Uygulama merkezine teşekkür ziyareti

Müjgan Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi'ni ziyaret eden Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi yönetimi, engelli vatandaşlara gösterilen özel ilgi ve alaka için teşekkür ettiler.

Çerkezköy 26.09.2016 19:38:00 0
Uygulama merkezine teşekkür ziyareti

DERNEKTE 17 VATANDAŞ KALIYOR

 

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve yönetim kurulu üyeleri Müjgan Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi’ni ziyaret etti. Ziyarette engelli bireylerin eğitim ve öğretimine sunulan katkı ile yapılan eğitim için teşekkür eden Çetinkaya, “Çerkezköy’deki dernek binamız Türkiye’de parmakla gösterilebilecek bir binadır. 6 katlı bir binada faaliyet göstermek kolay değil. Derneğimizde 17 engelli vatandaşımız kalmakta. Kalan arkadaşlarımız aylık 100 lira gibi kendi aralarında bir bütçe oluşturdular. Isınma, enerji, temizlik, yeme içme gibi durumları bizler karşılıyoruz” diye konuştu.

 

ÖĞRENMEK VE ÖĞRETMEK GEREKİYOR

 

Hayrettin Çetinkaya konuşmasının devamında ise, “Derneğimize 19 tane kurban bağışı geldi ve engelli vatandaşlar arasında eşit olarak paylaştırarak, ihtiyacı olan bireylere ikramda bulunduk. Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’nden işçi talebinde çeşitli fabrika ve işyerlerine engelli personel gönderebiliyoruz. Bazı fabrikaların engelli vatandaşlarda her hangi bir engeli bulunmayan vatandaşlarda aradığı kriterlerin aranmasından dolayı sıkıntı yaşıyoruz. Toplum engelliyi tanımıyor. Bu sefer işveren engellinin ne olduğunu bilmediği için talep ettiği kriterler engelsiz vatandaşlarda aranan kriterlere dönüşüyor. Küçük yaştan başlayarak engelliyi tanımak öğrenmek ve öğretmek gerekiyor” dedi.

 

DERS DIŞI AKTİVİTELER YERİNE GETİRİLMELİ

 

Çetinkaya’nın toplumun engelliyi tanımadığı yönündeki sözlerinin üzerine daha önce görev yaptığı okulda başına gelen durumlar hakkında örnekler veren Müdür Yardımcısı Oğuz Uyanık, “Kahraman Maraş’ta görev yaptığım esnada eğitimcilerimizin yapmış olduğu birçok hataya da şahit oldum. Eğitimcilerimizin biraz insiyatif alarak hoşgörü ve sabır ile engelli öğrencilere yaklaşması gerekiyor. Engelli öğrencinin derse katılımını sağlamalı ve sosyalleşmesi için ders içi ve ders dışı aktiviteleri yerine getirmeli” açıklamasında bulundu.

 

SUNUMLARIN FAYDASI GÖZLER ÖNÜNDE

 

Hayrettin Çetinkaya konuşmasının sonunda ise, “Okullarda engelli bireyleri tanıtan onların da toplumun bir parçası olduğunu belirten bir dizi çalışmanın yapılması gerekir. Sınıfta engelli var diye evladını o sınıftan alan çocuğunu okula göndermeyen öğretmenler var. Okullarda sunumlar gerçekleştirerek birçok öğrencinin engelli bireylere olan bakış açısının değişmesini sağladık. Hatta bir sunum sonrası sınıflarında daha önce ezdikleri engelli arkadaşlarını ilk teneffüste kantine götürmüşler, ona ikramda bulunmuşlar ve arkadaş ortamlarına kabullenmişler. İşte böyle konferans ve sunumların faydası gözler önünde” ifadelerine yer verdi.

 

ÇİÇEK TAKDİM ETTİLER

 

Konuşmaların ardından Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri Müdür Yardımcısı Oğuz Uyanık’a engellilere sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür ederek, çiçek takdim etti. 

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10