Sağlıklı yaşam yürüyüşüne davet ettiler

3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası kapsamında Çerkezköy Toplum Sağlığı Müdür Vekili Levent Oğuz Dalkıran ile Psikolog Mihriban Kırcallıoğlu, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ve Çerkez

Çerkezköy 7.09.2016 19:37:00 0
Sağlıklı yaşam yürüyüşüne davet ettiler

KAYMAKAM KUBİLAY’I ZİYARET ETTİLER

 

Toplum Sağlığı Merkezi Müdür Vekili Levent Oğuz Dalkıran ile Psikolog Mihriban Kırcallıoğlu, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası kapsamında ilk olarak Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ı makamında ziyaret etler. TSM Müdür Vekili Dalkıran yaptığı açıklamada, “Halk sağlığı, bireyi sağlıklı ve üretken bir şekilde tutarak toplumsal gelişmeyi sağlamayı hedefler. Bu hedefe ulaşmak amacıyla bireylerin sağlıklarını korumak ve geliştirmek için gereken tüm sağlık hizmetlerini sunmak esastır. Koruyucu hekimlik çalışmalarını yaygınlaştırmak, eğitimler düzenleyip toplum bilincini artırarak hastalıkları meydana gelmeden önlemek ve hayat standardını yükseltmek halk sağlığı çalışmalarının temel amaçlarındandır” dedi.

 

EĞİTİMLER ARALIKSIZ SÜRÜYOR

 

Tercih ettiğimiz yaşam tarzı sağlığımızı şekillendirir diyerek konuşmasını sürdüren Levent Oğuz Dalkıran, “Birçok hastalıktan korunmak için sağlıklı beslenmek, hareketli bir yaşam tarzı benimsemek, sigara ve alkolden uzak durmak gereklidir. Ulusal programlarımız doğrultusunda sağlığımızı tehdit eden risk faktörlerine karşı vatandaşlarımızla birlikte mücadele edilmektedir. Dünyadaki gelişmiş ülkelerle aynı şekilde üç kanser türü (meme, rahim ağzı, kalın bağırsak) için erken teşhise yönelik taramalar yapılmakta ve kanserden korunmaya yönelik eğitimler aralıksız sürdürülmektedir” açıklamasında bulundu.

 

TABLO HEDİYE ETTİLER

 

Toplum Sağlığı Merkezi Müdür Vekili Levent Oğuz Dalkıran ile Psikolog Mihriban Kırcallıoğlu, Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından kanser tedavisi gören hastalara rehabilitasyon amacıyla düzenlenen resim kursunda yapılan yağlı boya tablosu farkındalık yaratmak amacıyla pembe renkli kurdele ile Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’a hediye ettiler.

 

AMAÇ SAĞLIK HİZMETLERİNİN ÖNEMİNİ VURGULAMAK

 

Kaymakam Kubilay ise kendisine hediye edilen tablo için teşekkür ederek, “sağlık çalışanlarının Halk Sağlığı haftasını kutluyorum. Ülkemizde her yıl 3-9 Eylül tarihleri arasında Halk Sağlığı Haftası kutlanıyor. Bu haftanın amacı halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak ve yürütülen çalışmaları daha görünür kılmaktır” diye konuştu.

 

SAĞLIKLI YAŞAM YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENİYOR

 

TSM Müdür Vekili Levent Oğuz Dalkıran ile Psikolog Mihriban Kırcallıoğlu, daha sonra Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı makamında ziyaret ettiler. Sağlık Bakanlığı tarafından 3-9 Eylül tarihlerinin Halk Sağlığı haftası olarak kutlandığını ve ana temasının ise ‘Sağlıklı Yaşam’ olduğunu belirten Çerkezköy Toplum Sağlığı Merkezi Başkan Vekili Dr. Levent Oğuz Dalkıran, “Her yıl Halk Sağlığı Haftası’nı çeşitli etkinlikler ile kutluyoruz. Bu yıl da Halk Salığı Haftası nedeni ile 8 Eylül Perşembe günü saat 17.00’da Kartaltepe Piknik Alanı’nda Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü düzenliyoruz. Düzenleyeceğimiz yürüyüşe Belediye Başkanımız Sayın Vahap Akay’ı davet ettik” ifadelerini kullandı.

 

YÜRÜYÜŞE TÜM ÇERKEZKÖY HALKI DAVETLİ

 

Ziyarette Belediye Başkanı Vahap Akay’a kanser tedavisi gören hastaların rehabilitasyonu için Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından düzenlenen Resim Kursu’na katılan kursiyerlerin yaptığı yağlıboya bir tablo da hediye ettiklerini belirten Çerkezköy Toplum Sağlığı Merkezi Başkan Vekili Dr. Levent Oğuz Dalkıran, bugün saat 17.00’da yapılacak olan Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü’ne tüm Çerkezköy halkının davetli olduğunu sözlerine ekledi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10