Demokrasi nöbeti 25.gününde

Çerkezköy halkı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine devam ettirdiği "Darbeye Karşı Tek Yürek" vatan nöbetini Cumhuriyet Meydanında devam ettiriyor.

Çerkezköy 9.08.2016 19:09:00 0
Demokrasi nöbeti 25.gününde

“MEYDANLARA BEREKET GETİRDİNİZ”

 

15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tamam deyince ye kadar meydanları boş bırakmamaya kararlı binlerce Çerkezköylülerin demokrasi nöbeti Cumhuriyet Meydanında devam ediyor. Yatsı namazından sonra Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe gerçekleştirdi. Öğe “ Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan hiçbir şeyin önünde değil, sadece Allah’ın önünde eğiliriz demiştir. Bizlerde vatandaşlar olarak onu dinleyeceğiz. 25.gecede aynı coşku ve heyecan ile yine meydanlardayız. Nefesimiz yettiğince, dilimizin döndüğünce bizler sizlere saygıda kusur etmemeye gayret göstereceğiz. Meydanlara bereket getirdiniz, hepinizden Allah razı olsun” diye konuştu.

 

“REİS BİR VİRGÜL KOYDU”

 

Öğe “ Böyle güzel ve aziz milletiz ki 23 gece burada toplandık. Demek ki niyetlerimiz halismiş, dualarımız kabulmüş. Pazar gün ki mitingde Cumhurbaşkanımız Reisimiz Recep Tayyip Erdoğan bir virgül koydu ve Çarşamba gününe kadar yarından itibaren yine toplanıyoruz dedi. O kadar güzel anlamışız ki bugün yine meydanlardayız. Pazar günü Demokrasi ve Şehitler mitingine güzel bir katılım sağladık. Mitinge katılım sağlayan ve gidemeyip evlerinden izleyenlerden Allah razı olsun. Çerkezköy olarak Tekirdağ’da ses getirdik. Buradaki coşkuyu ise oraya taşıdık” dedi.

 

“BİZ ÖYLE BİR MİLLETİZ”

 

Yenikapı’da düzenlenen “Demokrasi ve Şehitler “ mitingine milyonlarca vatan sevdalısının katıldığını kaydeden Öğe “ Dünyadaki bazı kişiler görmek istemese de gözlerini de kapatsa da, kulaklarını tıkasalar da Yenikapı’da ki mitingi gözlerine soktuk. Sadece birlik ve beraberliğimizi değil, bir nefeste milyonlar burayı dolduramaz diyenlere sokak ve caddelere al bayrakları ile vatanını seven bu insanların vatandaşları ile doldurduk. Buna ise tüm dünya şahit olmuştur. 5 milyon insan buradan hapşırsa Yunanistan ve Norveç yer değiştirir diyorlar. Biz öyle bir milletiz” açıklamasında bulundu.

 

“REİS’İN BİR BİLDİĞİ VARDIR”

 

Öğe “ O alanda birlik ve beraberlikten başka o toplumun zaliminin karşısında sevinç ve huzur göstermiştir. O meydanların kat kat fazlasını davet edildiği takdirde dolduracağız. Bu programlara en güzelliği sizler katıyorsunuz. Bu meydanların güzelliği sizlersiniz. Siz yoksanız biz yokuz. Siz yoksanız birliktelik, vatan ve millet yoktur. Reis Recep Tayyip Erdoğan önceki gün bir virgül koyarak bir dahaki Çarşamba’ya kadar dedi.  Reis anladık ama biz hangi Çarşamba olduğunu anlamadık. O bizim için gözyaşı döktü ve her şeyi yaptı. Bizim için zalimlerin karşısında eğilmemiştir. Bize hangi Çarşamba’ya kadar derse onun bir bildiği vardır diyoruz” dedi.

 

“LANETLİYORUM”

 

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe’nin konuşmasını tamamlamasının ardından sahneye davet edilen Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay “  Vatan haini, millet düşmanı, asker üniformalı paralel yapının 15 Temmuz’da gerçekleştirmiş olduğu darbe girişiminden sonra bu meydanları boş bırakmadığınız için, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, devletimize, milletimize, bayrağımıza, milli iradeye ve demokrasiye sahip çıktığınız için sizlerle gurur duyuyorum. Bu vatan haini ve millet düşmanı kişileri bir kez daha lanetliyorum. Darbe teşebbüsünde hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimizi saygı ile anıyor, gazilerimize acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

 

ALTI GÜNDE 500 BİN TL TOPLANDI

 

Pazar günü Tekirdağ’da gerçekleştirilen “Demokrasi ve Şehitler” mitingine değinin Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay “ Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine Çerkezköy’den mitinge büyük bir katılım sağladık. Sizlerle o gün bir kez daha gurur duydum. Cumhurbaşkanlığı himayesinde, başbakanlığımızın koordinesinde şehitlerimiz için dayanışma kampanyası başlatıldığını sizleri iletmiştim. Bugün bu kampanyanın 6.iş gününde 500 bin TL yardım toplandığını ifade etmek istiyorum. Bir kez daha iş adamlarımızı, sanayicilerimizi, meslek odalarımıza teşekkür ediyorum ve kampanyaya destekte bulunmaya davet ediyorum” dedi.

 

AKAY’IN İSMİNİ BİLE ANMADI

 

Türk milletinin her zaman birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu kaydeden Kubilay “Hain darbe girişimimin olduğu 15 Temmuz’dan itibaren resmi kurumlar, tüm vatandaşlarımız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hükümete, milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkmıştır. Bu güzel organizasyonu her akşam düzenleyen AK Parti ilçe teşkilatına, 15 Temmuz akşamından beri bizleri yalnız bırakmayan Milletvekilimiz Dt.Ayşe Doğan’a, be meydanların güvenliğinden sorumlu emniyet teşkilatımıza, her akşam dualar okuyarak manevi havanın yaratılmasına katkısı olan müftülük personeline, ilçe milli eğitim müdürlüğümüze, Pazar günü yapılan mitingde led ekran sağlayarak bizlere destek olan ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva’ya teşekkür ediyorum” diye konuştu. Kubilay konuşmasında bütün kurumlara teşekkür ederken, Pazar gün gerçekleştiren “Demokrasi ve Şehitler” mitingine Çerkezköy’den altı otobüs kaldırtan ve mitinge katılan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın ismini bile anmaması dikkatlerden kaçmadı.

 

“TÜM DÜNYAYA DERS VERDİK”

 

Ülke genelinde 25 gündür demokrasi nöbetinin devam ettiğini kaydeden AK Parti Tekirdağ Milletvekili Dt. Ayşe Doğan “ 81 ilde yapılan demokrasi ve şehitler mitingine katılan tüm vatandaşlarımıza, araçları ile destekte bulunan Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay’a, mitinge katılan diğer siyasi parti temsilcilerimize ve Sivil Toplum Kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. 15 Temmuz’dan bu yana ‘den 77’ye tüm kardeşlerimiz ile tüm dünyaya ders verdik. Demokrasi zaferini birlikte kazandık. Söz konusu millet, vatan ve bayrak ise gerisi teferruattır. Bu hainler bir daha darbeye değil, kalkışmaya yerlerinden bile kalkamayacakladır” diye konuştu.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10