Bu gurur hepimizin

Veliköy Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu açılışı tüm protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilirken, darbe girişiminde 30 kurşunla şehit edile

Çerkezköy 14.10.2016 20:22:00 0
Bu gurur hepimizin

ADI VELİKÖY’DE DE YAŞAYACAK

 

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Özel Kuvvetler Komutanlığında Tuğgeneral Semih Terzi'yi kafasından vurarak öldürdükten sonra cuntacı askerler tarafından 30 kurşunla şehit edilen Kahraman Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in ismi Veliköy Çok Programlı Anadolu Lisesi konferans salonunda da yaşatılacak.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Okul yönetimi ve okul Aile Birliğinin katkılarıyla yaptırılan Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu için dün açılış töreni düzenlendi. Saat 10.30’da başlayan programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, 3.Zırhlı Tugay Komutanı Tank Albay Engin Candaş, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Ak Parti Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Mestan Özcan, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Sağlık Müdürü Dr.Olcay Palak, İŞKUR Çerkezköy Merkezi Müdürü Ercan Sözen, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay, İlçe Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü Metin Aysal, THK Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, Kızılay Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Ertan Aşut, ÇEMYO Öğretim görevlisi Taha Aslanlı, Çerkezköy Gümrük Müdürü Lütfü Tayfur, mahalle muhtarları, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

 

ÇOK PROGRAMLI BİR LİSEYİZ

 

Şehit Ömer Halisdemir Konferans salonunun açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından program saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Okul Müdürü Yusuf Budak, “ Okulumuz akademik eğitim veren Anadolu lisesi ile Mesleki eğitim veren Anadolu Meslek programının bir arada olduğu çok programlı bir lisedir. Eğitimde öğrenciye verilen bilgi ve becerinin, sosyal aktivitelerle ne kadar çok desteklenirse başarının da o oranda artacağının bilimsel bir gerçek olduğuna inanarak, bu konferans salonu yaptık” dedi.

 

TOPLAMDA 61 BİN TL HARCANDI

 

Yapılan konferans salonunun fiziki şartları hakkında da bilgi veren Budak, “ Salonumuz 135 kişilik olup, anfi tarzında konferans ve gösteri amaçlı olarak yapılmıştır. Kantin ile salonun yapımında inşaat ve onarımlar için Okul Aile Birliği bütçesinden 25 bin TL, donatım malzemesi alımı için ise genel bütçeden 36 bin TL olmak üzere toplamda 61 bin TL harcanmıştır. 15 Temmuz hain darbe girişiminin ve ülkemizi bölüp parçalamak isteyen tüm terör örgütlerinin yaptıklarının zihinlerden silinmemesi ve 15 Temmuz gecesi demokrasiye sahip çıkarak bu uğurda şehit düşen tüm vatan evlatları adına salonumuza Şehit Ömer Halisdemir ismi verilmiştir” diye konuştu.

 

BENZERİ DARBE GİRİŞİMLERİNİN YAŞANMAMASINI TEMENNİ ETTİ

 

Yusuf Budak konuşmasının devamında ise, “Atatürk’ün ‘Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak kendinde kuvvet bulacaktır’ sözüyle, şu anda okulumuzda eğitim gören ve ileride eğitim görecek olan tüm çocuklarımız, bu salonun kapısından içeri girerken, Şehit Ömer Halisdemir’in ismini ve geçmişini okudukça, bu vatan uğruna canını feda eden vatan evlatlarını hiçbir zaman unutmayacak, bağımsızlığına ve demokrasiye dört elle sarılacaktır Napolyon Bonapart’ın ‘savaşırken ölenleri kahraman yapan ölümleri değil, ölümlerinin sebepleridir’ sözüyle bu vatan için şehit düşen Ömer Halisdemir ve tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diler, Allah bu millete bir daha 15 Temmuz ve benzeri darbe girişimlerini yaşatmamasını temenni ederim” dedi.

 

ÜLKEMİZİ ALMAYA TEŞEBBÜS ETTİLER

 

Okul Müdürü Budak konuşmasının sonunda konferans salonunun yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ise, “Ülkemiz 15 Temmuz gecesi tarihimizin en kanlı ihanet girişimlerinden birine maruz kalmıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri içine sızan FETÖ üyesi asker elbisesi giymiş bir grup terörist milletimizin ve devletimizin kendilerine emaneti olan silahları asıl sahiplerine doğrultarak milli iradeyi gasp etmeye ve ülkemizi teslim almaya teşebbüs etmiştir. TBMM ve Cumhurbaşkanlığımız külliyesi başta olmak üzere birçok sivil ve resmi önemli kurum, kuruluş ve tesis hain FETÖ’cü darbeciler tarafından bombalanmış ve ağır ateş altına alınmıştır” ifadelerine yer verdi.

 

İBRET VESİKASI OLARAK ANLATILACAK

 

Kaymakam Kubilay konuşmasına şöyle devam etti; “Miletlimiz açılan ateşlere, atılan bombalara rağmen meydanı alçak FETÖ’cü darbecilere bırakmamış, ülkesine ve iradesine kararlı bir şekilde sahip çıkmıştır. Her yaştan 79 milyonun tamamı vatanını, milletini, demokrasiyi ve hukuk devletini savunmak için büyük bir kahramanlık destanı yazmıştır. 15 Temmuz darbe girişimi 241 Aziz Şehidimizin mübarek kanları, 2 bin 194 kahraman gazimizin de fedakârlıkları sayesinde engellenmiştir. Şüphesiz ki milletimizin, asker üniforması giymiş bu teröristler karşısında gösterdiği şanlı direniş asla unutulmayacak, nesiller boyu bir ibret vesikası olarak anlatılacaktır”

 

RAHMET DİLEDİ

 

Kaymakam Metin Kubilay, 15 Temmuz şehitleri anısına Hatıra ormanı ve Pakize Narin Anadolu Lisesi’nde konferans salonu açılışını gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “ Alçak darbe teşebbüsünde bulunan vatan haini millet düşmanı FETÖ’cü teröristleri lanetliyor, kahramanlıklarını hayatıyla ödeyen şahadet şerbetini içerek vatanımız ve milletimiz için şehit olan aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize de acil şifalar diliyorum” dedi.

 

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

 

Yapılan konuşmaların ardından salonunun tadilattan önceki ve sonraki hali slayt sunumu ile katılımcılara izlettirildi. Şehit Ömer Halisdemir’in görüntülerinin yer aldığı slayt sunumunun ardından Dursun Ali Erzincanlı’nın yazıp seslendirdiği 30 kuş (kurşun) şiiri salonda bulunanlara duygu dolu anlar yaşattı. Okul öğrencilerinden Emirhan Gürgen’in seslendirdiği ‘Bayrak’ isimli şiirinin ardından 15 Temmuz Şehitleri anma videosu katılımcılara izlettirildi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN      


0282 726 91 91
0282 747 65 10