Uygulama tüm plakalarda yapılacak

Tekirdağ Servisçiler Derneği Başkanı Aşkın Gündoğan dernek yönetimi ile birlikte  Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'na yaptığı ziyarette korsan servislerle olan sıkıntÄ?

Çerkezköy 27.09.2016 20:42:00 0
Uygulama tüm plakalarda yapılacak

YÖNETİM HALİNDE ZİYARET ETTİLER

 

Tekirdağ Servisçiler Derneği Başkanı Aşkın Gündoğan dernek yönetimi ile Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As’ı ziyaret etti. Dün saat 11.30’da gerçekleşen ziyarette Tekirdağ Servisçiler Derneği Başkanı Aşkın Gündoğan, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler esnaf odası başkanı Mustafa As’tan korsan servislerle gerekli çalışmanın acilen yapılmasını talep ederek, “Bölgesellik var deniliyor ancak bölgeselliğin ne kadar  ve ne boyutta olduğunu pek görmüş değiliz. İlçemizde bir çok korsan çalışan servislerin olduğunu görüyoruz. Korsanlar bizin en büyük sıkıntımız. İşlerimizi devamlı engelliyorlar. Bu konuda gerekli yaptırımın yapılması için oda olarak sizlerinde bu konuda gerekli çalışmayı acilen yapmanızı talep ediyoruz.”dedi.

 

KORSANLARLA GEREKLİ MÜCADELE YAPILSIN

 

Aşkın Gündoğan, İlçe genelinde korsan çalışanların çok olduğunu  ve gerekli mücadelenin yapılmasını belirterek, “İlçemizde korsan olarak çalışan bir çok servis var. Bu korsanlar bizim ekmeğimizle oynuyor ve bize büyük sıkıntı yaşatıyor.Oda olarak  korsanlarla ilgili daha etkin bir mücadele yapılması yönünde sizlerden  yetkili makamlarla birlikte etkin bir çalışma bekliyoruz” diye konuştu.

 

DIŞARIDAN GELİP SERVİS ÇEKENLER VAR

 

Gündoğan, konuşmasına şöyle devam etti. “Bölgesellik denildi ve her kes kendi ilçe sınırları içinde çalışması gerekirken bizim tespitlerimize göre ilçemizde Malkara’dan bile gelip servis çekenlerin  var.Bu şekilde servis çekenlerde korsan sayılmıyor mu? Biz neden kendi çalışma alanımız dışında başka ilçelere gidip servis çekmiyoruz. Bu konuda  da gereken yapılmasını talep ediyoruz.”

 

BİZ TEKİRDAĞ İL GENELİNİ TEMSİL EDİYORUZ

 

Aşkın Gündoğan konuşmasının sonunda ise, “Tekirdağ Servisçiler Derneği olarak Merkezimiz Çerkezköy olsa bile biz Tekirdağ il genelini temsil eden bir kuruluşuz.Şu anda derneğimize kayıtlı 456 üyemiz var. Bu sayıyı kısa sürede 501’e çıkararak Tekirdağ Servisçiler Odasını kurmayı amaçlıyoruz. Dernek olarak amacımız il genelindeki servisçileri tek çatı altında toplamak ve hak ve hukukunu aramak .”ifadelerini kullandı.

 

KORSAN UYGULAMASI TÜM PLAKALARDA YAPILMASI SAĞLANACAK

 

Tekirdağ Servisçiler Derneği yönetiminin sıkıntılarını ve beklentilerini dinleyen Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As ise, “Servisçilerimizin korsanlarla olan sıkıntılarını biliyor ve bu konuda gerek UKOME yetkilileri ile gerekse İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ile gerekli yaptırımların yapılması konusunda  zaman zaman bir araya gelerek bu konudaki talepleri iletiyoruz. Korsanlarla ilgili gerek ilçe Emniyet Müdürlüğümüz gerekse UKOME Daire Başkanlığımız bu konuda belli noktalarda uygulamalar yapmaktadır” dedi.

 

Uygulama noktalarının daha da yaygınlaştırılması için ve korsanlarla ilgili tüm plakalarda uygulama yapılması için yakında yeni bir çalışma yapılacağını sözlerine ekleyen As, “Biz hiçbir zaman odamız üyelerinin mağdur olmasını istemiyoruz.Çünkü odamız üyesi olanlar  kanunlar karşısında sorumluluğunu bilen vergisini veren ve işini de buna göre yerine getirenler olması dolayısıyla bizde onların hak ve hukukunu yasaların bizlere tanıdığı yetkiler çerçevesinde hareket ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

ODAMIZ ÜYESİ DERNEKLERE KARŞIDA EŞİT MESAFEDEYİZ

 

Mustafa As konuşmasını şöyle sürdürdü, “Özellikle şunu da belirtmek istiyorum. Odamız üyesi ne kadar dernek ve kooperatif var ise hepsine eşit mesafedeyiz. Her birinin sıkıntısının çözümü oldun genel sıkıntıları olsun biz oda yönetimi olarak üzerimize düşeni en iyi şekilde yapma gayreti içindeyiz. Her zamanda kapımız tüm üyelerimize açık. Sıkıntı ve sorunların çözümü konusunda yetkili makamlarla görüşerek bunların çözümü konusunda çaba harcıyoruz. Korsan konusunun çözümü içinde çalışmalarımız devam ediyor. Sizlerin  bir süredir korsanlarla olan sıkıntılarınızı biliyoruz.Bunun bir an önce çözümlenmesi için devamlı çalışmalar yapıyoruz. Bu konun kısa zaman içinde çözüme kavuşacağını tahmin ediyorum.”diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10