Süper lig sürprizlerle başladı

Tekirdağ Süper Amatör Lig'de 1.hafta karşılaşmaları hafta sonu oynanan ilk karşılaşmalarla başlarken, temsilcilerimizden 1911 Çerkezköyspor ilk hafta karşılaşmasında puan kaybı yaşayarak tar

19.10.2016 22:15:00 0
Süper lig sürprizlerle başladı

1911 ÇERKEZKÖYSPOR PUAN KAYBI İLE BAŞLADI

 

Yaptığı transferlerle sezona şampiyonluk parolası ile başlayan temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor ilk hafta karşılaşmasında deplasmanda Aşağısevindikspor’a konuk oldu. Rakibi karşısında maça iyi başlayan 1911 Çerkezköyspor ilerleyen bölümlerde Hakan Tice’nin ayağından bulduğu golle ilk devreyi 1-0 önde tamamladı. Karşılaşmanın ikinci devresinde de üstünlüğünü devam ettiren 1911 Çerkezköyspor karşılaşmanın sonlarına doğru ev sahibi ekibin golüne engel olamadı. Rakibi karşısında on kişi kalan temsilcimiz kalan dakikalarda galibiyet golünü bulamayınca ilk haftaya da puan kaybı ile başlamış oldu.

 

KAPAKLISPOR FARKLI BAŞLADI

 

Sezonun en iddialı ekipleri arasında yer alan Kapaklıspor ise ilk hafta karşılaşmasında gövde gösterisi yaptı. Deplasmanda Ergene Belediyespor’a konuk olan Kapaklıspor rakibine yarım düzine gol attı. Karşılaşmanın 5’inci dakikasında Yiğit Deveci’nin ayağından bulduğu golle öne geçen Kapaklıspor 38’inci dakikada ise Hüseyin’in şık golü ile farkı ikiye çıkardı. Ev sahibi ekip Ergene Belediyespor ilk devre tamamlanmadan bulduğu golle ikinci devre için umutlandı. Karşılaşmanın ikinci devresinde de üstünlüğünü sürdüren Kapaklıspor Çağatay, Serdar ile bulduğu gollerle skoru 4-1’e getirdi. Oyun disiplininden kopan rakibi karşısında çok rahat bir futbol ortaya koyan Kapaklıspor Serdar’ın iki golü ile karşılaşmadan 6-1 galip ayrıldı.

 

SİTESPOR EVİNDE KAYIP

 

Bu sezon genç bir ekip ile ligde mücadele eden Sitespor ise ilk hafta karşılaşmasında evinde Muratlı Belediyespor’u konuk etti. İki takım taraftarlarının da büyük ilgi gösterdiği karşılaşma karşılıklı ataklarla geçildi. Karşılaşmanın ilerleyen bölümlerinde Muratlı Belediyespor bulduğu golle öne geçti. Kendi alanından aldığı topla ilerleyen Gürkem ceza sahası dışından mükemmel bir vuruş gerçekleştirerek Muratlı Belediyespor’u 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Karşılaşmada mağlup duruma düşen ev sahibi ekip Sitespor kalan dakikalarda beraberlik golünü aramasına rağmen istediği pozisyonları bulmakta zorlandı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada konuk ekip Muratlı Belediyespor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı.

 

ZORLU KARŞILAŞMADAN EREĞLİ GALİP ÇIKTI

 

Lige iddialı transferlerle giren Saray Belediyespor ile Marmara Ereğlisi Belediyespor ise Saray Sahası’nda karşı karşıya geldi. Maçın hemen başında atak geliştiren konuk ekip Mustafa’nun ayağından bulduğu golle karşılaşmada öne geçmesini bildi. Kalesinde gördüğü golün ardından toparlanmaya çalışan Saray Belediyespor ilerleyen bölümlerde Umut ile sonuca giderek skoru eşitledi. Her iki takımında iyi bir oyun ortaya koyduğu karşılaşmanın ilk devresinin sonlarına doğru konuk ekip Marmara Ereğlisi Belediyespor Rafael’in ayağından bir gol bularak karşılaşmada tekrar öne geçti. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan da başka gol çıkmayınca zorlu karşılaşmadan Marmara Ereğlisi Belediyespor 2-1 galip ayrılmasını bildi.

 

DERBİDE KÜLTÜR GALİP

 

Tekirdağ Süper Amatör Liginde ilk hafta Çorlu General Basri Saran stadyumunda oynanan Çorlu derbisinde gülen 3-0’lık skor ile Çorlu Kültürspor oldu. Zorlu karşılaşmaya her iki takımda üç puan parolası ile başlarken, ilerleyen bölümlerde ataklarını sıklaştıran Çorlu Kültürspor Ayhan Güneş’in şık golü ile karşılaşmada öne geçti. Karşılaşmanın ilk devresini önde tamamlayan Çorlu Kültürspor 48’inci dakikada ise Gökhan ile skoru 2-0 yaptı. Rakibi karşısında önde olmanın avantajı ile rahat bir futbol ortaya koyan Çorlu Kültürspor karşısında Çorlu Gençlerbirliğispor varlık gösteremedi. Karşılaşmada son sözü Tansu Tekir söyleyerek takımının üçüncü golünü attı.

 

1461 FARKLI KAZANDI

 

Haftanın bir diğer karşılaşmasında ise Büyük Çınarlıspor evinde Hayrabolu Belediye Gençlikspor ile karşılaştı. Her iki takımda maç boyunca geliştirdiği ataklarda istedikleri golü bulamadı ve karşılaşmada başladığı gibi golsüz eşitlik ile tamamlandı. Ligin ilk hafta karşılaşmasında Şarköyspor’a konuk olan 1461 Karadenizspor haftayı üç puan ile kapatmasını bildi. Zayıf rakibi karşısında maça iyi başlayan 1461 Karadenizspor her iki devrede de kaydettiği gollerle karşılaşmadan 3-0 galip ayrılmasını bildi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10