Proje start bekliyor

Çerkezköy'de Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nden geçen Kavak Dere'nin proje yapım çalışmaları tamamlandı. Bölge halkı, bir an önce projenin ihalesinin yapılıp çalışmalara ba?

Çerkezköy 9.08.2016 19:03:00 0
Proje start bekliyor

ÇOSB ÜZERİNE DÜŞENİ YAPTI
 

Yılan hikayesine dönen Kavak Dere Islah Projesi hakkında açıklamalarda bulunan Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İşleri (TESKİ) Genel Müdürlüğü yetkilileri, “Bilindiği üzere Kavak Dere’nin yaklaşık bin 500 metrelik kesimi Çerkezköy OSB içinden geçmektedir. Bu kısım Çerkezköy OSB tarafından ıslah edilirken; TESKİ de konuyla ilgili teknik destek sağlamıştır. Derenin kalan kısmı kapsamında da Çerkezköy Belediyesi ile görüşülüp, uygun bir proje hazırlanarak Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’na gönderilmiştir” ifadelerini kullandı.

 

DERE ETRAFINDA YEŞİL ALANLAR OLUŞTURULACAK

 

Kavak Dere’nin OSB tarafında kalan kısmından fabrika atıklarının dereye deşarj edildiğini; diğer taraftan da yaklaşık 30 noktadan kanalizasyonların dereye akıtıldığını kaydeden yetkililer, “Yapılacak ıslah çalışması ile öncelikle kanalizasyon ve fabrika atıklarının dereye deşarjı engellenecek. Dere etrafında yeşil alanlar oluşturulacak. Dereye akıtılan kanalizasyon atıkları için de ayrı bir kanalizasyon hattı oluşturulacak” açıklamalarında bulundu.

 

BÜTÇEYİ KİM KARŞILAYACAK?

 

Yaydığı kötü koku ve sebep olduğu hastalıklardan dolayı vatandaşların kabusu haline gelen Kavak Dere’nin proje hazırlık çalışmaları tamamlandı. Şimdi ise proje için bütçe ayrılıp, ihaleye çıkılması ardından da çalışmalara başlanması bekleniyor. Fakat proje için gerekli bütçeyi TESKİ’nin mi yoksa Büyükşehir Belediyesi’nin mi karşılayacağına henüz karar verilemediği için çalışmalar ağırdan işliyor.


0282 726 91 91
0282 747 65 10