Fettoşlar tamam, sıra taşeronlarda

15 Temmuz FETÖ kanlı darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından, cemaate yakınlığı ile bilinen ve gözaltına alınma korkusu yaşayan Çerkezköy'de uzun yıllardır ticaretle uğraşan çok sayÄ

Çerkezköy 9.08.2016 11:56:00 0
Fettoşlar  tamam, sıra taşeronlarda

EMNİYET MÜDÜRÜ FİRARDA
 

Kanlı darbe girişimi sonrası önce açığa, ardından da gözaltına alınan Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, sevk edildiği mahkemece adli kontrolle serbest bırakılmış,  ilçedeki bazı müteahhitler tarafından kurban kesilerek karşılanmıştı. Hakkında yakalama kararı çıkartılan Barın ortadan kaybolurken, eşi de kayıp başvurusunda bulunmuştu. Barın'ın eşinin "Eşim asla bu örgütle bir bağı yoktur. Kapaklı'daki bazı rantların önünü kesti ve bunlarda eşime Fettullahcı yaftasını yapıştırdılar. Eşim onurlu bir insandır. Canına kıyabileceğinden şüpheleniyorum" diyerek yetkililerden eşinin bulunmasını istediği iddia edildi.

 

YENİ FİRARLAR VAR

 

Firari Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Baran'ın ortadan kaybolması ile ilgili soruşturmayı derinleştiren emniyet güçleri, bu süre zarfında ilçeden kim yada kimlerin yurt dışına çıktıklarını mercek altına aldı. Ayrıca Çerkezköy'den de bazı isimlerin soruşturma kapsamında ortadan kayboldukları yönündeki iddiaları araştırıyor. Firarilerin Bulgaristan üzerinden balkan ülkelerine kaçtığı ve 15 Temmuz öncesi buralarda olan örgüt elemanları ile buluşarak yeni yol haritalarını belirleyecekleri belirlendi.

 

TAPU DAİRESİNDEKİ HAREKETLER MERCEK ALTINDA

 

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğünce oluşturulan özel ekibin yürüttüğü soruşturma kapsamında il ve ilçe genelindeki FETÖ mensuplarına ile bağlantılı iş adamlarını ve himmet ve faaliyetlerini yürüten gizli taşeronlarına ulaşmaya çalışılıyor.

 

TAPU VE BANKA HESAPLARI TAKİPTE

 

Çerkezköy'den yurt dışına çıktıkları saptanan bazı FETÖ mensuplarının tapu ve banka hareketlerini takibe alan polis, kamudaki paralel dezenfektenin ardından önümüzdeki günlerde kanlı terör örgütü FETÖ'nün Çerkezköy ve Kapaklı'daki belirlediği gizli taşeronlarına yönelik yeni gözaltılar olacağı öğrenildi.

 

TAPU DAİRELERİNE FETÖ UYARISI

 

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından Kanun Hükmünde Kararname yer alan karar kapsamında terör örgütü FETÖ ile bağlantısı olduğu veya şüpheli kişilerin mallarını elden çıkartmak istemesi sebebiyle Tapu dairelerinde tedbir amaçlı çalışmalar sürüyor. 15 Temmuz öncesi terör örgütü FETÖ ile iltisaklı kurumların yaptığı tapu devirleri de iptal edildi. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, FETÖ mensuplarının mal kaçırmasını engellemek amacıyla tüm tapu müdürlüklerini uyardı. 

 

ÇERKEZKÖY'DE GECİKMELİ YAPILIYOR

 

Darbe girişimiyle ilgili hakkında tutuklama, gözaltı kararı olan kişilerle ilgili işlem yaparken valilik, kaymakamlık, maliye, emniyet ve savcılık ile irtibata geçilmesi, işlemlerde acele edilmemesi talimatı verildi. Darbe girişiminin ardından FETÖ üyelerinin mallarına tedbir amaçlı el koyulurken, tapu işlemi bulunan tüm vatandaşların işlemleri savcılıktan beklenen onay prosedürüne takılıyor. Metropollerde tapu devir işlemleri birkaç gündür yapılmazken, Çerkezköy’de ise gecikmeli de olsa işlemler yapılıyor. Gayrimenkul alımı yapmak isteyen vatandaş tapu dairesinde işlemini yaptırmak için 1 ile 3 gün arasında bekleyebiliyor. FETÖ bağlantısı olduğu bilinen yada şüpheli kişilerin isim listesi tapu dairelerine gönderildi. Gönderilen yazı doğrultusunda tapu işlemi yaptırmak isteyen kişinin listede olup olmadığı araştırılırken, ismi listede olmayan vatandaşların savcılık beyanı sonrası olumlu bir yanıt gelmesi halinde işlemi yapılıyor.

 

ŞÜPHELİ ŞAHISLAR BEKLEMEYE ALINDI

 

Ayrıca Çerkezköy’de FETÖ ile bağlantısı bulunan kurumların 15 Temmuz öncesinde yaptığı tapu devirleri de incelemeye alınarak, bloke edildi. Öte yandan terör örgütü ile ilişkisi olduğundan şüphe duyulan vatandaşların, şüpheyi destekleyen belge ya da dokümanların ele geçirilmesi halinde işlemler askıya alınacak. İlçede ise FETÖ ile ilişkisi bulunan bazı isimlerin mallarına tedbir amaçlı el konuldu.

 

ŞÜPHELİ İŞLEMLER ASKIDA

 

Aklama veya terörizmin finansmanı suçuyla ilişkili olduğuna dair şüpheyi destekleyen belge veya ciddi emare bulunması durumunda; Maliye Bakanlığı ilgili mal varlığına ilişkin işlemlerin ertelenmesine yönelik karar alabilecek. Maliye Bakanı'nın ilgili mal varlığına ilişkin işlemlerin ertelenmesine yönelik kararı Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı'nca (MASAK) ilgili yükümlülere tebliğ edilecek. Yükümlüler, tebliğ tarihinden itibaren 7 iş günü süresince kararda belirtilen işlemleri gerçekleştiremeyecekler.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10