Hekim ihtiyacını meclis gündemine taşıdı

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Çerkezköy Haber Gazetesinin " Yatak çok, hekim yok" manşeti ile gündeme getirdiği Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde ki  doktor açığı ile il

Çerkezköy 15.08.2016 20:20:00 0
Hekim ihtiyacını meclis gündemine taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, yeni hizmete giren Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde yaşanan personel eksikliğini Meclis gündemine taşıdı. TBMM Başkanlığına Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren Yüceer, “2016 yılı itibariyle nüfusu 133 bin 626 olan Çerkezköy’ün  il ülke geneline nazaran 6 kat daha hızlı büyüdüğüne dikkat çekerek, sağlık hizmetlerine olan ihtiyacın her geçen gün arttığını bildirdi.

 

RANDEVULAR HAFTALAR SONRAYA

 

Yüceer, yeni hizmete giren 200 yataklı Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde hekim sayısının  yetersizliği nedeniyle vatandaşların muayene olamadığını, randevuların haftalar sonrasına verilebildiğini kaydetti. Yüceer, “Özellikle Dâhiliye, Cildiye ve Zührevi Hastalıklar, Kardiyoloji ve Kulak Burun Boğaz bölümlerinde hekim eksikliği nedeniyle yığılma yaşanmaktadır. Vatandaşlar muayene olabilmek için sıra numarası dahi bulamamakta, söz konusu bu durum mağduriyet yaratmaktadır” dedi.

 

BAKAN AKDAĞ’A SORDU

 

CHP’li Yüceer, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın yanıtlaması istemiyle “Çerkezköy Devlet Hastanesi’nin aylık hasta kabul sayısı nedir? Aylık kaç kişi randevu almaktadır? Türkiye genelinde Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerde  hekim başına düşen hasta ve yatak sayısı nedir? Tekirdağ ve ilçelerinde hekim başına düşen hasta ve yatak sayısı nedir? Çerkezköy Devlet Hastanesi’nin hekim ihtiyacı ne zaman karşılanacaktır? Ne zaman hekim ataması yapılacaktır? Çerkezköy’de yaşanan bu sağlık sorununu çözmek için Bakanlığınız ne gibi önlemler alacaktır? Sağlık Bakanlığı Ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat Ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 2’nci maddesi 2’nci fıkrası (e) bendinde bakanlığınızın görevleri arasında sayılan "sağlık insan gücünün ülke sathında dengeli dağılımını sağlamak ve bütün paydaşlar arasında işbirliğini gerçekleştirmek suretiyle yurt sathında eşit, kaliteli ve verimli hizmet sunumunun sağlanması" hükmüyle örtüşmekte midir?” sorularını yöneltti.

 

Haber / Faik Onur KAYA      


0282 726 91 91
0282 747 65 10