"STK'lara her zaman kapımız açık"

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay dün Çerkezköy Ziraat Odasını ve Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf odasını ziyaret etti.

Çerkezköy 4.10.2016 19:23:00 0

YIL İTİBARİYLE VERİMLER İYİ OLDU

 

Dün saat 15.00’da gerçekleştirilen ziyarette Kaymakam Kubilay’ı kapıda karşılayarak makamında ağırlayan Hasan Toprak yaptığı konuşmada, “Hasatları bitirdik ve yağmur bekliyoruz. Tekrar ekim hazırlığını yapmak için inşallah bugünlerde rahmet yağarda çiftçimizde hasat ekimine başlar. Yıl itibariyle verimlerimiz iyiydi. 200 kilo ayçiçeği ortalamamız, Buğday da 350-400 kilogram civarındaydı” diye konuştu.

 

EN BÜYÜK SIKINTI ÇKS

 

Çerkezköy olarak en büyük sıkıntılarının Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) olduğunu ifade eden Toprak, “Çünkü arazilerimizin çoğu imara girerek sanayi arsası oldu. 150 bin dönüm ekilen arazi var ama bunun 70-80 bin civarı ÇKS’den faydalanamıyor. Çünkü sanayi yerleri tarım arazisi gözükmediğinden dolayı dosya yapamıyoruz ve hükümetimizde bunlara destek vermiyor. Bunları gelen her yetkililerimize iletiyoruz. Ankara da bir çalışma var uydu sistemi diye. Burası pilot bölge olarak ayrıldı ama yürürlüğe girmedi. Bu sistem oturursa hiçbir çiftçimiz mağdur olmayacaktır. İnşallah en yakın zamanda gündeme getirip yaparlar” diye konuştu.

 

“SİZLERİ ZİYARET ETMEK İSTEDİM”

 

Kaymakam Metin Kubilay, her türlü katkıyı yapmaya devam edeceklerini kaydederek “Bugün bilerek yalnız geldim ki sıkıntıları rahatlıkla dile getirin istedim. Üretenin her zaman yanındayız. Çiftçimizin, ziraat erbabı ve köylümüzün her zaman yanındayız. Burası her ne kadar sanayi kenti olarak anılsa da tarımsal üretim de her zaman önemli. Artı katma değerlerdir” diye konuştu.

 

İNŞALLAH HAK ETTİKLERİ CEZALARI ALIRLAR

 

Çiftçilere hayırlı üretim temennisinde bulunan Kaymakam Metin Kubilay, Hasan Toprak’ın dolandırılma olayına da değinerek, “Kurban bayramı geçirdik ve yaşadığınız üzücü bir olay yaşadınız. Bende gerekli şekilde takip ettim. Emniyet birimlerimiz gerekli çalışmaları yapıyorlar. Yargı da gerekeni yapıyor. Geçmiş olsun diyorum. Oda başkanımızın böyle bir şeyle karşılaşmış olması bizleri daha da çok üzdü. Bu ziyareti bu yüzden de gerçekleştirmek istedim. Dolandırıcıların hak etikleri cezaları almalarını istiyoruz. İnşallah hak ettikleri en ağır cezaları alacaklardır” dedi.  Konuyla alakalı konuşan Toprak “ Biz hayvanlarımızı kendi ellerimizle teslim ettik. Nitelikli dolandırıcılıkla karşı karşıya kaldık. Çok zor geldi ve 20 senelik bir birikimimiz heba oldu. Bizi sevindiren tek nokta cana gelmemesi. Bu şekilde kendimizi teselli etmeye çalışıyoruz” dedi.

 

AS VE YÖNETİMİNE BAŞARILAR DİLEDİ

 

Çerkezköy Ziraat Odası’ndan ayrılan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay daha sonra ise Nisan ayı içersinde Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığına seçilen Mustafa As ve yönetimine iadeyi ziyarette bulundu. Ziyarette konuşan “Görevinizin hayırlı olmasını ve başarılar diliyorum. Çerkezköy her geçen gün bir ilçe nüfusu kadar göç alarak büyüyor. İlçenin ve STK’ların sıkıntılarının giderilmesi için onlarla doğrudan görüşmeler yaparak ilçenin sıkıntılarını çözümlemeye çalışıyoruz. Bugün de size yeni görevinizde başarılar dilemek için ziyaret gerçekleştirdim” dedi.

 

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK EĞİTİM KAPÜSÜNÜ ÇERKEZKÖY’DE YAPILIYOR

 

Kubilay “ İlçemizin sanayi kenti alanında bir marka kent olmasının yanı sıra eğitimde de marka kent olması için çalışıyoruz. Şuan ilçemizde Türkiye’nin en büyük eğitim kampusu Ambardere mevkiinde yapılmaktadır. Ayrıca Kızılpınar mahallemizde de 184 dönümlük bir alanında eğitim kampüsü yapılması çalışmalarını sürdürüyoruz. Çerkezköy’ün 30-40 ve daha sonraki yıllarını düşünmeliyiz. Bu yönde Çerkezköy’e olumlu katkı sağlamaya çalışıyoruz. Çerkezköy’ü seviyoruz ve severek çalışıyoruz. Çerkezköy’de 4 yılıma girdim. Birlikte eserler bırakmak ve bu konuda konuşmak için buradayım. Çerkezköy’e bir sanayi fuarı kurulması gerekiyor. Bu konuda da çalışma içersindeyiz. Sizlerin sorunlarının çözümü konusunda her zaman Kaymakamlığımıza bekliyoruz. Sizlere her zaman kapımız da açıktır” dedi.

 

DEVLETİMİZİN VATANDAŞIN YANINDA OLMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ

 

Ziyaretten ötürü Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’a teşekkür eden Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As” Çalışmalarınızı basından yakinen takip ediyoruz ve memnuniyet duyuyoruz. Bu yoğun iş temponuzda bizlere vakit ayırdığınız için çok teşekkür ediyoruz.

Devletin vatandaşın yanında olması bizleri onure ediyor. Sıkıntılarımız var ve bunları da sizlere paylaştıkta gideriliyor” diye konuştu.

 

OKUL ÖNLERİNDEKİ PARKLAR ÖĞRENCİ SERVİSLERİNİN GİRMESİNE ENGEL OLUYOR

 

Okul önlerinde servisler için ayrılan yerlere duyarsız sürücülerin araçlarını park ettiğini söyleyen As “Okul önlerinde sivil araçların devamlı park etmesi öğrenci servislerinin kendilerine ayrılan yerlere girmesini engellemektedir.Bu konuda Emniyet Müdürlüğümüzde gerekli çalışmayı yapıyor.Ancak  yetersiz kalınıyor.Bu konuda kontrollerin daha sıklaştırılmasının daha iyi olacağına inanıyoruz. Ayrıca ilçemizde korsan taşımacılık var. Onların da önüne geçilmesini istiyoruz.”diye konuştu. Mustafa As’ın konuşmasının ardında Kaymakam Kubilay, öğrenci servislerinin ve oda üyelerinin sıkıntılarının çözümü için yasal yollardan gerekli çalışmaları başlatacağını ve herkesin yasalar kapsamında kurallara uyması gerektiğini  söyledi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10