Ağır hastalar için Palyatif bakım ünitesi

Çerkezköy Devlet Hastanesinde evde bakımı zor olan ve ağır ağrıları olan hastaların ağrılarını hafifletmek amacıyla oluşturulan " Palyatif Bakım Ünitesi" için dün açılış

Çerkezköy 27.10.2016 21:15:00 0
Ağır hastalar için Palyatif bakım ünitesi

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Saat 14.00’de gerçekleştirilen açılışa AK Parti Tekirdağ Milletvekili Dt.Ayşe Doğan, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay,Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü Genel Sekreteri Uzm.Dr.Mustafa Dönmez, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Gülay Sarıçam, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe ve hastane yetkilileri katıldı.

 

“ÜNİTE FAYDALI OLACAKTIR”

 

Programda konuşma gerçekleştiren Başhekim Vekili Gülay Sarıçam," Çok ağrılı kanser hastaları gibi hasta türlerinin ağrılarının dinmesi ve yaşam kalitesinin artırılması için büyük bir olanaktır. Bu on yatak Çerkezköy’ün yanı sıra bölgeye de yararlı olacaktır. Bu ünitede kanser hastaları, yoğun bakımdan yeni çıkan hastalar, hasta bakımı eğitimine ihtiyacı olan hasta yakınları için faydalı olacaktır. Bu ünitenin bölgemize de hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

“SAĞLIK ALANINDA MARKA KENT YAPACAĞIZ”

 

Çerkezköy Devlet Hastanesinin bölgenin en büyük ve modern sağlık tesislerinden birisi olduğunu kaydeden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay “Çerkezköy hızla büyüyor. İlçemizde yapılan çalışmalar bölgemize de faydalı olmaktadır. Kaymakamlık olarak kurumlara her türlü desteği vermeye devam ediyoruz. Çerkezköy Organize Sanayisi ile marka kent olan Çerkezköy’ün sağlık alanından da marka kent olması için çalışmalar yapıyoruz. Önemli stratejik bir konumda olmamız dolayısıyla hastane merkezi olma gibi bir şansımız var. İlçemizde bulunan devlet ve özel hastanelerimiz ile gurur duyuyoruz.  Palyatif Bakım Ünitesi ağır ağrı çeken hastalarımızın yaşam kalitesini artırmaya yönelik olarak kurulan bir ünitedir. Şu an için 5 yataklı merkez ama yakın zamanda 15'e kadar çıkarma şansıda olacak” dedi.

 

“FAYDALI BİR ÜNİTE “

 

Çerkezköy için güzel bir hizmeti yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren AK Parti Tekirdağ Milletvekili Dt. Ayşe Doğan “ Faydalı bir ünite oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz . İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla vatandaşlarımıza destek vermek adına yapılan bu gibi işlere her zaman destek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

“MANEVİ BOYUTU ÇOK ÖNEMLİDİR”

 

Palyatif Bakım Ünitesinde tedavi altında bulunan hastaları ziyaret eden protokol üyeleri, hastalara geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Palyatif Bakım Ünitesi'nde bulunan Down Sendromlu bir çocuğun ziyareti esnasında konuşan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Nihal Küçükyazıcı “ İlk kez down sendromlu bir çocuğa genel anestezi ile ağız ve diş tedavisi yapıldı “ dedi. Çerkezköy’de bir ilke imza atıldığını kaydeden AK Parti Tekirdağ Milletvekili Dt. Ayşe Doğan "Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde ilk defa yapıldı. İmkanlar yetmiyordu ve şimdi günümüzde artık yapılabiliyor. Nihan hanıma ve ekibe teşekkür ederim. Bu bir gönüllülük esasıdır. Çünkü gerçekten meşakkatli bir olaydır ve manevi boyutu da çok önemlidir “dedi.

 

“YER DÜŞÜNÜYORUZ”

 

Çerkezköy Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin başarı yüzdesi yüksek olan bir merkez olduğunu kaydeden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay “ Bölgeden bir çok vatandaşımız bu diş merkezimize gelerek tedavi oluyorlar.  Çerkezköy'ün ileriki yıllarını düşündüğümüzde daha büyük bir alan gerekiyor. Valilik ve İl Sağlık Genel Müdürlüğümüzle yapmış olduğumuz yazışmalar sonucunda Tugay'ın olduğu alanı, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak düşünüyoruz. Kapaklı'yı da düşündüğümüzde her yere hizmet verecek bir noktada, en yakın zamanda adımları atılacaktır" açıklamasında bulundu.

 

Haber / Sibel BAL


0282 726 91 91
0282 747 65 10