Bu defa da "dil" krizi

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nın Temmuz ayı meclis toplantısı Taha Ülker başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantısında Temmuz ayı bütçesi, 15 Temmuz dayanışma Kampanyası

Çerkezköy 16.08.2016 20:47:00 0
Bu defa da

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

 

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Temmuz ayı Meclis Toplantısı dün 16:30’da Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Taha Ülker yönetiminde başlayan toplantıya Metin Taşdelen, Mesut Görgün,  Altaş Güler, Dilaver Burak, Kadir Uz, Göksel Bozdağ ve Mehmet Çetin katılmadı. Yoklama ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından başlayan Temmuz ayı olağan toplantısının ilk gündem maddesi olan Temmuz ayı gelir gider cetvelleri ve mizanın görüşülmesiyle başladı. Çerkezköy TSO’nun mizanda yer alan gelir gider tablosuna göre Temmuz ayı geliri 230 bin 745 TL olurken, gideri ise 220 bin 950 TL oldu. Mizanın oy birliği ile kabul edilmesinin ardından gündemin bir diğer maddesi olan 15 Temmuz Dayanışma Kampanyası’na ihtiyatlardan yardım yapılması ve yardım tutarlarının belirlenmesine geçildi.

 

100 BİN TL YARDIM

 

Gündemin 3. Maddesi gereğince görüşülen 15 Temmuz Dayanışma Kampanyası’na ihtiyatlardan yardım yapılması ve yardım tutarlarının belirlenmesi gündem maddesinde ÇOSB’ye nazire yapan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, Mecliste oy birliği ile alınan karar doğrultusunda kampanyaya 100 bin TL’lik bir yardımda bulunacak. Yardım kampanyasına 100 bin TL’lik destek verileceği kararının oy birliği ile alınmasının ardından gündemin bir diğer maddesi olan Almanya Stuttgart kentinde Ekim ayında düzenlenecek olan Global Connect 2016 fuar ve iş gezisine Çerkezköy TSO’dan katılacak olan meclis üyelerinin belirlenmesine geçildi.

 

YILMAZ’IN DİL SORUSUNA KOZUVA’DAN SORU İLE CEVAP

 

Gündem maddesinin görüşüldüğü esnada toplamda 11 kişinin düzenlenecek fuara katılım göstermesine itiraz eden Rahmi Yılmaz ile Oda Başkanı Süleyman Kozuva arasında sözlü atışma yaşandı. Rahmi Yılmaz’ın “Sadece yabancı dil bilen meclis üyeleri gitsin” teklifine ÇTSO Yönetim Kurul Başkanı Süleyman Kozuva’nın “ Sen Almanya ve Balkan gezilerine yabancı dil biliyor musun da gittin” cevabı tartışmayı beraberinde getirdi. Süleyman Kozuva’nın sözlerine ise Rahmi Yılmaz “  Benim gittiğim gezileri ortaya çıkartın. Benim gittiğim gezilerde ticaret yapılmıştır. Siz o kadar gezilere gidiyorsunuz da hangi ülke ile ticaret yaptınız” cevabını verdi.

 

BİLGİLER AKTARDI

 

Meclise son kez katıldığını belirten Muharrem Yamaç ise bu konunun üç beş kuruş hasap edilecek sıradan bir şey olmadığını, TOBB Başkanımızın da adım atılmadık yer tokalaşmadık el kalmasın diyerek odaları teşvik ettiğine vurgu yaptı. Alman heyetinin bile Türkiye'de bize yemek ısmarladığını da belirten Yamaç odanın amacının başka ne olacağını dile getirdi. Gergin geçen meclis toplantısında eski meclis üyesi olan Muharrem Yamaç Almanya gezisi hakkında meclis üyelerine bilgiler de aktardı. Bundan sonra hiçbir ücret almadan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda danışman olarak görev yapacak olan Muharrem Yamaç Almanya gezisinin odaya getirecek katkılarının altını çizdi.

 

YAMAÇ ONORE EDİLDİ

 

Gergin geçen Temmuz ayı meclis toplantısında Almanya gezisine katılacak 3 meclis üyesi oy çokluğu ile belirlendi. Alınan karara göre Almaya gezisine Çerkezköy TSO Meclis Başkanı Taha Ülker’in yanı sıra Meclis üyeleri Mehmet Danyeli ve Özcan Doğu Kaya’nın katılması kararlaştırıldı. Toplantının sonunda görev süresi dolan Meclis üyesi Muharrem Yamaç’a verdiği hizmetler anısına Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.


0282 726 91 91
0282 747 65 10