Cevabı Meclis'ten verdi

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay,  gazetemizde manşetten verdiğimiz 'Elinizi evlerimizden çekin' başlıklı haberde Yıldırım Beyazıt Mahallesi Ceylan Sokak'ta gecekonduları için y?

Çerkezköy 14.10.2016 20:27:00 0
Cevabı Meclis

Dün düzenlenen Çerkezköy Belediyesi Ekim ayı Meclis toplantısında konuşan Başkan Akay, yapılacak olan proje hakkında bilgi vererek, “Geçtiğimiz Pazartesi günü Kavak Deresi Islah Trapez inşaatıyla alakalı olarak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ihaleye çıktı. Şu anda bizim de itfaiyenin orada ki köprüden B/S/H köprüsünün oraya kadar olan alanla ilgili Yıldırım Beyazıt Mahallesi bölgesinde dere ıslah projesini Büyükşehir’e sunduk. Çalışmalar sonucunda Organize Sanayi Bölgesi ile ortak projeler tamamlandı” diye konuştu.

 

CİDDİ BİR YAPILAŞMA VAR

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin bu konuda sorumluluğu üzerine aldığını ve proje ihalesinin 5 Milyon 588 bin TL’lik bir rakamla sonuçlandığını ifade eden Akay, “Yıldırım Beyazıt Mahallesinin en önemli sorunlarından bir tanesiyle alakalı olarak bir başlangıç yapılmış oldu. Ciddi bir yapılaşma var ve OSB ıslaha başladı. Onlar dış kısmında bizde mahalleyi ilgilendiren kısımları yapacağız. OSB V şeklinde bizde U şeklinde yapacağız. U yapmamızın sebebi tamamı rekreasyon alanı ve rahatlatacak yolu da kendi projemize kattık. İhale sürecinde aksama olmazsa Kasım sonuna kadar iş başlama safhasına gelebileceğini tahmin ediyorum” dedi.

 

VALİLİKTEN CİDDİ YAZILAR VAR

 

Akay  “Bugün ki kamuoyunda çıkan bir haber de var. 32 tane gecekondu var. Bugün Çerkezköy Haber Gazetesinde de ‘Elinizi evlerimizden çekin’ başlığıyla manşet atmışlar. Evlerle ilgili olarak 2009 yılından bu yana tebligatlar yapılmış. Bu konuda Tekirdağ Valiliğin de dere kenarlarında yapılaşmaya izin verilmemesi yönünde ciddi yazıları var” açıklamasında bulundu.

 

İYİ NİYETLE GECEKONDULARI KALDIRACAĞIZ

 

Mahalle sakinlerine destek olacaklarını ifade ettiklerini sözlerine ekleyen Başkan Akay, “Bugünlerde maalesef böyle bir yaklaşımla karşı karşıyayız. Tekrar söylüyorum kimseyi mağdur etmeden biz projenin gerçekleşmesi için her şeyi yapacağız ve bunda da kararlıyız. Dolayısıyla buradaki ailelerle de görüşmeye devam ediyoruz. Biz ısrarlı ve iyi niyetle buradaki 32 haneyi kaldırarak bu Kavak Dere Islah projesini gerçekleştireceğiz” ifadelerine yer verdi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10