Rekolte 5 Bin 450 Ton

972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nafis Ünal, geçen yıldan daha çok alım yaparak bu yıl alım kampanyasında hedeflerini geçtiklerini kendi alan

Çerkezköy 23.09.2016 19:14:00 0
Rekolte 5 Bin 450 Ton

HEDEFİMİZİ DOĞRU TAHMİN ETMİŞİZ

 

Başkan Nafis Ünal geçen yıl alım kampanyasında sezonu 4 bin 600 ton ile kapattıklarını açıklayarak, “bu yıl ise hedefimizi 5 bin ve 5 Bin 500 ton arası olarak belirledik. 10 Ağustos tarihinde başladığımız alım kampanyasından önceki güne kadar 5 bin 450 ton alım gerçekleştirdik. Geçen yıldan 850 ton daha fazla alım yaparak kooperatif olarak kendi rekorumuzu kırdık. Daha önceki açıklamalarımda da belirttiğim gibi hasat öncesi rekolte beyannamesi veren kooperatif ortaklarının verdikleri beyannamelere baktığımızda rekolte hedefimizin doğru tahmin ettiğimizi görüyoruz” dedi.

 

REKOLTEMİZİ GEÇMİŞ OLDUK

 

Geçen yıl hava koşullarının elverişsiz olması nedeniyle rekolte beklentisinin bu yıla göre düşük gerçekleştiğini sözlerine ekleyen Nafis, “Bu yıl hava koşullarının ve yağışların zamanında düşmesi bizleri sevindirdi. Bu nedenle bu yıl alım kampanyası öncesinde rekoltemizi 5 bin ton ve 5 bin 500 ton arası belirlemiştik.10 Ağustos tarihinde başlayan alım kampanyamızda 21 Eylül tarihine kadar  alımlarımız 5 bin 450 tona ulaştı. Bu alımla hem geçen yılki rekoltemizi geçmiş olduk hem de hedeflediğimiz rekoltemize ulaşarak kendi rekorumuza yeni bir rekor ekledik.Alımlara  daha devam ediyor ancak en fazla daha bin ton kadar alım gerçekleşir bu da bu sezon alım kampanyamızı kooperatif olarak 5 bin 451 ton olarak kapatırız diye düşünüyorum” diye konuştu.

 

ÖDEMELERDE SIKINTI YOK

 

Başkan Nafis Ünal şöyle devam etti. “Ürününü kooperatife teslim eden kooperatif üyelerimize ödemeleri ürünlerini teslim ettikleri tarihlerine göre yapılıyor ve ödemelerde hiçbir sıkıntı yok. Bu yıl verilen fiyatında beklentimiz seviyesinde olması bizleri sevindirdi. Tüm kooperatif ortaklarımızda bu konuda memnun olduklarını söylüyor”

 

BU YIL YAĞ ORANI YÜKSEK OLDU

 

Ünal bu yıl bölgede ekilen ayçiçeğinde yağ oranının önceki yıllara göre ortalamasının bir buçuk ve iki puan üstünde olduğunu da belirterek, “ Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerimizde bu yıl ekilen ayçiçeğinde yağ oranı önceki yıllara göre daha yüksek olması da bizleri sevindirdi. Çünkü üründe ne kadar çok yağ oranı yüksek ise üreticinin de alacağı para fazla oluyor.Geçen yıl bölgemizde ekilen ayçiçeğinde ortalama yağ oranı yüzde 42 ila yüzde 42.5 idi. Bu yıl ise yüzde 44 olarak gerçekleşti bu da bir buçuk puanlık artış demek biz çiftçiler için çok iyi. Çünkü ön ödeme  fiyatına yağ oranı yüzde 40’ın üzerinde olan ürüne her puan için de ayrıca ödeme yapılıyor” ifadelerini kullandı.  

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10