955 çift dünya evine girdi

Çerkezköy Belediyesi Evlendirme Dairesinden alınan bilgilere göre Ocak 2016'dan bu zamana kadar toplam 955 çift dünya evine girdi. 

Çerkezköy 10.10.2016 20:28:00 0
955 çift dünya evine girdi

Ocak 2016’dan bu zamana kadar Çerkezköy Belediyesi'ne müracaat eden 955 çiftin nikah işlemlerini gerçekleştirdiklerini belirten Çerkezköy Belediyesi yetkilileri " Belediyemize evlenmek için müracaat eden ve evraklarını tamamlayan çiftlerin nikah akitleri aynı gün içerisinde yapılıyor. Bugün itibariyle evlenmek için başvuran 955 çiftin nikahı kıyıldı. Çerkezköy’ün artan genç nüfusuna paralel olarak geçmiş yıllara nazaran evlenen çift sayısında gözle görülür bir artış bulunuyor” dedi.

 

ÖZEL GÜNLERİ DE SEÇTİLER

 

Kıyılan nikah rakamlarında Temmuz ve Ağustos aylarının başı çektiğini belirten yetkililer “ 2016 yılı içersinde evlenmek için belediyemize başvuran çiftlerimiz evlenmek için sıklıkla hafta sonlarını tercih ederken, evlilik tarihinin akıllarda kalması içinde çiftlerimiz özel günleri ve tarihleri de tercih ettiler” diye konuştu.

 

İKAMET ETME ŞARTI BULUNUYOR

 

Nikah kriterleri hakkında açıklamada bulunan yetkililer “ Evlenecek çiftlerine ilçede ikamet etme şartı bulunuyor. Her ikisi de ilçede ikamet etmiyorsa Evlenme İzin Belgesi istiyoruz. Çiftlerden kimlik fotokopisi ile altı fotoğraf alıyoruz. Daha sonra işlemler yapıldıktan sonra çiftimizi Sağlık Ocağı'na sağlık raporu için gönderiyoruz. Sağlık Raporu geldikten sonra çiftlerin istediği tarihte nikah işlemlerini gerçekleştiriyoruz" dedi.

 

Haber / Sevim BOZKURT

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10