Bu yıl hayvan başına çadır kirası alınacak

Bu yıl Pınarça Mahallesi yolu üzerinde Muarif arsası üzerine kurulacak olan Kurbanlık Pazarının çadır fiyatları ve alım satım yapan esnaftan alınacak ücretler belli oldu. Buna göre yapılan yenilikle ar

Çerkezköy 18.08.2016 19:42:00 0
Bu yıl hayvan başına çadır kirası alınacak

BÜYÜKBAŞ 50, KÜÇÜKBAŞ 10 TL

 

Bu yıl Pınarça Mahallesi yolu mevkiinde bulunan Muarif arsası üzerine kurulacak olan Kurbanlık pazarının çadır fiyatları belli oldu. Çerkezköy Belediyesi yetkili ekiplerinin yaptıkları çalışmalar sonucu bir yeniliğe gidildi. Geçmiş yıllarda esnaftan çadır metrekaresi üzerinden alınan kira ücretinde bu yıl değişiklik yapılarak havyan başına çadır kirası alınacak. Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkililerinin aktardıklarına göre, büyük baş hayvanı olan kurbanlık esnafı hayvan başına 50 TL ödeyecekken, küçükbaş hayvanı bulunan esnaf ise hayvan başına 10 TL kira ücreti ödeyecek.

 

HAYVAN KABULÜ 29 AĞUSTOS’DA BAŞLAYACAK

 

Standart ölçülere sahip olan çadırların 70 metrekare olduğunu aktaran yetkililer, çadır kurma işlemlerinin 26 Ağustos Cuma günü başlanacağını aktarırken, 29 Ağustos Pazartesi günü hayvan kabulüne başlayacağını belirttiler. Dün başlatılan elektrik ve su hattı çalışmalarının ardından kurban pazarının hemen yanında kesimhane bölümü kurulacak. Kurban Pazarı alanının hemen yanına kurulacak Kesimhane hakkında açıklamalarda bulunan Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşların daha kaliteli hizmet alabilmeleri ve Kurban Bayramı’nda zorluk çekmeden dini vecibelerini yerine getirmeleri için her türlü kolaylık ve imkanın sağlanacağını belirtirken, kesim yapacak vatandaşların hijyen koşullarına uyması gerektiği yönünde uyarılarda bulundu.

 

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10