DSP Ergin'le devam dedi

Demokratik Sol parti(DSP)Çerkezköy İlçe olağan kongresi dün Şahin Baysak İş merkezi birinci katındaki ilçe teşkilatında yapıldı.  Geçtiğimiz hafta  çoğunluk sağlanamaması nedeniyle ayni

Çerkezköy 14.08.2016 19:37:00 0
DSP Ergin

DSP İL BAŞKAN YARDIMCISI YUNUSOĞLU’DA KATILDI

 

DSP Çerkezköy İlçe olağan kongresine DSP Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Seçkin Yunusoğlu, İl Sekreteri Mehmet Çakar ve Süleymanpaşa İlçe Başkanı Osman Cinar başta olmak üzere DSP Çerkezköy ilkçe Başkanı Orhan Ergin, ilçe yönetimi ve az sayıda partili ile delegeler hazır bulundu.

 

DİVAN BAŞKANLIĞINI YUNUSOĞLU YAPTI

 

Kongre DSP Çerkezköy İlçe Başkanı Orhan Ergin’in açılış konuşmasıyla başlanırken, ardından divan oluşturuldu. Divan Başkanlığına DSP İl Başkan Yardımcısı Seçkin Yunusoğlu, Katip üyeliklere İl Sekreteri Mehmet Çaka ve Süleymanpaşa İlçe Başkanı Osman Çinar getirildi. Divan teşekkülünün ardından Saygı duruşu ve İstiklal marşı okundu. Divan başkanı Seçkin Yunusoğlu, “Öncelikle kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Birlik ve beraberlik içinde DSP’yi yeniden şaha kaldıracak kadroları il genelinde olduğu gibi ülke genelinde de tesis ederek eski güçlü günlerine getirmek ve iktidar olmak için var gücümüzle çalışacağız. Ülkemizde yaşanan darbe girişimini bertaraf etme sırasında hayatını kaybeden şehitlerimize  Allahtan Rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Ülkemizde bir daha böyle olayların yaşanmamasını diliyoruz. Biz her zaman darbelere karşıyız ve karşı olmayı da sürdüreceğiz.”dedi. ve sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

 

FAALİYET RAPORU,GELİR GİDER VE  TAHMİNİ BÜTÇE OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

 

Faaliyet raporunu,gelir gider raporunu ve tahmini bütçe DSP İlçe Başkanı Orhan Ergin tarafından tek tek okundu ve bu maddeler üzerinde görüş bildiren kimse çıkmadı ve oylamaya sunuldu. Yapılan oylamalarda oy birliğiyle kabul edildi.

 

SAĞLIK SORUNLARI YAŞAMAMIZ NEDENİYLE İLÇE BİNAMIZ KAPALI KALDI

 

Seçime geçilmeden önce DSP İlçe Başkanı Orhan Ergin bir konuşma gerçekleştirdi. Engin görevde bulunduğu süre içerisinde gerek kendi gerek yönetim kurulu üyelerinin bazılarının sağlık sorunları nedeniyle ilçe binasını fazla açık tutamadıklarını ve gerekli çalışmaları yapamadıklarını belirterek, “Öncelikle ilçe kongremizin ilçemize ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor,bu gün bizleri yalnız bırakmayan İl yöneticilerimize ve Süleymanpaşa ilçe başkanımıza yanımızda oldukları için teşekkür ediyorum. Bu gün çok daha kalabalık bir partili ile kongreyi yapmayı umut ediyorduk. Ancak gördüğüm kadarıyla partimize yürekten bağlı olan arkadaşlarımızın burada olması gelecek için bir ışık olduğunu da düşünüyorum.2013 yılından beri DSP Çerkezköy İlçe başkanı olarak görev yapmaktayım. Ancak o günden bu güne kadar ilçe teşkilatımızı açık tutamadık. Nedeni ise benim kendi işlerimin yoğunluğu ve birde sağlık sorunu yaşamam oldu. Ayni zamanda yönetim kurulu üyelerimizin bazılarının sağlık sorunu yaşaması nedeniyle ilçe teşkilatı binamız kapalı kaldı” diye konuştu.

 

“DEVRALDIĞIMIZ EMANETİ İYİ YERLERE GETİRMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK”

 

Engin “ Rahmetli Genel Başkanımız Bülent Ecevit’in bizlere emaneti olan Demokratik Sol Parti(DSP)’yi yeniden ayağa kaldırmak ve şahlandırmak için yoğun bir çalışma yapacağız. Birlik ve beraberlik içinde Atatürk ilke ve devrimlerinin takipçisi olacağız. Atatürk’ün gösterdiği yolda hızla ilerleyeceğiz.Bu nedenle devraldığımız emaneti iyi yerlere getirmek için yola çıktık. Yapılacak bu kongremizde partimizi ilçemizde çok daha iyi yerlere gelmesini sağlamak için var olduğumuzu gösteriyoruz.”diye konuştu. Yapılan Konuşmanın ardından seçimlere geçildi.

 

ORHAN ERGİN YENİDEN GÜVEN TAZELEDİ

 

Kongreye Tek aday ve tek liste ile giren mevcut Başkan Orhan Ergin seçimde çoğunluk aranmaksızın yapılan kongrede  kongreye katılan 10 delegenin tamamının oylarını alarak yeniden başkanlığa seçildi.

 

Kongrede Yönetim Kurulu Asil Üyeliklerine, Sabriye Dilek,Hüseyin Sıraca,Nemci Pozan,Volkan İnan,Gökalp Düzen,Halil Etan Şener,Bilal başar ve Mustafa Çelik seçildi.Yönetim Kurulu yedek Üyeliklerine de; Sebahat ergin,Nürgül Mutlu,Bayram Dilek,Tamer Ertuğrul ve Fehim Kılıç seçildiler. Tekirdağ İl Delegeliklerine ise; Orhan Ergin,Sabriya Dilek,Hüseyin Sıraca,Nemci Pozan,Volkan İnan,Gökhalp Düzen,Halil Ertan Şener,Bilal Başar,Mustafa Çelik ve Nirgül Mutlu seçildiler.

 

“VATANIN BÖLÜNMAZ BÜTÜNLÜĞÜ İÇİN VE İNSANLARIMIZIN REFAHI VE HUZURU İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

 

Tekrar başkanlığa seçilen Ergin “ Güven tazeleyerek yeniden beni ve ekibimi göreve getirdiğiniz için teşekkür ediyorum. Her zaman olduğu gibi Atatürk İlke ve devrimlerinin takipçisi olacağız. Bunu da sizlerle ve yönetimimiz ile birlikte birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştireceğiz. Biz bu güne kadar olduğu gibi bundan böylede sessiz çoğunluğun sesi kulağı olacağız. Tüm insanlarımızın refahı ve huzuru için çalışacağız. Vatanın bölünmez bütünlüğü için demokrasimiz için,özgürlük için var gücümüzle mücadele edeceğiz. Yapılacak olan seçimlerde de Genel Başkanımız Soner Aksakal’ı Başbakan yapacağız. İlçemizde ve il genelinde partimizi eski güçlü günlerine getirmek için yönetim kurulumuz, partililerimiz ve il örgütümüzle birlik içerisinde var gücümüzle çalışacağız. Bundan böyle önümüzdeki günlerde hazırlayacağımız çalışma programı dahilinde yoğun bir çalışma içerisine gireceğiz. DSP Çerkezköy ilçe teşkilatı yapacağı çalışmalarla bölgemizde örnek olacak ve tüm ilçe örgütlerimizi de harekete geçirecektir. Yılmadan yorulmadan yapacağımız çalışmalar bizleri başarıya götüreceğine inanıyorum. Kongremizin yeniden ilçemize,tekirdağ’ımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.

 

“GÖREVİMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE YERİNE GETİRECEĞİZ”

 

Ergin“ Devletimizin bölünmez bütünlüğünü yok etmek için girişilen darbe girişimini bertaraf etmek için canlarını veren vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Allah bir daha ülkemize böyle olayları yaşatmamasını yüce rabbimden diliyorum. tüm siyasi partiler gibi bizde her türlü darbelere karşıyız ve darbelerin karşısında olmayı da sürdüreceğiz. Darbeler her zaman ülkemizi geriye götürmüştür ve ekonomileri de alt üst etmiştir.Nereden gelirse gelsin darbelere karşıyız ve karşı durmaya devam edeceğiz. Partimizin kapıları bütün vatandaşlarımıza açıktır.

 

Siyasette dışarıda kalmış isimleri de DSP’ye kazandıracağız. DSP prensiplerine ve Kültürüne,Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkan vede uyan herkesi DSP’ye bekliyoruz” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN 


0282 726 91 91
0282 747 65 10