Hayatlarını karartmaya kimsenin hakkı yok

Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından 2016-2017 Eğitim Öğretim döneminde alınacak tedbirler hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Kaymakam Kubilay, "geleceğimizin teminat

Çerkezköy 26.09.2016 19:39:00 0
Hayatlarını karartmaya kimsenin hakkı yok

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Özel Gülerçin Koleji Konferans salonunda düzenlenen toplantıya Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Jandarma Komutan vekili Başçavuş Fevzi Bayram, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan ile İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay, Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Olcay Palak, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, muhtarlar ve okul müdürleri katıldı.

 

TOPLANTI SAAT 10.00’DA BAŞLADI

 

Dün saat 10.00’da başlayan programda saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşmasını Kaymakam Metin Kubilay gerçekleştirdi. Toplantıya ev sahipliği yapan Gülerçin Koleji yetkililerine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Kaymakam Kubilay, “önceliğimiz ve birinci görevimiz çocuklarımızı en iyi şekilde geleceğe hazırlamak. Tüm enerji, kaynak ve zamanımızı sonuna kadar kullanmaya ve aynı ciddiyetle çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

 

BİR KEZ DAHA LANETLEYEREK KINADI

 

Kaymakam Metin Kubilay, konuşmasının devamında geçtiğimiz hafta kutlanan İlköğretim haftasının bir kez daha hayırlı olması temennisinde bulunarak, “yapılan çalışmaların tamamını bizzat titizlikle takip ediyorum. 15 Temmuz FETÖ tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimini buradan bir kez daha lanetliyor ve şiddetle kınıyorum. Okullarda özellikle çocuklarımıza vatan, millet ve bayrak sevgisini en iyi şekilde aşılamalıyız. 15 Temmuz şehitlerimizin hatıralarını yaşatmak adına da gerekli çalışmaları okul idarecileri ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte yapacağız” ifadelerini kullandı.

 

ŞEHİTLERİMİZİ ASLA UNUTMAYACAĞIZ

 

Yarın Şehit Mustafa Baykuş İlkokulunda tören düzenleneceğini sözlerine ekleyen Kaymakam Kubilay, “burada yapacağımız açılış töreniyle birlikte 15 Temmuz Şehitler hatıra ormanı içinde çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Darbe girişiminden sonra Çerkezköy’de milli irade ve demokrasi nöbetleri yapıldı. Tutulan nöbetlerde bizleri yalnız bırakmayan Eğitim camiasına bir kez daha teşekkür ediyorum. Okullarda gerekli köşeler oluşturacağız. Milletimiz istikbaline en iyi şekilde sahip çıktı. Türk milleti dünya tarihinde kimseye nasip olmayacak destan yazarak ders verdi. 15 Temmuz Şehitlerimizi asla unutmayacağız” diye konuştu.

 

ŞEHİTLERE RAHMET DİLEDİ

 

15 Temmuz’un 2’nci kurtuluş mücadelesinin adı olduğunu ifade eden Kaymakam Kubilay şöyle devam etti; “bunu gençlerimize en iyi şekilde anlatmamız gerekiyor. Bu vesileyle hain darbe girişiminde hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum”

 

MODELİMİZ EĞİTİMDE MARKA KENT ÇERKEZKÖY

 

Modellerinin ‘Eğitimde marka kent Çerkezköy’ olduğunu belirten Kaymakam Metin Kubilay, “bu yolda ciddi anlamda yol kat ettik. Her kesimden Çerkezköy’ün geleceğinin eğitim yıldızı olacağı kabul ediliyor. Kızılpınar’da eğitim alanı oluşturma çalışmalarımız devam ediyor. Kızılpınar en fazla nüfusun arttığı bir mahallemiz. Marka kent Çerkezköy idealimize ulaşmak için daha da yoğun çalışacağız. Özellikle AB projeleri ve Kalkınma Ajansı projeleri hazırlayarak hayata geçireceğiz. Başka türlü bir adım daha önde olamayız” dedi.

 

CAN GÜVENLİKLERİNDEN DAHA ÖNEMLİ BİR KONU YOK

 

Kaymakam Kubilay konuşmasının devamında ise İç İşleri Bakanlığı tarafından 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında alınacak olan tedbirler hakkında bilgilendirmede bulunarak, “öncelikle öğrencilerin güvenli ortamda ulaşımlarını sağlamak adına tüm okullarımızda servis araç şoförlerine bilgilendirme seminerleri düzenlenecek. Servis araçlarının denetimleri, okul geçitlerinde görevliler, trafik eğitim projesi (trafik dedektifleri) gibi çalışmalar olacak. Çocuklarımızın can güvenliği ve huzurlarından daha önemli bir konu yok” açıklamasında bulundu.

 

EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILMALARI GEREKİYOR

 

Marka kent olmak için güvenlik ve huzuru en iyi şekilde sağlayacaklarını ifade eden Kaymakam Metin Kubilay, “geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın hayatını karartmaya kimsenin hakkı yok. Uyuşturucuyla mücadelemiz birinci önceliğimizdir. Gerekli tüm çalışmalar yapılıyor ve vatandaşlarımız en ufak bir duyum aldıklarında vakit kaybetmeden kolluk kuvvetlerine haber versinler. Uyuşturucu konusunda kişilerin en ağır şekilde cezalandırılmaları gerekiyor. İlçemizde bu tür olayların yaşanmasını istemiyoruz. Çalışmalarımız titizlikle devam ediyor. Okullarımızdan güzel uygulamalar bekliyoruz. Bürokratik anlayıştan ziyade çözüm odaklı görev anlayışı istiyoruz” dedi.

 

FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNDULAR

 

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın konuşmasını tamamlamasının ardından toplantı fikir alışverişiyle devam etti.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10