17 kişi serbest

Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'a Kanun Hükmünde Kararname ile eklenen geçici madde kapsamında kapalı ve açık ceza infaz kurumlarından yaklaşık 38 bin kişinin tahliyesine başlanmış

Çerkezköy 22.08.2016 20:28:00 0
17 kişi serbest

BİR KİŞİ DE BUGÜN TAHLİYE OLACAK

 

Ülke genelinde 38 bin tutuklunun tahliye işlemleri önceki gün başlarken; Çerkezköy K1 Tipi Kapalı Cezaevinde ise tahliyeler dün itibariyle başladı. Yaklaşık 50 hükümlünün bulunduğu Çerkezköy K1 Tipi Cezaevinden dün 17 kişi tahliye edildi. Cezaevi yetkilileri bir hükümlünün de bugün tahliye dileceiğini kaydetti.

 

BİR YIL ERKEN TAHLİYE OLACAKLAR

 

Hükümlülerin serbest bırakılmasıyla ilgili çıkarılan kanun hükmünde kararnamede şu ifadelere yer verildi: “Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunun 105/A'daki koşullu salıverilmeye dair bir yıl, iki yıla çıkarıldı. Buna göre; koşullu salıverilmesine iki yıl veya daha az süre kalan iyi hâlli hükümlülerin cezalarının, koşullu salıverilme tarihine kadar olan kısmı, denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle infaz edilebilecek. Diğer ifadeyle, bir yıl erken tahliye olacaklar.”

 

CEZALARI YARIYA İNECEK

 

Kararnamede, “Süreli hapis cezalarına mahkûm edilmiş olanlar, cezalarının ‘üçte ikisini’ infaz kurumunda çekmeleri halinde koşullu salıverilmeden yararlanabilecek. Yapılan düzenlemeyle ‘üçte ikilik(2/3)’ oran, ‘yarısına (1/2)’ye indirilecek. Buna göre, süreli hapis cezalarına mahkumlar, cezalarının 1/2'sini infaz kurumunda çektikleri takdirde, koşullu salıvermeden yararlanabilecek” ifadelerine de yer verildi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10