Süper Lig Pazar günü başlıyor

Tekirdağ Süper Amatör Küme hafta sonunda oynanacak olan karşılaşmalarla başlarken, temsilcilerimizden 1911 Çerkezköyspor ilk karşılaşmasını deplasmanda oynayacak.

14.10.2016 20:08:00 0
Süper Lig Pazar günü başlıyor

GEÇEN YIL ÇORLU KÜLTÜRSPOR ŞAMPİYON OLMUŞTU

 

Süper Amatör Lig 2012-2013 futbol sezonu 18 Kasım Pazar günü oynanacak karşılaşmaların ardından başlayacak. Geçtiğimiz yıl Çorlu Kültürspor’un şampiyonluğu ile sona eren Lig’de temsilcilerimizden 1911 Çerkezköyspor ligi üçüncü sırada tamamlamıştı. Ligi şampiyon olarak tamamlayan Çorlu Kültürspor playoff karşılaşmasında Bölgesel Amatör Ligde en az puan toplayan Tekirdağ temsilcisi Çorluspor 1947 ile karşı karşıya gelmiş, rakibine mağlup olmaktan kurtulamamıştı.

 

LİG'DE 14 EKİP MÜCADELE EDECEK”

 

Süper Amatör Lig’de 1461 Karadenizspor, Büyük Çınarlıspor, Muratlı Belediyespor, Aşağı Sevindikspor, Kapaklı Sitespor, Kapaklıspor, Çorlu Kültürspor, Çorlu Gençlerbirliğispor, Ergene Belediyespor, Marmara Ereğli Belediyespor, Saray Belediyespor, Hayrabolu Belediye Gençlikspor, 1911 Çerkezköyspor ve Şarköyspor mücadele edecek. Geçtiğimiz yıl 1. Amatör Lig’de başarılı olarak Süper Amatör Lige yükselen 1461 Karadenizspor, Marmara Ereğli Belediyespor, Hayrabolu Belediye Gençlikspor uzun yıllar sonra ligde mücadele edecekler.

 

26 HAFTA SÜRECEK

 

26 hafta boyunca devam edecek olan heyecan fırtınasında ligde ilk sırayı alan takım Bölgesel Amatör Lig’de en az puan alan Tekirdağ temsilcisi ile playoff oynayacak. Öte yandan Bölgesel Amatör Ligde Tekirdağ takımlarından birisinin şampiyon olması halinde ligi birinci bitiren takım direkt olarak bir üst lige çıkarken, ikinci olan takım ise Bölgesel Amatör  Ligde en az puan toplayan takım ile playoff maçı oynayabilecek.

 

İLK HAFTA ZORLU KARŞILAŞMALAR OYNANACAK

 

Süper Amatör Lig'in ilk haftası ise birbirinden zor karşılaşmalara sahne olacak. Süper Amatör Lig temsilcilerimizden ve şampiyonluğun bir numaralı takımı olan 1911 Çerkezköyspor ilk hafta karşılaşmasında deplasmanda Aşağı Sevindikspor’a konuk olacak. Pazar günü Muratlı Sahası’nda oynanacak olan bu zorlu karşılaşma ise saat 13.00’de başlayacak.

 

HEDEF ÜÇPUAN

 

Hazırlıklarını tamamlayarak maç saatini bekleyen 1911 Çerkezköyspor’da tek hedef üç puan. Lige üç puan ile başlamak istediklerini kaydeden 1911 Çerkezköyspor Başkanı Murat Narçın “ Uzun bir aranın ardından yeni bir maceraya başlıyoruz. Geçtiğimiz yıl kadromuzda bulunan bir çok oyuncumuzu koruduk ve eksik bölgelerimize de transfer gerçekleştirdik. Ligin ilk karşılaşmasında deplasmanda Aşağı Sevindikspor’a konuk olacağız. Rakibimizi mağlup ederek lige üç puan ile başlamak istiyoruz” dedi.

 

KAPAKLISPOR ERGENE DEPLASMANINDA

 

Bu sezon kadrosuna kattığı önemli isimlerle şampiyonluk kollayacak Kapaklıspor ise ilk hafta karşılaşmasında deplasmanda Ergene Belediyespor’a konuk olacak. Pazar günü Ergene Sahası’nda oynanacak olan bu karşılaşmada saat 13.30’da başlayacak. Sezona üç puan ile başlamak istediklerini kaydeden Kapaklıspor Teknik Direktörü Ahmet Sarı “ Yeni sezon öncesi kadromuza bir çok oyuncu takviyesi yaptık. Hazırlık maçlarında oyuncularımızın uyumu teknik heyet olarak bizleri mutlu etti. Hazırlıklarımızı tamamlayarak maç saatini bekliyoruz. Ergene deplasmanından üç puan ile dönerek sezona moralle başlamak istiyoruz” dedi.

 

BAŞARILAR DİLEDİ

 

Kapaklı Sitespor ise sezonun ilk karşılaşmasında evinde Muratlı Belediyespor’u konuk edecek. Kapaklı Sahası’nda oynanacak olan bu zorlu karşılaşmada saat 14.30’da başlayacak. Bu sezon ligde genç ve dinamik bir ekip ile mücadele edeceklerini kaydeden Sitespor Başkanı Ersan Karamehmetoğlu “ 2016-2017 futbol sezonunun bütün takımlara başarılar getirmesini diliyorum. Sitespor olarak bu sezon genç ve tecrübeli bir takım ile mücadele edeceğiz. Futbolcu kardeşlerimize sonuna kadar güveniyoruz” dedi.

 

ZORLU KARŞILAŞMALAR VAR

 

Haftanın en önemli karşılaşmasında geçtiğimiz sezonun şampiyonu Çorlu Kültürspor ile ligi ikinci sırada tamamlayan Çorlu Gençlerbirliğispor Çorlu derbisinde karşı karşıya gelecek. Çorlu General Basri Saran Stadyumunda Pazar günü oynanacak ve büyük çekişmeye sahne olması beklenen karşılaşma ise saat 13.00’de başlayacak. Ligin yeni ekiplerin Hayrabolu Belediye Gençlikspor ilk hafta karşılaşmasında deplasmanda Büyük Çınarlıspor’a konuk olacak. 13 Kasım Sahası’nda oynanacak olan karşılaşma saat 13.30’da başlayacak. Şarköyspor ise evinde 1461 Karadenizspor’u konuk ederken, bu sezonun iddialı ekiplerinden Saray Belediyespor ise Saray Sahası’nda Marmara Ereğli Belediyespor’u konuk edecek.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10