"Yolcu kapasitesi yok denecek kadar az"

Çerkezköy Devlet Hastanesi ile Bağlık Mahallesi güzergahında halk minibüsünün bulunmamasına vatandaşların tepki göstermesinin ardından açıklamalarda bulunan Akarsu Birlik Kooperatifi Başkanı Ali Ö

Çerkezköy 13.10.2016 20:13:00 0

TEPKİ GÖSTERDİLER

 

Devlet Hastanesi ile Bağlık Mahallesi arasında halk minibüsünün bulunmamasına bazı vatandaşlar tepki gösterdi. İkamet ettikleri mevkiden Devlet Hastanesi'ne doğrudan giden bir minibüs bulamadıklarını ve Salı Pazarına kadar yürüdüklerini belirten vatandaşlar durumdan şikayetçi olurken, Mavi Minibüsler Akarsu Birlik Kooperatifi Başkanı Ali Öztürk yaptığı açıklamada, "2 yolcu ile gidip 1 yolcu ile gidiyoruz. O güzergahta yolcu kapasitesi yok denecek kadar az. Vatandaşlarımız yürüme mesafesi ile 10 dakikalık yolu yürüyerek Salı Pazarı'nın oradan biniyor. Ayrıca Bağlık Mahallesi güzergahına girersek Çarşı- Bağlık Mahallesi güzergahında iş yapan minibüsçü esnafımızın ekmeğine mani oluruz" diye konuştu.

 

M PLAKALI ARAÇLARIN OTOGARA GİRİŞİ YASAK

 

Kızılpınar, Kapaklı, Karaağaç,Veliköy araçlarının taşımacılık kanununda yer alan kanuna aykırı olarak şehir otogarına girdiklerinin altını çizen Başkan Ali Öztürk, yetkili mercilere gerekli başvurularda bulunulmasına rağmen henüz bir sonuç alınamadığına değindi. M plakalı araçların otogara giriş çıkışlarının yanı sıra yol üzerinde yolcu almalarının da yasak olduğunu belirten Özürk, Karaağaç minibüslerinin Barbaros Caddesi üzerinden kalkmalarının yanlış olduğunu, o cadde üzerinde bir güzergahlarının bulunmadığını kaydetti.

 

ÖZEL HASTANE VE OKUL GÜZERGAHINA GİRİLİYOR

 

Birlik araçlarının Büyük Çavuşlu'dan çıktıktan sonra özel hastane ve okulların güzergahlarına girdiğini ve toplanma yerleri olan Amfi Tiyatro'ya gelene kadar durak harici yol üzeride yolcu indirip bindirdiklerini belirten Başkan Öztürk, İstanbul'un ilçelerine yolcu taşıyan  Çerkez Tur araçlarının da mahallelere girerek yolcu aldığını ve diğer araçların kazançlarını haksız şekilde elde ettiğini kaydetti.

 

HAKSIZ KAZANÇ SAĞLANIYOR

 

Kızılpınar ve Veliköy  araçlarının indi bindi yapan vatandaşlardan UKOME'nin uygun gördüğü fiyatın altında para alarak yolcu taşıdığını belirten Öztürk, "UKOME'nin  indi bindi yapan vatandaştan 1.75 TL alınması yönünde talimat vermesine rağmen Kızılpınar ve Veliköy araçları yolculardan 1, 1 buçuk TL alarak taşıma yapıyor. Bu durum haliyle haksız kazanç sağlanmasına sebep oluyor. Yetkililerin bu soruna bir an önce el atmalarını temenni ediyorum" dedi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10