


0282 726 91 91
0282 747 65 10