Tanyeri, "Bölgeselliğimiz devam ediyor"

Çerkezköy Servis Araç Sahipleri yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fikret Tanyeri, Çerkezköy'de faaliyet gösteren servislerin bölgesel çalışmalarının devam ettiğini belirtti ve bu

Çerkezköy 21.08.2016 20:01:00 0
Tanyeri,

DERNEK YÖNETİMİNİN HAFTALIK ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRİLDİ

 

Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Fikret Tanyeri dün  saat 10.00 ‘da dernekte basın toplantısı gerçekleştirdi. Her Pazar dernek binasında dernek yönetimi ile birlikte kahvaltıda bir araya geldiklerini kaydeden Tanyeri, burada derneğimizin haftalık çalışmalarını, üyelerimizin sorunlarını masaya yatırarak çözümü noktasında fikir alışverişinde bulunduklarını ifade etti.

 

AÇIKLAMALARIMIZDAN RAHATSIZLIK DUYANLAR VAR

 

Başkan Fikret Tanyeri konuşmasına şöyle devam etti,  “Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak zaman zaman yaptığımız açıklamalarda rahatsızlık duyanların olduğu duyumunu alıyoruz. Bizim hiçbir kurum ve kuruluşla yada ayni iş kolundaki servisçilerle hiçbir sorunumuz yok ve olmazda. Biz sadece kendi derneğimiz üyelerini ilgilendiren açıklamalar ile diğer servisçilerin ortak sorunlarının çözümü konusunda kendi görüşlerimizi kamu oyuna yansıtıyoruz. Bunda rahatsızlık duyulacak bir şeyinde olduğunu sanmıyoruz. Rahatsızlık duyanların dernek çalışmalarımızı çekemeyenlerin söylemlerinden başka bir şey değildir.  Şu çok iyi bilinmelidir ki bizim her çalışmamız servisçi esnafımızın menfaatlerine olan çalışmalardır. Bizi eleştirenlere de tavsiyem şudur,mesele şoför esnafının menfaatini korumaktır.Sel gider kum kalır. Görevde olduğumuz süre içerisinde de ser visçi esnafımızın hak ve hukukunu en iyi şekilde korumak ve kollamak olacaktır” açıklamasında bulundu.

 

BÖLGESELLİĞİMİZ DEVAM EDİYOR

 

Tanyeri “Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak UKOME ile yaptığımız çalışmalarda Belediye Başkanı Vahap Akaya’ın katkı ve destekleriyle ilçemizde servisçilerin bölgesellik çalışmaları devam etmektedir. Ancak bazı kurumsal firmalar ve fabrikalar buna uymadıklarını görüyoruz.Bu nedenle de bazı servisçi esnafımız mağdur oluyor.Dışarıdan gelerek ilçemizde servis çekenlere kuçak açan işyerleri aslında yasalar karşısında da yanlış yaptıklarının farkında değiller. Bu konuda korsan olarak çalışanlar kadar onlarda gelebilecek kaza belalarda sorumludurlar” dedi.

 

12 AYDA YAPILACAK İHALEDE BU DURUM GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULMALI

 

UKOME’nin 12. ayda yapacağı ihalede korsan çalışan ve çalıştıran firmalar konusunu göz önünde bulundurarak gerekeni yapacağına da inandıklarını belirterek, “Özellikle korsan çalışan servisler ile korsan çalıştıran işyerleri kaza durumlarında sorumludurlar.Hiç kimse kanunlardan üstünde değildir.Herkes kanunlara uymalı uymak zorunda.Biz tüm çalışmalarımızı kanunların bize tanıdığı haklar çerçevesinde sürdürüyoruz.Bizim diğer servisçilerle işimiz olmaz. Tek sıkıntımız korsanlardır. İnşallah kısa süre içerisinde UKOME bu konuyu da çözümleyecektir. Çünkü korsanlar konusunda UKOME’nin çok ciddi çalışmalar yaptığını biliyoruz.”diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10