Erdoğan'a verdi veriştirdi

Türk Eğitim-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Muzaffer Doğan ve üye öğretmenler, sendikal ayrımcılık yaptığını iddia ettikleri Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğanâ??

Çerkezköy 20.10.2016 15:04:00 0
Erdoğan

MHP VE ÜLKÜ OCAKLARINDAN DA DESTEK

 

Dün saat 12.30’da gerçekleştirilen basın açıklamasına Türk Eğitim-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Muzaffer Doğan, Türk Eğitim Sen üyesi öğretmenler katılırken, Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Tuncay Aktuğ ve partililer de basın açıklamasına katılarak öğretmenlerde destekte bulundu. Basın açıklamasını okuyan Türk Eğitim-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Muzaffer Doğan, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan’ın yıllardır yürüttüğü sendikal ayrımcılığı protesto etmek için toplandıklarını kaydetti.

 

“HAİN BİR DARBE GİRİŞİMİ YAŞADIK”

 

Doğan “ 15 Temmuz’da yaşadığımız darbe girişimi sonucu yöneticilerimizin de bu ibret verici olaydan ders çıkabileceğini ummuştuk. Fakat maalesef olmadı. 15 Temmuz’da alçak bir darbe girişimi sonrası gazi meclisimiz ilk kez bombalandı. 242 vatandaşımız, askerimiz, polisimiz alçakça şehit edildi. Yaşanan bu olayın vehameti sebebiyledir ki; Sayın Cumhurbaşkanımız 15 Temmuz öncesi gibi davranamıyz. Hiçbirimiz davranamayız. En başta Cumhurbaşkanı olarak ben davranamam. Aynı şekilde, Türkiye’nin son 14 yılının sorumluluğunu üstlenmiş iktidar partisi olarak AK Parti böyle davranamaz. Muhalefet partilerinin de aynı anlayışla olduğuna bu süreçte şahim oldum. STK’ların, medyanın meslek örgütlerinin farklı meşreplerin, ekollerin temsilcisi tüm grupların da aynı anlayışta olduğunu ümit ediyorum” demişti. Bu önemli bir mesajdır. Söylemek istenileni, şu şekilde açmak istiyorum. “ Cumhurbaşkanımız 15 Temmuz’dan önce farklı davrandık ancak alçak darbe girişimi göstermiştir ki; aynı gemideyiz ve bu alçaklar hiç kimseyi ayırmadan hedefe koymuş, her siyasi görüşten insanımızı kurşunlamış, bombalamış, kimseyi ayırt etmemişlerdir. Bütün insanlarımız elbirliği ile bu alçaklara da dur demiştir. O halde, artık 15 Temmuz öncesinden daha farklı olmalı ve her insanı kucaklamalıyız” demektedir “ diye konuştu.

 

“GÜNAHLARINA GÜNAH KATMIŞTIR”

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatının Çerkezköy’e ulaşmadığını kaydeden Doğan “Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan yıllardır yaptığı gibi kendinden olmayanlara adeta kan kusturmaktadır. Vekaleten yürüttüğü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde kalıcı olabilme adına muhalif gördüklerini yerlerinden etmek için elinden geleni yapmaktadır. Geçen sene; Türk Tekstil Vakfından başarılı bir şekilde çalışmalarını yürüten Okul müdürü, yardımcıları ve öğretmenleri çeşitli şekillerde saf dışı edilerek, adeta okul felç edilmiştir. Kendisine yaptığımız sözlü ve yazılı uyarılara rağmen yanlışlıklarından bir türlü vazgeçmeyerek hür gün günahlarına günah katmaktadır. 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi sonucunda Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanın yaptığı kucuklayıcı açıklamalar dahi Hüsiyen Erdoğan zulmünü hafifletmeye yetmemiştir. Hüseyin Erdoğan 2016-2017 öğretim yılı başında yapılan görevlendirmede de aynı tavrını sürdürmüştür. 7 okul müdür vekili görevlendirmesinin tamamını Eğitim-Birsenlilerden atayarak sendikal ayrımcılığına devam etmiştir. Son yapılan müdür yardımcılığı görevlendirmesinde 30 görevden 24’üne Eğitim Birsenlileri atamıştır. Bu ayrımcılıklarda hiçbir kimseyi dinlememektedir. Onun gözünde ne okul müdürlerinin ne de okul öğretmenlerinin tercihinin bir anlamı vardır. Son yapılan müdür yardımcılığı görevlendirmelerinde Halit Narin Endüstri Meslek Lisesi Müdür Yardımcılığı olarak Türk-Eğitim Sen okul temsilcisi Mehmet Kolkıran’ın okul müdürlüğüne talep edilmesine ve öğretmen arkadaşlarının ısrarlı isteklerine rağmen görevlendirilmesi yapılmamıştır. Onun yerine yine Eğitim Bir-Sen okul temsilcisi müdür yardımcısı olarak görevlendirilmiştir. Görüldüğü gibi Hüseyin Erdoğan’ın zulmü devam etmektedir. Tüm öğretmenler üzerinde süren sendikal ayrımcılık baskı zulüm Çerkezköy eğitimini adeta dumura uğratmıştır. Konu bir çok defa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’a iletilmesine rağmen Hüseyin Erdoğan durdurulamamıştır” diye konuştu.

 

“EĞİTİMCİLERİN HAK ETTİĞİ HAYAT TARZI DEĞİLDİR”

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan’ın Yenikapı ruhundan habersiz yanlışlarına devam ettiğini ifade eden Doğan “ Sayın Hüseyin Erdoğan siz hala makamları benim adamımım anlayışı ile dağıtırsanız, Yenikapı ruhunu yaşatamayız. Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu birlik ve beraberlik ortamını sağlayamayız. 15 Temmuz öncesi yaşanan aynen devam ettirilirse bizim buna sessiz kalmamız da mümkün değildir. Ülkenin huzur bulması gerektiğine, bugün daha çok inanıyoruz. Sürekli gerginlik, mutsuzluk Çerkezköy eğitimcilerinin hak ettiği bir hayat tarzı değildir. İnsanımız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belirttiği gibi liyakat, sadakat ve adalet istemektedir. Hangi makam ve mevkide olursa olsun, herkes bu anlayışa karınca kararınca hizmet etmelidir. Bu sadece sözle değil, tavır ve davranışlarla gösterilmesi gereken bir mecburiyettir. Bu ülkenin vatandaşları olarak dışlanacak, ötekileştirilecek tek bir insan dahi yoktur” dedi.

 

YETKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIRDI

 

Bütün gayretlerinin adalet, hukuk ve insanı korumak adına olduğunu ifade eden Doğan”  Emin olun, bir tek masum insanın, bu süreçte yaşadığı ızdırabın, yürek yangınının hesabını hiç kimse veremeyecektir. Unutulmamalıdır ki; suç ve günah asla gizli kalmaz. Büyük bir bedelin sonucunda oluşan bu birlikteliğe herkes katkı vermek zorundadır. Bu konuda ki en büyük sorumluluk ise şüphesiz eğitim yöneticilerine aittir. Sonuç olarak yaptığı ayrımcılıklarla Çerkezköy eğitimini adeta felç eden Hüseyin Erdoğan’ın meşru bir yönetim çizgisine çekilmesini yada ıslah olmayacaksa görevden alınması için Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan’ı Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ı, İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler’i göreve davet ediyoruz” diye konuştu.

 

TAŞIDIKLARI DÖVİZLERLE TEPKİ GÖSTERDİLER

 

Basın açıklamasına katılan öğretmenler taşıdıkları “Yandaş atama istemiyoruz”,  “Hüseyin Erdoğan şaşırdı, sabrımızı taşırdı”,”Öğretmen sürgünü son bulmalı”, “ Çerkezköy Milli Eğitimde kıyıma son” dövizleri ile  Çerkezköy Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan’a tepki gösterdi. Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri Belediye meydanında güvenlik önlemi alırken, Türk Eğitim-Sen’e bağlı öğretmenler basın açıklamasının ardından meydandan ayrıldılar.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10