Panelvanla yük taşınır insan değil

 Tekirdağ Servisçiler Derneği Kurucu Başkanı Aşkın Gündoğdu, düzenlediği basın toplantısında korsan araçlara ateş püskürdü. Gündoğdu yaptığı açıklamada, "İl ve İl

Çerkezköy 2.10.2016 18:54:00 0
Panelvanla yük taşınır insan değil

BENİM GÖREVİM DEĞİL DESİNLER

 

Önceki gün dernek binasında basın toplantısı düzenleyen Tekirdağ Servisçiler Derneği Kurucu Başkanı Aşkın Gündoğdu,korsan araçlardan dolayı büyük bir sıkıntı yaşadıklarını ifade ederek, “Defalarca verdiğimiz şikayet dilekçelerimize rağmen korsan araçlar hala çalışıyor. Artık koltuklu arabaları bıraktılar, panelvan araçlarla servis çekiyorlar. İl ve İlçe Emniyet Müdürlüğüne dilekçe vermemize rağmen gözle görülen bir uygulama yok. İnsanların canı yandığında mı bu emniyet çıkıp görev yapacak. Panelvan araçla yük taşınır insan taşınmaz. Biz nereye gidip insanların hakkını arayacağız. Eğer emniyet bu benim görevim değildir diyorsa çıkıp açıklama yapsın. Bizde gerekli yerlere gerekli başvurularımızı yapalım” diye konuştu.

 

ARTIK KİM GÖRECEK

 

Bugüne kadar mücadelelerinin insan sağlığıyla oynanmaması yönünde olduğunu sözlerine ekleyen Gündoğdu, “Biz para kazanmaktan geçtik, hiç değilse taşıdığı insanın sağlığıyla oynamasınlar. Zaten işveren insanları düşünmüş olsa fabrika sahasına panelvan içinde gelen işçiyi görmüyor mu? Demek ki işlerine geliyor. İnsan hayatı onların üç kuruşundan daha önemsiz. Bunu ne emniyet ne belediye nede odalar görmüyor. Bunu artık kim görecek. Son nokta kimse söylesinler ki bizde oraya gidip gösterelim” dedi.

 

GÜZERGAH BELGESİ DE SORULSUN

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine giderek dilekçe verdiğini ifade eden Aşkın Gündoğdu, “Çerkezköy trafiği görev yapmıyor ve panlevanla çalışan araçta özellikle Çerkezköy’de çalışıyor dedim. Bu sadece bir örnek bunun gibi çok var. Bölgesellikte her ilçe kendi plakasıyla kendi ilçesine ait kalkma şartıyla ilçeler arası dolaşım serbestliği var. Ekiplerimizin uygulama yaptıkları esnada özellikle durdurduğu S ve J plakalı çalışma izin belgesinin yanında güzergah belgesini de sorsun. Diğer ilçeden yolcu alıp geliyorsa bu yasal değil” açıklamasında bulundu.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


 


0282 726 91 91
0282 747 65 10