Kampanyaya destekte bulundular

Çerkezköy'e Gönül Verenler Derneği Başkanı Murat Akay ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Çorlu Kızılay Kan Merkezi'nde Kemik İliği Bağışçılığı ve Kök Hücre BağışçılığÄ

Çerkezköy 22.08.2016 20:32:00 0
Kampanyaya destekte bulundular

KAMPANYAYI BAŞLATTIK

 

Dün Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Çorlu Kızılay Kan Merkezi’nde bağışa destekte bulunduklarını kaydeden Çerkezköy Gönül Verenler Derneği Başkanı Murat Akay "  Bugün itibariyle Çerkezköy’de de kök hücre bağışı kampanyasını başlattık. Çorlu Kızılay Kan Merkezi'nde yaşı 50'yi geçmeyen herhangi bir şekilde Hepatit C-B, Sifiliz hastalığı geçirmeye kişiler kemik iliği-kök hücre bağışçısı olabiliyorlar” açıklamasında bulundu.

 

KAMPANYAYA DAVET ETTİ

 

Dernek yönetimi olarak dört tüp kan vererek kemik iliği ve kök hücre bağışında bulunduklarını ifade eden Akay “ Verdiğimiz dört tüp kan lösemi hastaları için ileride bir umut olabilir. Kemik iliği ve kök hücre bağışçısı olmak isterlerse kan değerlerinin uygunluğuna bakılıyor. Ayrıca kanser hastaları için de beyaz kan hücresi bağışçısı da olunabiliniyor. 45 dakika makineye bağlı bir şekilde beyaz kan hücresi (Trombosit) alımı yapılmaktadır. Bu kampanyaya tüm Çerkezköy halkını davet ediyorum” dedi.

 

Haber / Pınar SANCAR


0282 726 91 91
0282 747 65 10