12 günde bin ton alım yapıldı

S. S. 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nafis Ünal  kooperatif olarak 2016 ayçiçek alımlarını 10 Ağustos  tarihinde başladıklarını

Çerkezköy 22.08.2016 20:27:00 0
12 günde bin ton alım yapıldı

ALIMLARIN İLK GÜNLERİ RÜZGAR ENGELİNE TAKILDIK  

 

Başkan Nafis Ünal alımların başladığı tarih itibariyle bölgede yaklaşık bir hafta devam eden rüzgarlı havanın alımları yavaşlattığını kaydederek “ Ara sıra havanın aşırı rüzgarlı olması nedeniyle birkaç gün alımlara ara verdik. Şu anda hava koşulları çok iyi ve alımlarımız hızla devam ediyor”dedi.

 

“12 GÜNDE BİN TON ALIM YAPILDI”

 

Ünal şöyle devam etti, “ 10 Ağustos tarihi itibariyle başlattığımız alımlarda 12 günlük süre zarfında toplam bin ton alım gerçekleştirdik. Artık hava koşulları alımlara engel değil ve her gün ortalama olarak 200 ton alım gerçekleştiriyoruz. Alımlar tarladaki son ürün kalkana kadar da devam edecek. Önümüzdeki günlerde günlük alımlar 200 tonun üzerine çıkmasını bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

 

“ALIM YAPILAN ÜRÜNÜ ANINDA FABRİKAYA SEVK EDİYORUZ”

 

Ünal, rüzgarın kesilmesiyle birlikte alımların hızlandığı ve Yanıkağıl alım ofisinde ürünü depolamadan anında Trakya Birliğin Çorlu Şerefli’nde bulunan Yağ Entregre Fabrikasına sevk ettiklerini ve alımlarda her hangi bir sorununda yaşanmadığını belirtti. Başkan Ünal, “Çerkezköy Kooperatifimiz ofisinde alımların hızlanmasıyla birlikte ortaklarımızdan aldığımız ürünü alım gerçekleştirilip işlemleri tamamladıktan sonra ayni gün alınan ürünleri birliğimizin Çorlu Şerefli’de faaliyet gösteren Yağ Entregre fabrikasına sevk ediyoruz” diye konuştu.

 

“BEKLEDİĞİMİZ REKOLTEYİ YAKALACAĞIMIZA İNANIYORUM”

 

Geçen yıl 5 bin 600 ton alım yaptıklarını belirten Başkan Nafis Ünal bu yılda bekledikleri rekolteyi elde edeceklerine inandığını söyledi. Ünal, “Bu yıl ramazan ayı ortasına kadar hava koşulları beklentilerimiz doğrultusunda gitti. Daha sonra ani sıcaklar nedeniyle bazı bölgelerdeki ürünler tam tane aşamasındayken kavruldu. Ancak havanın geceleri serin olması nedeniyle bu bölgelerde de ürünler tane yapmış oldu. Bizim bu yılda beklentimiz üç aşağı beş yukarı geçen yıl elde ettiğimiz rekolteyi yakalacağımız yönündedir.Şu ana kadar gerçekleştirdiğimiz alımlardaki ürünlerde yağ oranı yüzde 41-45 arası ve b ilerleyen günlerde alınacak ürünlerde daha da yüksek olacağını tahmin ediyorum.”dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10