Proje ile trafik sorunu çözülecek

Kapaklı Belediyesi Ekim ayı Meclis toplantısının ikinci oturumu Belediye Başkanı İrfan Mandalı Başkanlığı'nda gerçekleştirildi. Toplantı sonunda trafik sorununa değinen Başkan Mandalı, â€?

Kapaklı 7.10.2016 19:08:00 0
Proje ile trafik sorunu çözülecek

Kapaklı Belediyesi Ekim ayı Meclis toplantısının ikinci oturumu dün gerçekleştirildi. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı Başkanlığı’nda saat 11.00’da başlayan toplantıya Bahtiyar Büyükbüce, Ersin Yavuz, Sami İkizler ve Ufuk Bayraktar katılmadı. Toplantı öncesinde konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “belediyemizde yıllarca hizmet veren Zabıta Amir Vekili Hilmi Gökçe hakkın rahmetine kavuştu. Cenazesi bugün merkez camiinden kaldırılarak Merkez mezarlığında son yolculuğuna uğurlanacak. Merhuma Allah’tan rahmet, geride kalan yakınlarına da başsağlığı diliyorum” dedi.

 

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ KARAR VERECEK

 

İlk olarak İmar komisyonuna havale edilen İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından sunulan 01/08/2016 tarih 2914 sayılı yazı görüşüldü. Komisyon üyeleri yaptıkları incelemenin ardından, ‘Atatürk mahallesi F19B15D paftada 211 nolu parsele ait 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclisinin 11.05.2016 tarih 591 sayılı kararı ile onaylanmıştır. 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliğine uygun olarak hazırlanan F19B15D3A-3B pafta 211 nolu parsele ait Kapaklı 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planı değişikliği plan paftaları ve plan açıklama raporunun 3194 sayılı imar kanununun 8 (b) maddesi gereğince onaylanması ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi kanunun 7 (b) ve 14.maddesi 5393 sayılı Belediye kanunun 18 (c) maddeleri gereğince onaylanmak üzere Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine gönderilmesinin uygun olduğuna imar komisyonunca oy birliğiyle karar verildi’ denildi. İmar komisyonu kararı da meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

 

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNE GÖNDERİLECEK

 

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından sunulan 01/08/2016 tarih 2915 sayılı yazısında ise, ‘Atatürk mahallesi F19B15D paftada 65-66-67 nolu parsele ait 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi meclisinin 11.05.2016 tarih 592 sayılı kararı ile onaylanmıştır. 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliğine uygun olarak hazırlanan F19B15D3A-3D pafta ve F19B15D4C-4D paftada 65-66-67 nolu parsele ait Kapaklı 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planı değişikliği plan paftaları ve plan açıklama raporunun 3194 sayılı imar kanununun 8 (b) maddesi gereğince onaylanması ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi kanunun 7 (b) ve 14.maddesi 5393 sayılı Belediye kanunun 18 (c) maddeleri gereğince onaylanmak üzere Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine gönderilmesinin uygun olduğuna imar komisyonunca oy birliğiyle karar verildi’ denildi. Bu maddede meclisten oy birliğiyle geçerek karara bağlandı.

 

İMAR DEĞİŞİKLİĞİNİN UYGUN OLDUĞUNA KARAR VERİLDİ

 

Toplantının devamında İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından sunulan 24/08/2016 tarih 3246 sayılı yazıyı görüşen İmar Komisyonu üyeleri, “ Belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından sunulan 24/08/2016 tarih 3246 sayılı yazısı incelenerek, Atatürk mahallesi 180 ada 1 bolu parselde bulunan Şehitler Cami Bahçesinin yetersiz olması nedeniyle cami alanının genişletilmesi hususunda imar planı değişikliği ve yapılması talebinin uygun olduğuna komisyonumuzca oybirliği ile karar verildi” denilirken, komisyonun aldığı karar meclisten de oy birliğiyle geçti.

 

KOMİSYONCA UYGUN GÖRÜLDÜ

 

İmar komisyonu üyeleri İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından sunulan 24/08/2016 tarih 3249 sayılı yazı hakkında da, “yazı incelenerek ilçemiz F19B20C1B pafta 788 ada 2 nolu parselde bulunan ve mülkiyeti Kapaklı Kurs ve Okul Talebeleri yardım derneğine ait olan Kültürel tesisi alanının 02.06.2015 tarih 151 sayılı belediye meclis kararı ile onaylı 1/1000 ölçekli uygulama imar planındaki yapılaşma hakkı olan emsal 1,00 değerinin 2,00 olarak değiştirilmesi için plan değişikliği talebinin uygun olduğuna komisyonumuzca oy birliğiyle karar verildi” açıklamasında bulunuldu. Bu karar da meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

 

TALEP RET EDİLDİ

 

Zabıta Müdürlüğü tarafından sunulan ve imar komisyonuna havale edilen dilekçede komisyon bahsi geçen adresin içkili yerler krokisine alınması talebine red verdi. Komisyonun aldığı karar meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. Ak Partili meclis üyelerinin sunduğu önergeyi inceleyen İmar Komisyonu ve Plan Bütçe komisyonunun müşterek raporu sonucunda, “01.09.2016 tarihli önerge incelenerek şehir içinde bulunan içkili yerlerin Kapaklı Belediye sınırları içerisinde bulunan şehir merkezinden uzak bir yerde sokak belirlenerek tek bir yerde toplanıp burada faaliyet göstermeleri için belediyemizin gerekli çalışma yapması hususunun daha detaylı olarak incelenebilmesi için komisyon çalışmalarının devam etmesine oy birliğiyle karar verildi” denilirken, komisyonun aldığı karar meclisten de oy birliğiyle geçti.

 

HER İKİ TALEP İÇİNDE ÇALIŞMANIN DEVAM EDECEĞİ İFADE EDİLDİ

 

Atatürk Mahallesi İstiklal Caddesi numara 2/B adresinin içkili yerler krokisine alınma talebi hakkında imar komisyonu üyeleri, “yazı incelenerek Atatürk mahallesi İstiklal caddesi numara 2/B adresinin içkili yerler krokisine alınma talebine ilişkin daha detaylı bir çalışma yürütmek üzere komisyon çalışmalarının devam etmesine oy birliğiyle karar verildi” cevabını verdi. Karar meclis üyeleri tarafından da oy birliğiyle kabul edildi. Konut alanında bulunan parselin ticaret+konut olarak değiştirilmesi talebine komisyon üyeleri, “Cumhuriyet mahallesi 155 ada 4 nolu B-5 konut alanında olan parselin ticaret+konut olarak değiştirilmesi talebine ilişkin daha detaylı çalışma yürütmek üzere komisyon çalışmalarının devam etmesine oy birliğiyle karar verildi” cevabı geldi. Karar meclisten de oy birliğiyle geçti.

 

PİKNİK ALANI İÇİN SUNULAN ÖNERGE DE ÇALIŞMA DEVAM EDECEK

 

Kazak gölünde çeşme ve mescit konusu hakkında ki önergeye imar komisyonu üyeleri, “piknik alanında hafta sonlarında nüfus yoğunluğundan dolayı abdest almak için çeşme ile namaz kılmak için mescit yapılması için belediyemiz tarafından çalışma yapılması talebine ilişkin daha detaylı bir çalışma yürütmek için komisyon çalışmalarının devam etmesine oy birliğiyle karar verildi” denildi. Bu kararda meclisten oy birliğiyle geçerek karara bağlandı.

 

KOMİSYON ÇALIŞMALARINA DEVAM EDECEK

 

Ak Partili meclis üyelerinin 03.10.2016 tarihli önergesini inceleyen İmar komisyonu üyeleri, “eski belediye arkasında bulunan meydanın 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve Atatürk büstünün olduğu alanında Atatürk meydanı olarak adlandırılması talebine ilişkin detaylı bir çalışma yürütmek üzere komisyon çalışmalarının devam etmesine oy birliğiyle karar verildi” ifadeleri kullanıldı. Komisyonun aldığı karar meclisten de oy birliğiyle geçti.

 

TAHMİNİ GELİR GİDER 65 MİLYON TL

 

2017 Mali yılı performans programı da meclis üyelerine okunmasının ardından oy birliğiyle kabul edilerek karara bağlandı. 2017 Mali yılı gelir ve gider bütçesinin müzakeresinde ise yapılan bilgilendirmede tahmini gelir-gider bütçesinin 65 Milyon TL, 2019 yılı tahmini gelir-gider bütçesinin de 84 milyon TL tahmin edildiği ifade edildi. Yapılan bilgilendirmenin ardından gündem maddesi oy birliğiyle karara bağlandı.

 

ÜCRET ÜST SINIRDAN VERİLECEK

 

Toplantının devamında Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ile AK Partili meclis üyeleri arasında bütçedeki düşüş ve Büyükşehir Belediyesinin yatırımları hakkında kısa süreli bir ağız münakaşası yaşandı. 2017 Mali yılında görev yapacak zabıta memurlarına verilecek olan fazla mesai ücretlerinin de en üst sınırdan verilmesi oy birliğiyle kabul edilerek karara bağlandı.

 

TRAFİK SORUNU KENDİLİĞİNDEN ÇÖZÜLECEK

 

Komisyonlara havale edilen konuların görüşülerek karara bağlanmasının ardından Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı trafik sorunuyla alakalı olarak yaptığı konuşmada, “kısa bir süre önce Yıldızkent kavşağında gerekli incelemeler yapıldı ve bunlar neticesinde de Fen İşleri Müdürümüze yetki verdik. Yerel anlamda olanı en iyi müdürümüz biliyor. Çalışarak taslak bir proje hazırlandı. Otogarın orayı dalçık ve beş yol ağzı dediğimiz alanda dalçık projesi yapıldı. İki tane üst geçit olacak. Aynı zamanda Fevzi Çakmak caddesi bağlantı yolu da planlanıyor. Volkan caddesi coğrafi konumu çok uygun ve o kısımla alakalı olarak da alttan hem trafik hem de yaya geçişi gerçekleştireceğiz. Taslak projeyi karayolları bölge müdürlüğüne Valimizin huzurunda teslim ettim. Değerlendirirlerse çok güzel bir proje gerçekleştirilecek. İnşallah 2017 yılının ortalarında yada sonunda trafik sorunu kendiliğinden çözülecek” dedi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10