İşten çıkartılan işçiler için eylem yaptılar

Türk İş sendikasına bağıl TEKSİF ve Türk Metal Sendikası Velimeşe'de bulunan Fersan Tekstil fabrikasından örgütlenme çalışmaları nedeniyle çıkartılan yedi işçi için eylem yaparak,

Çerkezköy 11.10.2016 20:28:00 0
İşten çıkartılan işçiler için eylem yaptılar

BASIN AÇIKLAMASI YAPTILAR

 

400 çalışanın bulunduğu fabrikadan örgütlenme çalışmaları yürüttükleri gerekçesi ile işten çıkartılan 7 işçi işçinin haklarını savunmak için dün fabrika önünde toplanan TEKSİF Sendikası Çerkezköy Şubesi Başkanı Mürsel Türkkan,Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, TEKSİF Yeni Bosna Şube Başkanı Enver Atasoy, İstanbul 1.Şube Petrol İş Sendikası Başkanı Ahmet Baranlı, TEKSİF Genel Başkan Danışmanı Faruk Küçükkucak, TEKSİF Çorlu Şube Başkanı Salih Koyuncu basın açıklaması gerçekleştirdi.

 

“ONURLU MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEKTİR”

 

Basın açıklaması gerçekleştiren Türk İş Tekirdağ Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak “ Sendikalı olmak iş yerine bir şekilde huzur ve refahı getirir, içerdeki iç barışı getirir. Kaliteli üretimi beraberinde getirir. İşverenlerimiz bunları anlamıyor. İşten atılan arkadaşlarımızın Türk-İş olarak sonuna kadar yanındayız. Sendikalı olmaktan korkmayın. Anayasal bir haktır. Buradan işverene elimizi uzatıyoruz. Yakmadan, yıkmadan gelin bir şekilde burada çalışalım ve sendikalı olarak çalışalım. Türk-İş olarak sonuna kadar burada olacağız. Avukatlar kanuni işlemleri yapacaktır. Onurlu mücadelemiz devam edecektir” dedi.

 

“SERMAYENİN HAZIMSIZLIĞIDIR”

 

Türk İş Konfederasyonunun örgütlenme konusunda her türlü desteği sağlayacağına inancının tam olduğunu kaydeden TEKSİF Genel Başkan Danışmanı Faruk Küçükkucak” Bu acı tablo Türkiye’nin her yerinde ne yazık ki görülüyor. Türkiye emekçileri bunu hak etmiyor. Anayasada yer almasına rağmen sermeye acımasız bir şekilde sendikaya üye olan arkadaşlarımızı kapı önüne koyuyor. Bütün mesele sermayenin hazımsızlığıdır. TEKSİF Sendikası burada çalışma yaparken bir baskı ile çalışma yapmadı. İşçilerin istekleri doğrultusunda yapıldı. İşveren ‘vay siz misiniz sendikaya üye olan?’ diyip kapı önüne koyuldular. Anayasada madde olmasına rağmen sermaye bunu bir şekilde yapıyor ve anayasayı çiğnemektedir.İşveren ile görüşmek istedik yine yanaşmadılar. Burada bütün mesele, sendikanın maddesel olarak görülmesidir. Buna rağmen işverene yapılan barışçıl çağrının ne niyetle reddedildiğini de anlayamıyorum. Aynı inatla Fersan işvereni bu tutumunu sürdüğü sürece burada 100-200 kişi olur ama Anayasal haklarımızı çiğnetmeden biz bunların takipçisi olacağız. Bütün bunları kenara itiyorlar. Maddi, manevi olarak sendika işten çıkarılan arkadaşlarımızın yanında olacak. İşverene buradan sesleniyorum gelin medeni insanlar olarak bunu görüşelim. Biz işverenin kasasını istemiyoruz. Biz işverenle daha sağlıklı bir çalışma ortamı yapılmasını ve barışçıl bir ortam sağlanmasını istiyoruz. Sendikalarımız bu konuyu sonuna kadar takip edecekler” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10