"Biz haksız kazanç ve rant elde etmiyoruz"

Karaağaç Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Fevzi Çoşkunöz ve Kapaklı 41 Nolu Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı İlyas Akdiş  önceki gün Karaağaç Minibüsçüler Kooperatifinde yaptÄ

Çerkezköy 23.10.2016 22:50:00 0
 

“ASLI OLMAYAN YALAN VE İFTİRALARDA BULUNMASINI KINIYORUZ”

 

Karaağaç Minibüsçüler Kooperatif Başkanı Fevzi Çoşkunöz “Hafta içinde S.S. 25 Nolu Çerkezköy Akarsu Birlik Minibüsçüler Kooperatifi Ali Öztürk’ün yaptığı basın açıklamasına bu gün bu basın açıklamamızla cevap verme ihtiyacı duyduk.Sayın Öztürk yaptığı açıklamasında kooperatif hakkında aslı astarı olmayan yalan ve iftiralarda bulunmuştur. Aslında önce onun söylemlerine cevap vermek istemedik ama bizler zan altında kalacağımızı düşünerek bu açıklamayı yapma zorunluluğu duyduk. Söylediklerinin hiç birinde doğruluk payı yok. Hiç kimse UKOME komisyonunun aldığı karara  karşı değil ve karşı harekette etmemektedir. Biz her zaman UKOME’nin aldığı kararlara saygı duyduk  ve sade saygılıyız. Bu başkan yalan söylemlerle Ulaştırma dairesini etkileyeceğini zannetmektedir. Kooperatif Başkanının bu açıklamalarını kendisine yakıştıramadık. Yalan üzerine inşa ettiği söylemler de kendi kooperatifinin geleceğini tehlikeye sokmaktadır. Karaağaç ve Kapaklı Minibüsçüler Kooperatifleri olarak elimizde UKOME komisyonunun kararı olmasına rağmen bu tür yalan beyanlarda bulunmasını hesef verici buluyoruz” diye konuştu.

 

“KAYNAĞIN NEREDEN GELDİĞİNİ AÇIKLASIN”

 

S.S 25 Nolu Akarsu Birlik Kooperatifinin araçlarını nasıl büyüttüğünü ve kaynağının nereden geldiği iddiasında bulunan Çoşkunöz “ Özellikle 25 Nolu Çerkezköy Akarsu Kooperatif Başkanına soruyorum.

 

Araçlarını nasıl büyüttüklerini ve kimlerin yardım ettiğini kendisi açıklasın. Yaptığı açıklama ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin çalışmasını da engellemektedir. Bire bir M plaka otobüse çevirdikleri minibüsler araştırılmalıdır. Büyükşehir Belediyesinin Çerkezköy’de hangi minibüsleri normal hale getirdikleri ve dönüşüme sağladıklarına da inanmamaktayım” diye knouştu.

 

“BİZ UKOME’NİN BİZE BELİRLEDİĞİ RÜZERGAHTAN YOLCU TAŞIYORUZ”

 

Çoşkunöz “ Karaağaç Minibüsleri olarak UKOME’nin bize gösterdiği güzergah olan Fevzipaşa mahallesinden bizim gitmemizi istemiyorlar. Büyükşehir Belediyesi yetkililerine soruyoruz. Bu güzergahı bizlere siz gösterdiniz. Biz haksız kazanç ve rant elde etmiyoruz. Bugüne kadar da etmedik. Çerkezköy’den kapaklıya kadar güzergahları olan ve burada çalışan 25 Nolu Akarsu birlik Minibüslerinin çalışmasını da rant olduğunu ve haksız kazanç elde ettiklerini düşüncesindeyiz. Bize bundan böyle Çerkezköy’den  gelirken Fatih Mahallesi güzergahını kullanmamızı söylemişler.  O zaman Atatürk Caddesinde  kapaklı ve Karaağaç minibüslerinin girişine de izin verilmesi en doğru karar olacaktır. Eğer UKOME araç değişimini hızlandırmak istiyorsa Çerkezköy minibüslerinin haksız olarak araç büyüttüklerini araştırsın ve kanuna yasak olarak büyüttükleri görülecektir. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine verdiğimiz 50 dilekçe incelensin ve sorunlar çözümlensin” dedi.

 

“AKŞAM SAATLERİNDE ŞOFÖRLERİ GÖNDERMEYE GÖZE ALAMIYORUM”

 

Çoşkunöz “ Karaağaç Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı olarak akşam saatlerinde Karaağaç’tan Çerkezköy’e akşam saatlerinde tatsız olayların meydana gelebileceğini düşündüğüm için şoförleri göndermeye göze alamıyorum. Oysa ki bizler aynı bölgenin birbirinden ayrılmaz birer parçasıyız. Aramızda birlik ve beraberliği sağlamamız yerine bizleri dışlama gibi yalan söylemlerle bizlerin çalışmasını engelleme girişimleri bizleri üzmektedir. Bizler için yalan beyanlarda bulunan bu arkadaşımız için önümüzdeki günlerde 4 kooperatif yönetimi bir araya gelerek hakkında yasal içlem yapılmasını görüşeceğiz” açıklamasında bulundu.

 

“İTİRAZ OLMASINA RAĞMEN BOŞ ARAZİDE BİZLERİ ÇEVİRİP GÖNDERDİLER”

 

Kapaklı 41 Nolu Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı İlyas Akdiş “ Yol güzergahları konusunda haksızlık olduğu için verilen dilekçelerde mevcut durum için itirazımız olmasına rağmen bizleri 4 kilometrelik boş arazide çevirip göndermesi konusunda Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın el atmasını ve meydana gelebilecek kötü olayları önlemekte yardımcı olacaklarına inanıyoruz. Bizler sadece bizlere belirlenen güzergahlarda çalışıyoruz. Ancak nedense bizi Kapaklı’dan ve Karaağaç’tan Çerkezköy’e çalışmamızın yasaklanması yada engellenmesi için çalışan arkadaşımızın bu tutumuna bir anlam veremiyoruz. Biz hizmet ettiğimiz yerlerden Çerkezköy’e yolcu götürüp getiriyoruz. Biz onların ekmeğiyle de oynamıyoruz” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10