Muhtarlar sıkıntılarını Yüceer'e anlattı

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Kapaklı da görev yapan mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Muhtarların sıkıntı ve taleplerini tek tek dinleyen Yüceer, tüm sorunları not alarak elinden geleni yaparak vatanda?

Kapaklı 6.09.2016 18:59:00 0
Muhtarlar sıkıntılarını Yüceer

ÖZLÜK HAKLARINIZDA Kİ SORUNLARI BİLİYORUZ

 

Düzenlenen kahvaltı organizasyonuna CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin ile Kapaklı Belediyesi CHP’li meclis üyeleri ile CHP Kapaklı Kadın Kolları yönetiminden Şayka Çalışkan da katıldı. Kahvaltı programının ardından konuşan CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, muhtarların sorunlarını çok iyi bildiklerini ifade ederek, “Sorunlarınızın çözümü adına 14 maddelik bir kanun teklifimiz var. Özlük haklarınız da ki sıkıntıları biliyoruz. Çözülmesini istediğiniz sorunlarınızı dile getirirseniz bizlerde elimizden geleni yapmaya çalışalım” açıklamasında bulundu.

 

ÇERKEZKÖY-PINARÇA ARASININ BİRAN ÖNCE YAPILMASINI İSTİYORUZ

 

Kahvaltı esnasında muhtarlarla sohbet eden Milletvekili Yüceer, gündeme dair açıklamalarda bulunarak 2017 yılında erken seçime gidileceği yönünde çalışmaların olduğunu ifade etti. İlk olarak söz alan Pınarça Mahalle muhtarı Özcan Bozkaya, “ Bugüne kadar hiçbir milletvekilimiz sizin gibi gelip bizlerin sıkıntısını dinlemedi. Allah razı olsun her gittiğim yerde sizden bahsediyorum. A-B partisi demiyorum. Önceden MHP Tekirdağ Milletvekilimiz Bülent Belen de sizin gibi gelip bizlerin sıkıntılarını ve taleplerini dinliyordu. Sizler kadar kimse bizlerle iç içe olmadı. Pınarça köyden mahalleye döndü ama hala bu yol sorununu yaşıyoruz. Çok eksiklerimiz var. Özellikle Pınarça Çerkezköy arasındaki yolun biran önce yapılmasını istiyoruz. Alt yapı içinde su hattının yenilenmesiyle birlikte alt yapı çalışmalarına 2017 yılında başlanacağı ifade edildi. Artık bu sorunlarımızın biran önce çözüm üretilerek giderilmesini bekliyoruz” dedi.

 

NE VATANDAŞ MUHTARI NE DE MUHTAR VATANDAŞI TANIMIYOR

 

Cumhuriyet mahallesi muhtarı Seçkin Dilsiz ise yaptığı konuşmada, “O kadar rahatım ki hiçbir sorunum yok. 25 bin oyla göreve gelen bir insanım. Tek sıkıntımız 5490 sayılı nüfus hizmetleri kanunu gereği vatandaş kaydını nüfus müdürlüğüne yaptırabiliyor. Nüfus müdürü de üstüne basa basa muhtara gitmeyin diye cevap veriyor ve vatandaşta muhtara gitmiyor. Bu vesileyle de ne vatandaş muhtarını ne de muhtar vatandaşını tanımıyor. Bir mahalle muhtarı olarak ben yerleşim belgesi vermiyorsam ve vatandaş da nüfus müdürlüğünden alıyorsa, kaydını da orada yaptırıyorsa, ben de makamımda oturup gelip geçeni gözetleme zorunda kalırım. Bunu söylememde ki amaç ise, bizim sorunumuz aslında ameliyatta pansuman alıyoruz. Bir mahalle muhtarı devlet nezdinde yaptırımı yok. Talep gücümün olduğunu hissediyorum ama 4-5 ay içinde de kırk kanaat cevap alarak mahallemize cevap vermeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

YAPTIRIM GÜCÜMÜZ KALMADI

 

“Vatandaşı muhtardan muhtarı da vatandaştan koparttılar” diyerek konuşmasını sürdüren Dilsiz, “5490 sayılı adrese dayalı kayıt sisteminden çok rahatsızız. Büyük bir mahallede gezip hangi soruna çözüm ulaştıralım. Bu sisteme ivedi bir düzenleme getirilmesi gerekiyor. Şu anda yaklaşık 3-4 yıldır kayıt tutmuyorum, tutamıyorum. Kahveye gidiyorum ama aldığımız cevap bizim muhtar bu mu diyorlar. Bir muhtar kayıt tutamıyorsa o koltukta kesinlikle oturmamalıdır ve muhtarlık makamını Türkiye genelinde kapatsınlar. Çünkü hiçbir yaptırım gücü kalmadı” diye konuştu.

 

AKŞAMA KADAR OTURUYORUM

 

Postacıların tebligat kanunundan da bahseden Seçkin Dilsiz, “Özelleşen PTT’nin taşeron memuruyuz. Yüzde 60 iş yükünü yüklenmiş durumdayız. Muhtarlara bir dokunun bir ah işitin. PTT’nin yaptığı boşluklardan sıkıntı yaşıyoruz. Tebligat kanunuyla benim bir alakam yok. Çok büyük sorunlarımız var. Özlük anlamlarından ziyade genel anlamda büyük bir düzenleme getirilmesini bekliyoruz. Mahallemde hiçbir sorun yok her gün akşama kadar oturuyorum. Vatanıma milletime hayırlı işler yapmak için şevkle başladığım bu muhtarlık mesleğinden adeta soğudum” dedi.

 

DİLEKÇELERİMİZE CEVAP BİLE ALAMIYORUZ

 

Muhtarların talep ve sıkıntılarını tek tek not alan Candan Yüceer, vatandaşların haklarını arama adına elinden geleni yapacağını ifade etti. Kazım Karabekir Mahallesi muhtarı Çetin Özhan ise yaptığı konuşmada, “15 bin nüfuslu bir mahalle olmalarına rağmen su biriminin kaldırılmasından çok dertliyiz. Bugüne kadar yapılan iyi şeyleri hep alkışladık ama su apartmanın dördüncü katına çıkmıyor. Suyu biten bir işçi dörtte işten çıktığında yarım saat kırk dakika sonra evine geliyor. Su yükletmek istediği zamanda TESKİ binasına gidene kadar mesai bitmiş oluyor. Bu ailemiz geceyi susuz geçiriyor ve sabah işe gitmeyerek karta su yükletmeye gidiyor. Yaklaşık 1,5 aydır bu sorunu yaşıyoruz. Su biriminin yeniden Karaağaç’a gelmesini istiyoruz. Sağlık birimimiz vardı onu da Kapaklı Belediyesine taşıdılar ve gece rahatsızlanan bir kişi iğne bile yaptıramıyor. Büyükşehir Belediyesine yazdığımız hiçbir dilekçeye cevap alamadık. Sıkıntılarımızın biran önce ortadan kaldırılmasını istiyoruz” dedi.

 

GERÇEĞİ YANSITMIYOR

 

38 ilçenin il olacağı yönünde çıkan haberlere de cevap veren CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, “38 il oldu diye bir haber yayınlandı. Çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını düşünüyorum. Bu iller arasında Çorlu da var ama İl olacağını düşünmüyorum. Çorlu bugüne kadar İl olacak diye konuşuldu ama baktığımızda Yıldızkent’te bizim ilk geldiğimiz zamanlarda il olarak konuşuluyordu ama sonrasında unutuldu ve mahalle oldu” ifadelerini kullandı. Toplantı sohbet edasında geçerken, mahalle muhtarları yaşadıkları sıkıntıları tek tek dile getirerek gerekli çözümlerin üretilmesini istediler.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10