Çerkezköy ordusuna güveniyor

15 Temmuz hain darbe girişiminin halk eliyle önlenmesinin ardından ülke genelinde olduğu gibi Çerkezköy'de de vatandaşın askere olan bakış açısı kısmen farklılık gösterse de, vatandaş genel

Çerkezköy 10.08.2016 19:09:00 0
Çerkezköy ordusuna güveniyor

GÜVEN VE SEMPATİ VARLIĞINI KORUYOR

 

15 Temmuz gecesi düzenlenen darbe girişiminin ardından ülke genelinde halk ayaklanmış, darbe girişimini bizzat vatandaşlar tek yürek olarak engellemişlerdi. Vatandaşların askere olan bakış açısında ülke genelinde olduğu gibi Çerkezköy’de de değişiklikler gözlemlense de genel olarak askere duyulan güven ve sempati hala varlığını koruyor.

 

TERÖRİSTLER HER ZAMAN YENİLGİYE MAHKUMDUR

 

Darbe girişiminin düzenlendiği gece Atatürkçü ve halkına sahip çıkan sağ duyulu askerlerin takındığı tavrın halkın gözünde önemli etkisi olduğu bilinirken konuyla ilgili görüşlerini bildiren simitçi Hasan Osmanoğlu, “Sağ duyulu ve Atatürkçü askerlerimiz var olduğu sürece, dini kendilerine alet edinen asker üniformalı teröristler her zaman yenilgiye mahkumlar” dedi.

 

HAİN GİRİŞİM ORDUYA MAL EDİLEMEZ

 

Konu ile görüşlerini aldığımız bir diğer vatandaş Ahmet Balaban ise, “Bizler, Mehmetçiklerimizi kendini bilmez bir grup hainin yaptığı alçakça hareketinin altında ezdirmeyiz. Onlar, bu memleket için canını seve seve veren vatan evlatlarıyken bir anda alçakların yaptığı bu hain girişim nedeniyle itibarsızlaştırılamazlar. Askerimize güveniyoruz. Vatanını seven, halkına güven veren, ileri görüşlü, aydın ve dünyada emsali görülmemiş bir ordumuz var. Ordumuza halkımız gereken desteği ve güveni sağladı diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 

ASKERİMİZE GÜVENİYORUZ

 

Kasırga Çay ocağı işletmecisi Kamil Kasırga ise konu hakkında yaptığı açıklamada, “Vatanı için gözünü kırpmadan canını veren, şerefi için yaşayan insanların içinde bulunduğu bir ordumuz var. Bu hain girişimi ordumuza mal etmek son derece yanlış olur. Halkımız ordumuza güveniyor. Her türlü zor durumda bizi koruyacak ve savunacak olan askerlerimize güveniyoruz” diye konuştu.

 

AZ DA OLSA BİR KIRGINLIK SÖZ KONUSU

 

Cumhuriyet Meydanı’nda kendilerine ayrılan yerde ayakkabı boyacılığı yapan ayakkabı boyacısı Sabri Çıbık konuyla ilişkili olarak yaptığı açıklamada, “Yaşanan olaylar halkımızı çok üzdü ve yordu. Ordumuza olan bakış açımızda bir değişim olmasa da haliyle bir kırgınlık söz konusu. Sonsuz güven duyduğumuz askerimizin halka kurşun sıkması vatandaşta derin izler bıraktı ama bizler biliyoruz ki o kurşunu sıkanlar Türk askeri değil birer vatan haini kendini bilmez topluluğuydu. Şükürler olsun ki ordumuz bu teröristlerden kurtuldu. Bundan sonra daha güçlü bir ordu ve millet olduk. Bu son yaşanan gelişmeler bizi birbirimize bağladı ve ordumuza olan güvenimiz daha da arttı” dedi.

 

ÇERKEZKÖLÜLER RAHATLAMIŞ DURUMDA

 

Genel olarak görüşlerini aldığımız vatandaşlarımız söz konusu menfur girişimi lanetlerken, Türk ordusuna olan güveninin perçinlendiği görüşünde de hem fikirler. Kısmen bir kırgınlık söz konusu olsa da sağ duyulu ve aydın görüşlü komutanların varlığı Çerkezköylü vatandaşların içini rahatlatmış görünüyor.

 

Haber / Pınar SANCAR


0282 726 91 91
0282 747 65 10