Skandala Sağlık Bakanlığı el koydu

Türk Böbrek Vakfı'nın Kapaklı'da bulunan Kadriye ve Kenan Tunalı Diyaliz Merkezi'nde tedavi gören hastalara Hepatit C virüsü bulaştığı  iddia edildi. Öte yandan Tekirdağ İl

Kapaklı 11.10.2016 20:40:00 0
Skandala Sağlık Bakanlığı el koydu

Kapaklı’da bulunan Türk Böbrek Vakfı Kapaklı Kadriye ve Kenan Tunalı Diyaliz Merkezi’nde tedavi gören 18 hastada hepatit C virüsü olduğu belirlenmesiyle hastalar tedavi altına alındı. Tekirdağ Sağlık Müdürü Dr. Yavuz Akbulut, diyaliz merkezindeki mevcut hastaların tedavilerine devam edildiğini ifade ederek, "Yapılan incelemelerin ardından 18 hastada virüs tespit edilerek hemen tedavilerine başlandı. Diyaliz merkezinin kapatılması söz konusu değildir. Sadece tedbir amacıyla dışarıdan hasta kabulünü durdurduk. Mevcut hastaların ve virüs tespit edilen hastaların tedavileri sürüyor" dedi.

 

18 HASTADA BULAŞIM TESPİT EDİLDİ

 

Çerkezköy Haber Gazetesine açıklamalarda bulunan kurumun iş denetçisi Ali Arda,konuyu il Sağlık Müdürlüğüne bildirdiklerini belirterek, “Haziran ayında iki hastamızda Hepatit C görüldü. Hastaları Edirne’ye hastaneye gönderdik. Ağustos ayında ise dört hastamız daha rahatsızlanarak bu sayımız altı oldu. Konuyla ilgili İl Sağlık Müdürlüğümüze 22 Ağustos tarihinde bir yazı yazdık. Kendilerini merkezimizde hastalık sayısının arttığı yönünde bilgilendirdik. Ayrıca tedbir alınması için İl Sağlık Müdürlüğümüze de bir yazı verdik. İl Sağlık Müdürlüğünden konuyla ilgili bir ekip gelip araştırma yaptı. Ankara’ya ise bütün hastaların testini gönderdik. Testler sonucunda ise 18 hastada bulaşım olduğu tespit edildi. İl Sağlık Müdürlüğü ve Namık Kemal Üniversitesi ile birlikte bu süreci hep birlikte yürütüyoruz. Ankara’da ki test sonuçlarından ise geno tiplemelerini bekliyoruz. Geno tiplemelerinde bu bulaşım dışarıdan mı içerden mi olduğunu tespit ediyoruz. Nedeni bilinmeyen bu bulaşının kök nedenlerinin araştırılması için Sağlık Bakanlığına ve İl Sağlık Müdürlüğüne müracaat ettik ve sonuçlarını bekliyoruz” dedi. Öte yandan 106 hastanın tedavi gördüğü diyaliz merkezine 6 ay boyunca yeni hasta kabulünün yapılmayacağı, tedavileri devam eden hastaların da tedavilerinin devam edildiği belirtildi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10