Skandala Sağlık Bakanlığından inceleme

Geçtiğimiz hafta Türkiye gündemine oturan Kapaklı'daki Kadriye ve Kenan Tunalı Diyaliz Merkezi'nde Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan komisyon üyeleri incelemelerde bulundu.

Kapaklı 18.10.2016 20:51:00 0
Skandala Sağlık Bakanlığından inceleme

TÜRKİYE GÜNDEMİNE OTURMUŞTU

 

Türk Böbrek Vakfı’nın Kapaklı’da bulunan Kadriye ve Kenan Tunalı Diyaliz Merkezi’nde tedavi gören 18 hastaya Hepatit C virüsü bulaştığı iddiası bir anda Türkiye gündemine oturmuş, Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk ise olayla ilgili olarak yaptığı basın açıklamasında konunun araştırılması talebiyle Sağlık Bakanlığı'na başvurduklarını belirtmişti.

 

KOMİSYON KURULDU

 

Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın “Ben bu incelemenin süratle tamamlanması talimatını verdim. Olayda ihmali görülen, yanlışı görülen her kimse, bu o diyaliz merkezinin kendisi olabilir, ildeki yöneticiler olabilir ya da bu hizmetleri yapan kişiler olabilir. Bunlar için Sağlık Bakanlığı olarak gerekenleri yaparız” açıklamalarının ardından harekete geçen Sağlık Bakanlığı konuyla ilgili iddiaları araştırması için bir komisyon kurdu.

 

RAPOR HAZIRLAYACAK

 

Heyette yer alan 5'i Sağlık Bakanlığı'ndan 10 uzman Kadriye ve Kenan Tunalı Diyaliz Merkezi'nde önceki gün incelemelerde bulundu. Merkezin evraklarını inceleyen komisyon üyeleri merkezi gezerek çalışanlardan bilgiler aldılar. Yapılan incelemenin ardından komisyon üyelerinin 18 hastaya bulaşan Hepatit C virüsüyle ilgili bir rapor hazırlayacağı ifade edildi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10