Hastalara Diyabet okulunda eğitim

Çerkezköy Devlet Hastanesi tarafından Diyabet Hastaları için açılan Diyabet Okulu büyük ilgi görürken, 40 kişinin katıldığı diyabet okulunda diyabet hastalığı ile ilgili konular hakkında vatanda

Çerkezköy 15.08.2016 20:12:00 0
Hastalara Diyabet okulunda eğitim

DİYABETİN BELİRTİLERİ

 

Çerkezköy Devlet Hastanesi Diyabet Okulu’ndaki  eğitimlerde Dahiliye Uzmanı Göknur Aydın tarafından ‘Diyabet Nedir?’, ‘Diyabetin Belirtileri’, ‘Hipoglisemi’, ‘Diyabetle Yaşam’ ve ‘Diyabet Nasıl Tedavi Edilir’ konularında katılımcılara bilgiler verdi.  Aydın, “Sık idrara çıkma, çok su içme, çok yeme, kilo kaybı- obezite, kusma, baş dönmesi, çarpıntı, bulanık görme, duyu kaybı-şuur bulanıklığı, ağızda aseton kokusu ve kaşıntı gibi belirtiler Diyabet Hastalığının habercisidir” diye konuştu.

 

“DİYABETTE BESLENME ÖNERİLERİ”

 

Diyabet okulu eğitimde daha sonra  Diyetisyen Berna Yüksel’in “Diyabette Beslenme Önerileri” adlı sunum gerçekleştirdi. Kan şekeri kontrolünün sağlanmasında diyabetli bireye özgü beslenme tedavisinin verilmesinin önemli olduğunu kaydeden Yüksel “ Diyabetli kişilerle diğer kişilerin besinlere olan gereksinimi aynıdır. Her insanın enerji, karbonhidrat, protein, yağ, lif, vitamin, mineral gereksinimi vardır. Bir kişide diyabetin olması bu gereksinimlerden birini veya birkaçını azaltması veya arttırması anlamına gelmez” dedi. Eğitimler, Diyabet Hemşiresi Derya Tan’ın insülin kullanımı hakkındaki bilgilendirmesi ile tamamlandı. Eğitimin ardından programa katılanlara diplomaları verilirken, Çerkezköy Devlet Hastanesi yetkilileri aynı programın bugün hastane personeline verileceğini kaydetti.

 

Haber / Sibel BAL


0282 726 91 91
0282 747 65 10