"Küçük ve mikro ölçekli kobilere pazar oluşturacağız"

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından küçük ölçekli ve kobilere yönelik düzenlenen "Müşteri İlişkileri Yönetimi, FEBEFE iş fikrinin başarı formülü ,Pazarlama ve İkna Etme eÄ?

Çerkezköy 18.10.2016 20:41:00 0

“KÜÇÜK VE MİKRO ÖLÇEKLİ FİRMALAR BAŞVURACAK”

 

Programa Türkiye Satın Alma Profesyoneller Derneği (TÜSAYDER) Başkanı ve Tistone Satın alma Yöneticisi Gürkan Hüryılmaz, Trakya Avrupa  İş geliştirme Merkezi(ABİGEM) Temsilcisi Aslı Adalı,ÇTSO Proje Geliştirme Sorumlusu Ayşenur Taş’ta konuşmacı olarak katıldı. Programda ilk konuşmayı Çerkezköy Ticaret ve Sanayi odası proje geliştirme Birimi, Sorumlusu Ayşenur Taş yaptı. Taş, “ ÇTSO olarak küçük ve mikro ölçekli  KOBİ’lere yönelik  KOBİ Pazarı oluşturacağız. Bu pazar katılarak ürünlerini tanıtmak ve pazar payını arttırmak isteyen küçük ölçekli ve mikro ölçekli KOBİ müracaatlarını bekliyoruz. Kapalı Spor Salonu’nda toplam 40 küçük ölçekli ve mikro ölçekli KOBİ’lere burada hazırlanacak stantlarda ürünlerini sergileyecekler. 9-10 ve 11 Mayıs 2017 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan bu tanıtım pazarı ayni zamanda mini bir fuar niteliğinde olacak. Katılım çok olması halinde oluşturulan komisyon tarafından katılımcılar belirlenecek. Bu projeye küçük ve mikro ölçekli firmalar başvurabilecek” dedi.

 

ABİGEM’İN KOBİLERE SAĞLAYACAĞI İŞ GELİŞTİRME VE PAZARLAMA YÖNTEMLERİ

 

Ayşenur Taş’ın ardından konuşan Trakya İş Geliştirme Merkezi Temsilcisi(EBİGEM) Aslı Adalı’da ABİGEM’in küçük ölçekli ve KOBİ’lere yönelik çalışmalarından söz etti. Adalı “ Trakya ABİGEM, KOBİ’lere sağlayacağı iş geliştirme, pazarlama, ihracat, finans, insan kaynakları yönetimi, girişimcilik konularındaki eğitim hizmetleri ile bölgedeki işletmelerin rekabet güçlerinin arttırılmasına ve ekonomik gelişmenin sürdürülmesine destek olmaktadır. Danışmanlık hizmetleri olarak da firmaların ihtiyaç duydukları insan kaynağına ulaşmalarını sağlamak, satışların artırılabilmesi için etkin pazarlama stratejileri geliştirmelerine yardım etmek, etkin finansal yönetim ve verimlilik gibi konularda ihtiyaç duyduğu yardımı sağlamak, yurtdışına açılmalarına yardımcı olmak, global pazarlarda rekabet güçlerini artırmak için danışmanlık hizmetleri sunulmaktadır. Ayrıca Proje Danışmanlığı ve Yönetimi olarak da Trakya ABİGEM, Kalkınma Ajansı, KOSGEB, Avrupa Birliği, Tarım Bakanlığı, TÜBİTAK ve diğer ulusal ve uluslar arası fonların KOBİ'lere, Sivil Toplum Kuruluşlarına ve Yerel Yönetimlere ulaştırılması yönünde danışmanlık hizmetleri sunmaktadır” diye konuştu.

 

SATIN ALMA VE PAZARLAMA NASIL YAPILMALI

 

Kısa adı TÜRSAYDER olan Türkiye Satın alma profesyonelleri Derneği Başkanı ve Tiristone Satın alma Yöneticisi Gürkan Hüryılmaz da katılımcılara Küçük ölçekli ve Mikro ölçekli Kobilerin satın alma ve pazarlama yöntemleri hakkında bilgilendirme yaptı. Hüryılmaz, “Kar marjlarının azalması, fiyatların piyasa veya müşteriler tarafından belirlenmeye başlaması ile şirketlerde satın alma fonksiyonunun önemi de giderek artmaya başladı. Uzun vadede en ucuz fiyatı yakalayabilen ve bunu rakiplerinden daha ucuza elde edebilen satın alma birimleri, şirketlerinin rakiplerine göre önde olmasına büyük destek sağlıyor. Şirketlerin ürettiği ürünlerin satış maliyetlerinin içinde satın alınan kalemlerin maliyetlerinin yüzde 70-90 arasında değiştiği düşünülürse satın alma fonksiyonunun ne denli büyük öneme sahip olduğu daha kolay anlaşılabiliyor. Artık şirketler sadece pazarlama veya satış fonksiyonları ile rekabette öne geçemeyeceklerini görüyorlar ve satın alma fonksiyonlarına daha fazla yatırım yapıyorlar. Satın alma fonksiyonu, uzun vadede birim maliyetleri düşürmeye odaklanmış durumdadır ” dedi.

 

SATIN ALMA VİZYONU VE DOĞRU TEDARİKÇİ

 

Hüryılmaz “ Doğru fiyat olarak ta ifade ettiğimiz uzun vadedeki en ucuz fiyata ulaşmak kolay değil. Doğru fiyat yol haritasına baktığımızda, doğru fiyata giden yolun doğru malzeme, hizmet, doğru üretim yöntemi, teknoloji ve doğru tedarikçi kriterlerinin yerine getirilmesi gibi zorlu ve uzun vadeli süreçlerden geçmesi gerekiyor.  Tüm bunları başarmak için şirketlerde güçlü bir satın alma fonksiyonu yaratmak gerekiyor” açıklamasında bulundu.

 

RAKEBET ETMEKTEDİR

 

Hüryılmaz, stratejik satın alma anlayışı oluşturulmasını da belirterek, “Türkiye’de birçok firmada gördüğümüz en büyük problemlerden birisi , eskiden kalma satın alma dediğimiz klasik satın alma anlayışı ile günümüz koşullarında rekabet etmektir.  Günümüzde, talep geldikten sonra süreci başlatan, en az üç alternatif alarak doğru fiyatı yakaladığını düşünen, talebin onaylarının peşinde koşan, tedarikçiye sipariş açan, siparişi takip eden, gerekirse kendi temin eden, kesintisiz tedarik anlayışı ile günü kurtarmayan çalışan klasik satınalma yerine talebi önceden gören, doğru fiyatı stratejileri ile yöneten, bütçelerin yürütüldüğü, siparişi ihtiyaç noktalarında kaydırarak kontrolü sağlayan, doğru tedarikçiyi seçen, koruyan, geliştiren ve işbirliği çalışmaları ile şirketine fayda sağlayan, anahtar tedarikçileri ile tüm koşulları belirleyici sözleşmeler yapan, tüm bunları sistematik olarak  sürdürülebilir satın alma anlayışı ile geleceği kurtaran bir “Stratejik Satın alma”ya bırakmak durumundadır. Satın alma organizasyonunun ve ekibinin düzenlenmesi şirketler öncelikle satın alma bölümünü şirket içinde doğru yere koymalıdırlar” dedi

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10