Darbeci Askerler PKK'ya Sığındı

15 Temmuz darbe girişiminden sonra firar eden 60 darbeci askerin PKK'ya sığındıkları öğrenildi. Milli İstihbarat Teşkilatı ve Genelkurmay Başkanlığı da söz konusu iddiaları doğrulanırken, PKK

8.08.2016 16:27:00 0
Darbeci Askerler PKK

‘’Türkiye 10-20 yıl içinde AB’ye üye olamaz’’

 

Almanya Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel, Türkye’nin tüm koşulları yerine getirse de şu anda AB’ye üye olamayacağını, AB’nin küçük bir ülkeyi dahi üye kabul edebilecek durumda olmadığını belirterek’’ Ben bu konuda inanıyorum ki, Türkiye’nin yakın bir gelecekte, 10-20 yıldan bahsediyorum, AB’ye üye olma şansı bulunmuyor.” şeklinde konuştu.

 

10 Bin Polis Memuru Adayı Alınacak

 

Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Akademisi Başkanlığı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine(POMEM) 10 bin polis memuru adayı alınacağını açıkladı. Başvuru yapacak adaylarda aranan özellikler arasında 30 yaşından gün almamış olmak, lisans mezunu olmak gibi şartlar var. Ön başvurular 8-19 Ağustos tarihleri arasında ‘’www.pa.edu.tr’’ adresinden yapılacak.

 

Akşener’den Gökçek’e Suç Duyurusu

 

MHP genel başkanlığına adaylığını açıklayan eski milletvekili Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında kamu davası açılmasını talep etti. Akşener, Gökçek hakkında 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında FETÖ’ye ilişkin kendisiyle ilgili ifadeleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

 

Mehmet Şimşek Dünya Turuna Çıkacak

 

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yabancı girişimcilerin Türkiye’ye güveninin sarsılmaması için bu ayın ikinci yarısından itibaren dünya turuna çıkmaya hazırlanıyor. Şimşek ziyaretlerine Asya bölgesinden başlayacak ve Avrupa’dan sonra, İngiltere ve ABD’ye gidecek.

 

Uçak Krizinden Sonra İlk Erdoğan-Putin Görüşmesi

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün, Rusya Devlet Başbakanı Vladimir Putin ile görüşecek. 24 Kasım’daki uçak krizinin ardından ilk kez görüşecek olan liderlerin, uçak krizinden önce belirlenen ‘’10 milyar dolarlık ticaret hacmi’’ hedefinin canlandırılması gibi ekonomiye dair birçok konuyu görüşmesi bekleniyor.

 

PKK’dan Türkiye’ye Alçak Tehdit!

 

Terör örgütü PKK’nın sözde yöneticisi Cemil Bayık, ‘’Artık savaş dağ, ova, şehir demeden her tarafta yürütülecektir. Savaş artık dağ ile sınırlı değildir. Metropollerde yürütülecektir, yürütülmektedir" şeklinde tehditkar açıklamalarda bulundu. Bayık, artık şehirlerde devletin, polisin hakimiyetinin tam sağlandığı bir durumun olmayacağı iddia etti.

 

Darbeci Pilotların Devlete Maliyeti:15 Milyar

 

15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilişkisi kesilen teğmen ile tümgeneral rütbeleri arasındaki toplam 249 hava pilotunun devlete maliyetinin 15 milyar TL’nin üzerinde olduğu ortaya çıktı. Hava Harp Okulu’ndaki eğitiminden sonra teğmen olarak mezun olmanın eğitim maliyetinin, 27 milyonu bulduğu kaydedildi.

 

Her şey Yenikapı İçin Yapıldı

 

Yenikapı’da yapılan Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne 5 milyona yakın kişinin katıldığı, miting alanında 25 bin polisin görev yaptığı, ulaşım için 7 bin otobüs tahsis edildiği, 203 teknenin deniz yoluyla vatandaşları taşıdığı, 728 sağlık personelinin görevlendirildiği, 2.5 milyon bayrak,1.5 milyon şapka dağıtıldığı öğrenildi.

 

HDP’nin Yenikapı Yorumu: Bunlar üçü bir arada kahve olurlar

 

HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken önceki gün Yenikapı’da 5 milyon kişinin katılımıyla gerçekleşen Demokrasi ve Şehitler Mitingi için, ‘’Yenikapı mitingi bizi korkutamaz’’ dedi. Baluken, ‘’ Yeni birliktelik yok. Bunlar üçü bir arada savaş cephesidir. Bugün Yenikapı'da başlamış bir beraberlik, birliktelik yok. Bunlar üçü bir arada kahve olurlar’’ şeklinde konuştu.

 

Darbe Girişimi Hollywood Filmi Olacak

 

Ak Parti, FETÖ’nün darbe girişimini uluslararası arenada ayrıntılı bir şekilde anlatmak için içinde Hollywood yıldızlarının da yer alabileceği bir film hazırlamayı planlıyor. Eğer proje kabul edilirse, uluslar arası bir film şirketiyle anlaşılarak darbe girişimi beyaz perdeye aktarılacak. Ancak bu konuda partinin aldığı net bir karar yok.

 

Kurban Fiyatları Açıklandı

 

Türk Diyanet Vakfı Genel Müdürü Mustafa Tutkun, kurban bayramına 1 ay kala kurban fiyatlarını açıkladı. Bu yıl "Kurbanlarımız kardeşlik için" sloganıyla hareket ettiklerini belirten Tutkun, vekalet yoluyla kurban kesim bedellerinin bu yıl yurt içinde 690 lira, yurt dışında da 500 lira olarak belirlendiğini söyledi.


0282 726 91 91
0282 747 65 10