Vatandaş TEKPARK'I arıyor

Tekpark'ın  27 Haziran'da uygulamadan kalkmasının üzerinden üç ay geçmesine rağmen, Çerkezköy'de Atatürk ve Öztrak Caddesindeki çift parklar devamlı trafiğin kilitlenmesine  neden o

Çerkezköy 27.09.2016 20:38:00 0
Vatandaş TEKPARK

VATANDAŞ TEK PARKI ARIYOR

 

Tekpark uygulamasının 27 Temmuz tarihinde sona ermesinin ardından Çerkezköy’de özellikle ücretsiz hale gelen  caddelerde büyük sıkıntı baş göstermeye başlaması vatandaşlar Tek parkı arar durumda geldiklerini belirtiyorlar. Çerkezköy’ün en işlek ve trafiğin yoğun olduğu Atatürk, Öztrak ve Uğur Mumcu caddesindeki trafik karışıklığının günden güne artması ve bilinçsiz sürücüler tarafından çift sıra park halinde bırakılan araçlar hem cadde trafiğini yoğunlaştırarak kilitlemekte hem de yayaların karşıdan karşıya geçmesine engel olması  vatandaşları çileden çıkarıyor.

 

SÜRÜCÜLERİN DUYARLI OLMASI İSTENDİ

 

Atatürk, Uğur Mumcu ve Öztrak  Caddelerindeki çift sıra araç parkları nedeniyle trafiğin aktığı alan daralıyor ve cadden bir araç bile zorla geçiyor. Çoğu zaman ise geçemiyor ve park edilen araç sürücüsü aranıyor. Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar “ Tekpark gitmesiyle çift parkın gelmesi hiç iyi olmadı üstelik trafik iyice karmaşık hal aldı. Bu durumu kim ve nasıl çözümleyecekse çözümlemeli” serzenişinde bulundular.

 

Vatandaşlar yanlış parklar yada gelişi güzel parklar nedeniyle çoğu zaman 112 Acil Ambulansların bile bu caddelerden geçemediğini bu konuda sürücülerin daha duyarlı olmalarını istediklerini de belirttiler. Vatandaşlar her cadde ve sokakta  bir trafik polisi görevlendirilemeyeceğini de belirterek, sürücülerin trafik konusunda her zaman daha duyarlı davranması gerektiğini söylediler.

 

TRAFİK KİLİTLENİYOR

 

Özellikle Atatürk Caddesinde belli belirsiz saatlerde yoğun araç trafiği nedeniyle altı yol kavşağından Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına kadar, Pera pastanesi önünden Atatürk Anıtına kadar olan bölümle ise trafik kilitleniyor. Cadde esnafları ana caddelerde yaşanan yoğun trafik nedeniyle kendi iş yerlerine bile mal indirip bindirmekte büyük zorluk çektiklerini belirttiler. Gün içinde  yaşanan yoğun trafik sıkışıklığına çözüm bulunmasını isteyen vatandaşlar yetkililerin bu konuda gerekli önlemi almalarını ve kurallara uymayanlara da yasal işlem yapmalarını istediler.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10