Yangın korku dolu anlar yaşattı

Cumhuriyet Mahallesi Cengiz Topel caddesi üzerinde bulunan boş bir arazide henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı çıkan yangın korku dolu anlar yaşattı. Yangına zamanında müdahale eden itfaiye ekipleri yangını k

Çerkezköy 15.09.2016 19:22:00 0
Yangın korku dolu anlar yaşattı

KISA SÜREDE MÜDAHALE ETTİLER

 

Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan boş bir arazide dün saat 14.00 sıralarında yangın meydana geldi. Henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı otların tutuşmasıyla başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yaklaşık 5 hektarlık alana yayıldı. Yoldan geçen vatandaşların durumu itfaiye ekiplerine haber vermesinin ardından olay yerine kısa sürede gelen itfaiye ekipleri alevleri söndürmeye çalıştı.

 

YOĞUN ÇABA GÖSTERDİLER

 

2 Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekibi ile 1 Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekip yangına müdahale ederek alevleri kısa sürede kontrol altına almayı başardılar. Büyükşehir Belediyesine ait itfaiye ekipleri dışarıdan alevlere müdahale ederken, Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekipler ise yangının ağaçlara sıçramaması için araziye girerek yoğun çaba gösterdi.

 

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

 

Alevlerin kısa süre içinde kontrol altına alınmasının ardından itfaiye ekipleri daha sonra alanda soğutma çalışması gerçekleştirdi. İtfaiye yetkilileri, meydana gelen yangının yoldan geçen bir araçtan atılan sigara izmariti ya da alanda bulunan cam şişelerin sebep olabileceğini ifade etti. Yangına müdahale esnasında Çerkezköy Orman İşletme Şefi Cemil Kemikli de olay yerine gelerek kendi personeline yardımda bulundu. Yangınla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor. 

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10