Büyükşehir'in derdi sürekli oyalamak!

Geçtiğimiz hafta 'Patron ve İşçiler isyanda' başlıklı haberimizin ardından Veliköy Organize Sanayi Bölgesi yönetiminden gelen cevapta problemli yolların yapımıyla alakalı olarak gerekli işlem

Çerkezköy 10.10.2016 20:36:00 0
Büyükşehir

KENDİ ÇABALARIMIZLA BİR ŞEYLER YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ

 

VİSAD Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan, VİSAD’ın kurulduğu tarihten bugüne kadar sanayicilerin sorunlarını çözme adına büyük bir uğraş verdiklerini ifade ederek, “yaklaşık 25 üyemiz var. Bedeller ödeyerek bütün sıkıntıları en iyi şekilde çözmeye çalışıyoruz. Bugüne kadar kendi sıkıntılarımızı kendimiz çözmeye çalışarak kendi binamızı da kendimiz inşa ettirdik. Ne kadar ciddi bedeller ödediğimiz de sanayiciler tarafından en iyi şekilde görülmektedir” ifadelerini kullandı.

 

BİR ARPA BOYU YOL KAT EDİLMEDİ

 

Veliköy Organize Sanayi Bölgesi’nin kanayan yarası haline gelen bozuk yollar hakkında konuşan Erdoğan, “bozuk yolların yapılmasıyla alakalı olarak ilk olarak Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a gittik ve gerekli çalışmaları yaparak sıkıntıları hallettireceğini ifade etti. Daha sonra Tekirdağ Büyükşehir tarafında sıkıntı olduğunu öğrenerek Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’dan randevu alarak belli zamanlarda kendisini ziyaret ederek sıkıntılarımızı dile getirdik. Görüşmelerimizin ardından ekip gönderileceği ifade edilmesine rağmen keşif yapıldı ama hala bir arpa boyu kadar yol kat edilmedi” dedi.

 

VALİ KAYMAKAM VE BELEDİYE BAŞKANI ÇOK UĞRAŞTI

 

Yapılacak denilmesine rağmen işin yapılmadığını ve yeniden Vahap Akay ile görüştüklerini sözlerine ekleyen Hacı Mehmet Erdoğan, “Yeniden belediye başkanımızla görüştükten sonra bizimle çok ilgilendi ve gerekli görüşmeleri yapacağını ifade etmesine rağmen Kadir Albayrak işi sürekli yokuşa sürmeye devam etti. Tekirdağ Valimiz, Çerkezköy Kaymakamımız ve Çerkezköy Belediye Başkanımız yolların yapımıyla alakalı işin peşinde olarak çok uğraştılar. Büyükşehir Belediye Başkanı ise sürekli bir bahane üretme derdine girmiş durumda” ifadelerine yer verdi.

 

HERHANGİ BİR YOL KAT EDİLMEDİ

 

Hacı Mehmet Erdoğan konuşmasının devamında ise, “ Elimizi taşın altına koyarak bozuk yolların yapımını Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi üstlensin bedelini de biz ödeyelim dedik. Ama gene kabul edilmedi. Duyduğumuz Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak, ‘öncelik köylünün yolu sonra OSB yoluna bakarız’ diye açıklama yapıyormuş. İlk etapta bize tespit yapılsın denildi ama sonuç gene olumsuz. Herhangi bir yol kat edilmiyor” dedi.

 

SÜREKLİ BİR BAHANE İÇİNDE

 

VİSAD ve VOSB olarak yapılacak olan yolun tüm bedellerini sanayiciler olarak karşılamaya hazır olduklarını ifade eden Mehmet Erdoğan, “Şifayen bizlere verilen yanıtlar hep olumsuz oldu. Son olarak Vahap Akay bir kez daha görüştü ve ekip yetersizliği bahane gösterilerek olumsuz cevapla yeniden karşılaştık. Büyükşehir Belediyesi olumsuz cevaplarına devam ederken, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay gerekli açıklamaları yaparak yolla alakalı çalışmaların başlanacağını ifade etti” açıklamasında bulundu.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10