Şükür kurbanları kesildi

15 Temmuz hain darbe girişiminin halk tarafından geri püskürtülmesinin ardından Çerkezköy halkı 27 gün boyunca tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Çerkezköy Cumhuriyet meydanında düzenlenen demokrasi nÃ?

Çerkezköy 12.08.2016 20:43:00 0
Şükür kurbanları kesildi

ÜÇ KOÇ KESİLDİ

 

Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından darbe girişiminin önlenmesi nedeniyle, 'şükür kurbanı' olarak  üç koç kesildi. Cumhuriyet Meydanında gerçekleştiren programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, 3.Zırhlı Tugay Komutanı Vekili Tankçı albay Engin Candaş, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Göksel Söylemez, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, MHP İlçe Başkanı Koray Önsel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necmi Akman, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, İlçe Nüfus Müdürü Gülhan Yavuz, Tapu Müdürü Raziye Muslu, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, Çerkezköy Esnaf Odası Başkanı Ali Bozdağ, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Tahsin Akgün ve muhtarlar, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve gaziler, Çerkezköy İşkur Şube Müdürü Ercan Sözen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metin Aysal, birim müdürleri ile vatandaşlar katıldı. Programa CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı’nın katılmaması ise dikkatlerden kaçmadı.

 

“MİLLETİMİZ TARAFINDAN BERTARAF EDİLMİŞTİR”

 

Osmanlı Camii imam hatibi Selahattin Albayrak’ın okuduğu kuran-i kerim’in ardından Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay konuşma gerçekleştirdi. Kubilay “ Türk Silahlı Kuvvetleri içine sızmış Fetullahçı terör örgütü paralel devlet yapılanması terör örgütü mensupları tarafından kebir ve şiddet kullanılarak anayasaca kurulan hür demokrasi düzenini, temel hak ve özgürlüklere yönelik darbe girişimi aziz milletimizin vatanseverliği, ülkesine ve demokrasiye sahip çıkma iradesi, şanlı direnişi sayesinde bertaraf edilmiştir. Bu vesile ile şanlı tarihimizin sayısız örneklerinde olduğu gibi millet ve devlet kenetlenmesi bir kez daha kendini göstermiştir” diye konuştu.

 

“BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ DAİM OLSUN”

 

Kubilay “ 15 tarihinden itibaren ülkemizin her köşesinde yüce Türk milleti, askeri darbeye geçit vermeyeceğini, her şatta demokrasiye sahip çıkacağını, şehir meydanlarında demokrasi nöbetini tutarak göstermiştir. İlçemizde de vatandaşlarımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti ile hiç düşünmeden meydanları doldurmuş, millet iradesine ve hain kalkışmaya karşı korkusuzca şahadet bilinci ile tepki göstermiştir. İkinci bir emre kadar da meydanları boş bırakmamışlardır. Milletimizin geleceğine, vatanımızın birliğine yönelik bu hain kalkışmaya karşı kendini siper eden, bu uğurda şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, gazilerimize de şifalar diliyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi daim tutsun” diyerek konuşmasını tamamladı. 

 

TEKBİRLE KESİLDİ

 

Okunan duanın ardından şükür kurbanları tekbir getirilerek kesilirken, kurban kesiminin sonunda da İlçe Müftüsü Yusuf Tuna yaptırdığı dua ile programı sonlandırdı.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10